Постанова
від 15.07.2011 по справі 2а-0870/4416/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2011 року Справа № 2а-0870/4416/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Калаш ник Ю.В.,

при секретарі судового зас ідання Корольові О.О.,

за участю:

представника позивача - н е з' явився;

представника відповідача - не з' явився;

третіх осіб - не з' явилис ь;

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою Державн ої податкової інспекції у Ко мунарському районі м. Запорі жжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Бюро незал ежних експертиз»

треті особи Запорізьке тер иторіальне управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку, керівни к Товариства з обмеженою від повідальністю «Бюро незалеж них експертиз» Зінченко Ол ьга Іванівна

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

06 червня 2011 року Державн а податкова інспекція у Кому нарському районі м. Запоріжж я (далі - позивач) звернулась д о Запорізького окружного адм іністративного суду (далі-су д) із позовною заявою до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Бюро незалежних експ ертиз» (далі - відповідач), За порізьке територіальне упра вління Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку, керівник Товариства з о бмеженою відповідальністю « Бюро незалежних експертиз» Зінченко Ольга Іванівна, в якій просить припинити юри дичну особу. Позовні вимоги о бґрунтовує ч.2 ст.38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» від 15.05.2003 №7 55-ІV (далі - Закон №755-ІV), зокрема зазначає, що підставою для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи, зокр ема є неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у.

Позивач зазначає, що в ідповідач не надає до податк ових органів фінансову звітн ість більше року, а саме остан ня звітність була надана у лю тому 2010. Просить позов задовол ьнити.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п ро причини неявки суду не пов ідомив, клопотання про розгл яд справи без його участі суд у не надсилались.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суду не повідомив, кло потання про розгляд справи б ез його участі суду не надсил ались. Про дату, час та місце п роведення судового розгляду справи повідомлявся належни м чином.

Треті особи в судове засіда ння не з' явились, про причин и неявки суду не повідомили, к лопотання про розгляд справи без їх участі суду не надсила лись. Про дату, час та місце пр оведення судового розгляду с прави повідомлялись належни м чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Бюро незалеж них експертиз» (код ЄДРПОУ 3219563 2) є юридичною особою та зареєс троване відділом реєстрації та єдиного реєстру Комунарс ької районної адміністрації Запорізької міської ради 08.10.20 02, про що зроблено запис у журн алі обліку реєстраційних спр ав від 04.10.2002 за №25488178Ю10703, що підтвер джується свідоцтвом про вкл ючення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців.

Згідно довідки ДПІ у Комуна рському районі м. Запоріжжя № 49-11 від 13.05.2011 ТОВ «Бюро незалежни х експертиз» не звітує до под аткових органів починаючи з лютого 2010.

Відповідно до довідки з ДПІ у Комунарському районі м. За поріжжя заборгованість пере д бюджетом у відповідача від сутня.

Оцінивши надані доку менти та матеріали, суд вважа є позовні вимоги такими, що пі длягають задоволенню з огляд у на наступне.

Відповідно до п. 16.1.3 п. 16. 1 ст. 16 Податкового кодексу № 2755-V I від 02 грудня 2010 року платники п одатків зобов' язанні подав ати до контролюючих органів у порядку, встановленому под атковим та митним законодавс твом, декларації, звітність т і інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою пода тків та зборів.

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України , органи державної податково ї служби в установленому пор ядку мають право звертатися у передбачених законом випад ках до судових органів із зая вою (позовною заявою) про скас ування державної реєстрації суб' єкта підприємницької д іяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців » від 15 травня 2003 року № 755-IV, підст авою для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

З наведених підстав, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підл ягає задоволенню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 94, 158 - 163 КАС України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов за довольнити.

2.Припинити юридичну о собу - Товариства з обмежен ою відповідальністю «Бюро не залежних експертиз» (код ЄДР ПОУ 34975824).

3.Після набрання судовим ріш енням законної сили, його коп ію надіслати державному реєс тратору Запорізької міської ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання такої постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова в повному обсязі , у відповідності до вимог ст. 160 КАС України, оформлена і під писана 18.07.2011.

Суддя (підпис) Ю.В. Калашник

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18129007
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4416/11

Ухвала від 15.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 06.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Постанова від 15.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 22.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 08.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні