Постанова
від 14.07.2011 по справі 2а/0570/8079/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 липня 2011 р. справа № 2а /0570/8079/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Черново ї О.В.

при секретарі Голова човій М. О.

за участю представника по зивача Панфілової М.Ю.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Калінінському районі м. Дон ецька до Товариства з обмеже ною відповідальністю Науков о-виробничої фірми «Микрис» про припинення юридичної осо би,-

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспек ція у Калінінському районі м . Донецька звернулась до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю Науково-виро бничої фірми «Микрис»про при пинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані неподанням відповідачем под аткової звітності до податко вого органу протягом року.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про дату, час і місце розгл яду справи повідомлявся нале жним чином. Про причини неявк и суд не повідомив, заяв про ві дкладення розгляду справи та про розгляд справи за його ві дсутністю не надав.

Суд визнав за можливе розгл янути справу за відсутністю представника відповідача на підставі наявних у справі до казів.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, суд вваж ає позов таким, що підлягає за доволенню, з наступних підст ав.

Товариство з обмеженою від повідальністю Науково-вироб нича фірма «Микрис» зареєстр оване розпорядженням викона вчого комітету Донецької міс ької ради 14.11.1995 року за юридично ю адресою: 83003, м. Донецьк, вул. Ка рпинського, б. 25 кв. 239, ЄДРПОУ 23980449. Перебуває на податковому об ліку в Державній податковій інспекції в Калінінському ра йоні м. Донецька з 14.11.1995р.

Відповідно до акту перевір ки справи з оподаткування ві д 30.03.2011 року № 78/15-111-3 відповідач не надає звітність до податково го органу з 06 травня 2008 року.

Підпунктом 20.1.12. п. 20.1. ст. 20 Подат кового кодексу України, що на брав чинності з 01.01.2011р., передба чено, що органи державної под аткової служби мають право у випадках, встановлених зако ном, звертатися до суду щодо п рипинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємц я про визнання недійсними ус тановчих (засновницьких) док ументів суб' єктів господар ювання.

Відповідно до підпункту 2 пу нкту 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991р. № 1251- ХІІ, платники по датків і зборів (обов' язков их платежів) зобов' язані по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Пунктом 3 статті 10 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.1990р. № 50 9- ХІІ передбачено, що держав ні податкові інспекції в рай онах у містах контролюють св оєчасність подання платника ми податків бухгалтерських з вітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та і нших документів, пов' язаних з обчисленням податків, інши х платежів.

Станом на 06.04.2011р. підприємств о відповідача не має заборго ваності з податків і зборів, щ о підтверджується довідкою р озрахунків з бюджетом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності , є підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, а так ож те, що відповідач не спрост ував ненадання податкових де кларацій та документів фінан сової звітності до податково го органу протягом року, вимо ги позивача про припинення ю ридичної особи є обґрунтован ими та такими, що підлягають з адоволенню.

Згідно ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців» суд, який пост ановив рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов' язане з банкрутством юридичн ої особи, у день набрання таки м рішенням законної сили нап равляє його копію державному реєстратору за місцезнаходж енням юридичної особи для вн есення до Єдиного державного Реєстру запису про судове рі шення. Дата надходження відп овідного судового рішення вн оситься державним реєстрато ром до журналу обліку реєстр аційних дій.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України у спр авах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а ві дповідачем - фізична чи юри дична особа, судові витрати, з дійснені позивачем, з відпов ідача не стягуються.

Керуючись статтями 94, 162, 163, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Позовні вимоги Державної п одаткової інспекції у Каліні нському районі м. Д онецька до Товариства з обме женою відповідальністю Наук ово-виробничої фірми «Микрис » про припинення юридичної о соби - задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю Науково-виробнич а фірма «Микрис» (ЄДРПОУ 23980449; юр идична адреса: 83003, м. Донецьк, ву л. Карпинського, б. 25 кв. 239).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше но її повний текст у судовому засіданні 14 липня 2011 року.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, передбачено му ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України

Апеляційна скарга на поста нову суду подається до Донец ького апеляційного адмініст ративного суду через Донецьк ий окружний адміністративни й суд. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до Донецько го апеляційного адміністрат ивного суду.

Апеляційна скарга на поста нову Донецького окружного ад міністративного суду подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення. У разі заст осування судом частини треть ої статті 160 цього Кодексу, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Суддя Чернова О.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18128125
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/8079/2011

Постанова від 14.07.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чернова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні