Постанова
від 05.09.2011 по справі 2а/0270/3883/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

05 вересня 2011 р.           Справа № 2а/0270/3883/11

Вінницький окружний адміністративний суд в складі

Головуючого судді Яремчука Костянтина Олександровича,

розглянувши у порядку письмового провадження матеріали справи

за позовом: управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі   

до:   товариства з обмеженою відповідальністю "Липовецька спеціалізована пересувна механізована колона № 73"  

про: відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на  пільгових умовах

ВСТАНОВИВ :

До Вінницького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулось управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі (далі - УПФУ у Липовецькому районі) до товариства з обмеженою відповідальністю "Липовецька спеціалізована пересувна механізована колона № 73" (далі - ТОВ "Липовецька спеціалізована пересувна механізована колона № 73") про відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на  пільгових умовах в сумі 6921 грн. 23 коп.

Позов мотивовано тим, що за відповідачем рахується заборгованість по невідшкодованих до Пенсійного фонду України витратах на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 громадянину ОСОБА_1, в загальній сумі 6921 грн. 23 коп. Враховуючи викладене, позивач вимушений звернутися до суду щодо стягнення зазначеного боргу з відповідача.  

Представник позивача у судове засідання не з'явився, проте надав  заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання також не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі. При цьому, зазначив, що позовні вимоги визнає.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 4 статті 122 КАС України, суд приходить до висновку розгляд справи проводити в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд зважає на таке.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України серії АБ №062058 (а.с.8), товариство з обмеженою відповідальністю "Липовецька спеціалізована пересувна механізована колона №73" включене до Єдиного державного реєстру, ідентифікаційний код 13334889.  

В якості платника внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідач перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України у Липовецькому районі Вінницької області.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19 грудня 2003 року, відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначеній на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 у розмірі 100%.

Як вбачається з матеріалів справи, громадянину ОСОБА_1 була призначена пенсія відповідно до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на пільгових умовах за Списком №2, що підтверджується протоколом №130524 від 18 лютого 2010 року (а.с.10).

Відповідно до пункту 6.4 зазначеної вище Інструкції, розмір сум до відшкодування на   поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,  призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Пунктом 6.8 Інструкції передбачено, що підприємства та організації зобов’язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду України зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як видно з наявних у справі розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за Списками №2 відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", станом на 11 серпня 2011 року заборгованість відповідача з відшкодування фактичних витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах громадянину ОСОБА_1, становить 6921 грн. 23 коп.

В ході дослідження матеріалів справи судом встановлено факт наявності непогашеної заборгованості по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах за Списком № 2, в загальній сумі 6921 грн. 23 коп. Крім того, судом враховано ту обставину, що представником відповідача визнається зазначений розмір заборгованості, про що останнім подано відповідну заяву.

Таким чином, виплачені управлінням Пенсійного фонду України у Липовецькому  районі Вінницької області кошти в розмірі 6921 грн. 23 коп. підлягають відшкодуванню відповідачем у порядку та строки, визначені Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України.  

Враховуючи вищевикладене, а також визнання позовних вимог відповідачем, суд дійшов до висновку, що заявлені позовні вимоги відповідають дійсним обставинам справи, а тому позов підлягає задоволенню.

Відповідно до статей 11, 71 та 86 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні.

Оскільки спір вирішено на користь суб’єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов’язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають (ст. 94 КАС України).    

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257  КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Липовецька спеціалізована пересувна механізована колона № 73" (вул. Чкалова, 18, м. Липовець, Липовецький район, Вінницька область, р/р 26008133922 ВОД ВАТ "Райффайзен банк Аваль" МФО 380805, код 13334889) на користь управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі (вул. Шевченка, 9, м. Липовець, Липовецький район, Вінницька область, р/р 25608323560103 у ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 302076, код 20115403) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах громадянину ОСОБА_1, в загальній сумі 6921 (шість тисяч дев`ятсот двадцять одна) гривня 23 копійки.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя                                                          Яремчук Костянтин Олександрович    

05.09.2011

Дата ухвалення рішення05.09.2011
Оприлюднено16.09.2011
Номер документу18126088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/3883/11

Постанова від 05.09.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні