Постанова
від 19.07.2011 по справі 2а-4669/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2011 р. № 2а-4669/11/1370

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого - судді Костіва М.В.,

при секретарі Ткач Б.В.

за участю представників с торін:

від позивача: Багрій С.Д .;

від відповідача: не з' я вилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Жидачівського районног о центру зайнятості до Госпо дарської асоціації “Зооветп лемсервіс” про стягнення 1698,98 г рн. заборгованості із загаль нообов' язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття,

встановив:

Жидачівський районноий центр зайнятості, м. Жидачів, Львівська область, звернувся із позовом до Господарської асоціації “Зооветплемсерві с”, м. Жидачів, Львівська облас ть, про стягнення 1698,98 грн. забор гованості з загальнообов' я зкового державного соціальн ого страхування України на в ипадок безробіття.

Ухвалою судді Львівськог о окружного адміністративно го суду від 21.04.2011 р. відкрито про вадження у справі та признач ено розгляд на 14.06.2011 р. Розгляд с прави відкладався в порядку, передбаченому ст. 150 КАС Украї ни.

Представникам сторін роз' яснено їх права згідно зі ст. с т. 49, 51 КАС України. У відповідно сті до ст. 71 КАС України справа слухається за наявними у ній матеріалами.

Представник позивача у суд ових засіданнях позов підтри мав з мотивів, зазначених у по зовній заяві. Ствердив, зокре ма, що відповідно до поданих в ідповідачем розрахункових в ідомостей про нарахування і перерахування страхових вне сків до Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття, відповід ач був зобов' язаний сплатит и 1698,98 грн., однак, цю суму не спла тив. Просить позов задовольн ити.

Відповідач вимог ухвал суд у не виконав, заперечення по с праві не надав, участь уповно важеного представника у судо вому засіданні не забезпечив .

Розглянувши подані докази в їх сукупності, заслухавши п ояснення, оглянувши оригінал и документів, що мають значен ня для справи, суд встановив н аступне.

Жидачівський районний цен тр зайнятості є робочим орга ном виконавчої дирекції Фонд у загальнообов'язкового держ авного соціального страхува ння України на випадок безро біття, що діє від імені Фонду т а відповідно до законів Укра їни "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття", "Пр о зайнятість населення", "Про д ержавну службу", Положення пр о державну службу зайнятості .

Відповідно до поданих відп овідачем розрахункових відо мостей про нарахування і пер ерахування страхових внескі в до Фонду загальнообов' язк ового державного соціальног о страхування України на вип адок безробіття, відповідач був зобов' язаний сплатити 1 698,98 грн., однак, доказів сплати в казаної суми суду не надано.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 Закону України “Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування на випадок безробі ття”, працедавці зобов' язан і своєчасно сплачувати страх ові внески у розмірі, встанов леному Законом України “Про розмір внесків на деякі види загальнообов' язкового дер жавного соціального страхув ання” на загальнообов' язко ве соціальне страхування. Ві дповідно до ст. 39 вказаного за кону, спори, які виникають з пр авовідносин за цим законом в ирішуються в судовому порядк у.

Належних доказів сплати за значеної суми чи наявності п ередбачених законодавством підстав для звільнення відп овідача від її оплати, суду не надано. Відповідно до ст. 71 КАС України кожна сторона зобов ' язана довести ті обставини , на яких ґрунтуються її вимог и чи заперечення.

Враховуючи наведене, позо в підлягає задоволенню. Керу ючись ст.ст. 2, 11, 69-71, 86, 161-163 КАС Україн и, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольн ити повністю.

2. Стягнути з Господарс ької асоціації “Зооветплемс ервіс” (81700, м. Жидачів, вул. Заліз нична 5; код ЄДРПОУ 20778256) на корис ть Жидачівського районного ц ентру зайнятості 1698,98 грн. забо ргованості зі сплати страхов их внесків на випадок безроб іття.

Постанова набирає законної сили в строк та в пор ядку, передбаченому ст. 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Апеляційна скарга по дається до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Львівський окружни й адміністративний суд. Копі я апеляційної скарги одночас но надсилається особою, яка ї ї подає, до суду апеляційної і нстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом десяти днів з дня її прог олошення. У разі застосуванн я судом частини третьої стат ті 160 цього Кодексу, апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Суддя Костів М.В.

З оригіналом згідно

Суддя Костів М.В.

Повний текст постанови виготовлено 22.07.2011 року.

Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18132106
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4669/11/1370

Постанова від 19.07.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

Ухвала від 14.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

Ухвала від 21.04.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні