Ухвала
від 15.08.2011 по справі 2а-0870/6498/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

15 серпня 2011 року Справа № 2а-0870/6498/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Сіпака А.В., розглянувши мат еріали адміністративного по зову

за заявою Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Запоріжжя

до Приватного підприємс тва «Науково - виробнича фі рма «САПСАН»

про припинення підприє мницької діяльності юридичн ої особи

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із позов ом про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби-підприємця, в якому зазна чив, що відповідач не подає до органів ДПІ податкову звітн ість, яка б свідчила про здійс нення ним підприємницької ді яльності, що є порушенням вим ог законодавства та є підста вою для припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи у судовому порядку на п ідставі вимог ЗУ «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в».

Відповідно до вимог ч.1 ст.107 К АС України, суддя після одерж ання позовної заяви з'ясовує , чи: подана позовна заява особ ою, яка має адміністративну п роцесуальну дієздатність; м ає представник належні повно важення (якщо позовну заяву п одано представником); відпов ідає позовна заява вимогам, в становленим статтею 106 цього К одексу; належить позовну зая ву розглядати в порядку адмі ністративного судочинства; п одано адміністративний позо в у строк, установлений закон ом (якщо подано заяву про поно влення цього строку, то чи є пі дстави для її задоволення); не має інших підстав для поверн ення позовної заяви, залишен ня її без розгляду або відмов и у відкритті провадження в а дміністративній справі, вста новлених цим Кодексом.

На виконання вищевказаної норми суддею встановлено, що рішення у справі може вплину ти на права, свободи та інтере си третіх осіб, а саме засновн ика ПП «Науково - виробнича фірма «САПСАН», тому суддя вв ажає за необхідне залучити ї ї до участі у справі, як третю особу на стороні відповідача , що не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Згідно вимог ч.2 ст.106 КАС Укра їни, на підтвердження обстав ин, якими обґрунтовуються по зовні вимоги, позивач зазнач ає докази, про які йому відомо і які можуть бути використан і судом.

При дослідженні матеріалі в справи суддею встановлено, що позивачем не додано до поз овної заяви документів, які в становлюють засновників ПП « Науково - виробнича фірма « САПСАН» та відсутні відомост і щодо місця знаходження (пер ебування) засновників відпов ідача, що позбавляє суд можли вості залучити їх до участі у справі як третіх осіб на стор оні відповідача.

Так позивачем в порушення в ищевказаних норм не додано д о позовної заяви довідки з ЄД РПОУ з зазначенням місця зна ходження (перебування) засно вників ПП «Науково - виробн ича фірма «САПСАН».

Відповідно до ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлен их статтею 106 КАС України, пост ановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у які й зазначаються недоліки позо вної заяви, спосіб їх усуненн я і встановлюється строк, дос татній для усунення недолікі в.

За таких обставин поз овна заява підлягає залишенн ю без руху з наданням строку д ля усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені шляхом под ання до суду позовної заяви в ідповідно до вимог ст.106 КАС Ук раїни, довідки з ЄДРПОУ з зазн аченням місця знаходження (п еребування) засновника ПП «Н ауково - виробнича фірма «С АПСАН».

Керуючись ст.ст. 106, 108 КАС Укра їни, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м. Запоріжж я до Приватного підприємства «Науково - виробнича фірма «САПСАН»про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи - залишити без ру ху.

Надати позивачу строк для у сунення недоліків позовної з аяви в порядку та у спосіб, заз наченій в мотивувальній част ині цієї ухвали, з урахування м поштового перебігу, до 30.08.2011 та роз'яснити, що інакше позовна заява буде вв ажатися неподаною та поверну та заявникові.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /пі дпис/ А.В. Сіпака

< Текст > 30 серпня 2011 року < Тек ст >

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.08.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18130070
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/6498/11

Постанова від 10.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 19.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 15.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 31.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні