Постанова
від 15.07.2011 по справі 2а-5984/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

15 липня 2011 р.                                                                                    № 2а-5984/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді: Крутько О.В. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Сколівському районі Львівської області до Сільськогосподарського Товариства з обмеженою відповідальністю «Поступ»про припинення юридичної особи, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у Сколівському районі Львівської області звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Сільськогосподарського Товариства з обмеженою відповідальністю «Поступ»(надалі СГ ТзОВ «Поступ») про припинення юридичної особи.

Ухвалою від 25.05.2011 року суд відкрив скорочене провадження у даній справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз’яснив наслідки такого неподання.

Згідно поштового повідомлення відповідач отримав 02.07.2011 року копію ухвали про відкриття скороченого провадження у даній справі.

З врахуванням того, що на адресу суду від відповідача не надходило заперечення проти позову та заяви про визнання позову, суд вважає за можливе, у відповідності до вимог ч.4 ст.183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Відповідач - СГ ТзОВ «Поступ»зареєстрований як юридична особа Сколівською районною державною адміністрацією з присвоєнням коду ЄДРПОУ: 20779416 та перебуває на обліку як платник податків в ДПІ у Сколівському районі Львівської області з 06.07.2000 року за №155, що підтверджується довідкою позивача № 1558/29-025 від 21.03.2011 р.

Як зазначено в акті №16 від 18.02.2011 року ДПІ у Сколівському районі Львівської області відповідачем не подавалась податкова звітність з 01.02.2007 року по даний час, чим порушено  вимоги ст. 16 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин.

Відповідно до довідки ДПІ у Сколівському районі Львівської області від 11.03.2011 року № 4140/24-0 відповідач станом на 11.03.2011 року заборгованості по податках перед бюджетом не має.

Згідно п. п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.    

Згідно ст. 20 цього ж Кодексу, органи державної податкової служби мають право, крім іншого, проводити перевірки платників податків (крім Національного банку України) в порядку, встановленому цим Кодексом; у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно п. п. 75.1.2. п. 75.1. ст. 75 цього ж Кодексу, документальна позапланова перевірка не передбачається у плані роботи органу державної податкової служби і проводиться за наявності хоча б однієї з обставин, визначених цим Кодексом.

Згідно п. п. 78.1.2. п. 78.1. ст. 78 цього ж Кодексу, документальна позапланова виїзна перевірка здійснюється за наявності хоча б однієї з таких обставин - платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом.   

Відповідно до п.67.2 ст.67 цього ж Кодексу,   органи  державної  податкової  служби  в  установленому законом  порядку  мають  право  звертатися  до  суду про винесення судового рішення щодо  припинення юридичних  осіб.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»від 15.05.2003 р. підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно ч. 1 ст. 38 цього ж Закону, суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Дата надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи  вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.    

Таким чином, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги про припинення юридичної особи СГ ТзОВ «Поступ» підлягають задоволенню, оскільки вищевказаними доказами підтверджено, що відповідач протягом року не подавав органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.     

Керуючись ст. ст. 51, 71, 86, 158, 159, 160-163, 167, 183-2, КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Сільськогосподарського Товариства з обмеженою відповідальністю «Поступ»(Сколівський район, с. Крушельниця, ЄДРПОУ: 20779416).

               Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем державної реєстрації відповідача для внесення до ЄДР запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

                 Постанову звернути до негайного виконання.

 Постанова, прийнята в скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі обчислюється з моменту отримання копії постанови.

         Суддя                                                                                 Крутько О.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18131553
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5984/11/1370

Постанова від 15.07.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 25.05.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні