Постанова
від 28.07.2011 по справі 2а/1570/4570/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/4570/2011

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2011 року Одес ький окружний адміністратив ний суд у складі:

головуючого по справі судд і Бжассо Н.В.

при секретарі Марінгос І.О.

розглянув у відкритому суд овому засіданні в місті Одес а адміністративний позов Ком унального підприємства “Пар ксервіс - Одеса” до Відділу державних реєстраторів вик онавчого комітету Одеської м іської ради про зобов' язан ня скасувати запис до Єдиног о державного реєстру юридичн их та фізичних осіб - підпри ємців про відсутність підтве рдження відомостей про КП “П арксервіс - Одеса”

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов а дміністративний позов КП «Па рксервіс - Одеса», за резуль татом якого позивач просить зобов' язати Відділ державн их реєстраторів Одеської міс ької ради скасувати запис до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців про відсутність юридичної особи за місцезна ходженням від 05.04.2011 р. за № 1 556 143 0012 02 2541, обґрунтовуючи свої вимоги наступними доводами.

Як зазначає позивач, 05 .04.2011 р. в Єдиний державний реєст р юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців було вне сено запис про відсутність п ідтвердження відомостей про КП «Парксервіс - Одеса», як н аслідок податковим органом б уло прийнято рішення про ану лювання позивачу свідоцтва п латника податку на додану ва ртість.

Позивач зазначає, що з апис проведений Відділом дер жавних реєстраторів виконав чого комітету Одеської міськ ої ради порушує його законні права та інтереси, оскільки п ідприємство постійно знаход иться за місцем реєстрації, п овідомлення про необхідніс ть підтвердження відомостей про юридичну особу з ВДР підп риємством не отримувалося, т ому внесений запис не відпов ідає дійсності та підлягає с касуванню.

В ході розгляду справ и представник позивача підтр имав уточненні позовні вимог и та просив їх задовольнити у повному обсязі.

Представник відповід ача у особі Відділу державни х реєстраторів виконкому Оде ської міської ради в судове з асідання не з' явився, повід омлявся належним чином про ч ас та місце розгляду справи , надав до суду письмові запер ечення з проханням справу ро зглядати в його відсутності, по суті спору зазначив, що зая влені позовні вимоги не визн ає, в задоволенні їх просить в ідмовити, наполягаючи на пра вомірності своїх дій та відп овідності їх вимогам закону.

Суд, вислухавши предс тавника позивача, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Як встановлено в ході розгляду справи, відповідно до Витягу з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 23.02.2011 р., Комунальне п ідприємство «Парксервіс - О деса», ідентифікаційний код юридичної особи 26344731, зареєстр овано 25.02.2003 р., місцезнаходження : 65039, Одеська область, м. Одеса, П риморський район, вул. Канатн а, буд. 134.

Відповідно до положе нь ч. 11, 12 ст. 19 Закону України від 15.05.2003 р. № 755 - IV «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних - осіб підприємців», ю ридична особа зобов'язана по давати (надсилати) щороку про тягом місяця, що настає за дат ою державної реєстрації, поч инаючи з наступного року, дер жавному реєстратору для підт вердження відомостей про юри дичну особу реєстраційну кар тку про підтвердження відомо стей про юридичну особу.

У разі ненадходження в уст ановлений частиною одинадця тою цієї статті строк реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати реком ендованим листом протягом п' яти робочих днів з дати, встан овленої для подання реєстрац ійної картки, юридичній особ і повідомлення щодо необхідн ості подання державному реєс тратору зазначеної реєстрац ійної картки.

З наданих до суду матеріалі в реєстраційної справи КП «П арксервіс - Одеса», судом вс тановлено, що 29.03.2011 р., державним реєстратором ВДР Одеської м іськради на виконання вимог ст. 19 Закону України № 755 , на адр есу позивача було надіслано повідомлення про необхідніс ть надати заповнену картку п ідтвердження реєстраційних відомостей (форма № 6).

Зазначене повідомлення бу ло повернуто на адресу ВДР Од еської міськради з відміткою поштового відділення № 39 м. Од еси про незнаходження адреса та за вказаною адресою.

05.04.2011 р., державним реєстратор ом було здійснено запис 1 556 143 00 12 022541 про внесення інформації щ одо відсутності юридичної ос оби за вказаною адресою.

Судом на підставі наданих м атеріалів встановлено, що вн есення запису державним реєс тратором було здійснено відп овідно до вимог закону, але за значений запис дійсності не відповідає, що доводиться на ступним.

Так, на звернення КП «Парксе рвіс - Одеса»№ 737 від 25.06.2011 р., Укр аїнським державним підприєм ством поштового зв' язку «Ук рпошта»Одеська дирекція, бул о надано офіційну відповідь від 29.06.2011 р., що проведеною перев іркою з' ясовано, що за адрес ою м. Одеса, вул. Канатна, 134, знах одиться Приморська адмі ністрація. В зазначений пері од на доставній дільниці, до я кої відноситься вул. Канатна 134, тимчасово працювала підмі нна листоноша, яка не була про інформована, що за адресою ву л. Канатна, 134 крім Приморськ ої адміністрації зареєстр овано КП «Парксервіс - Одеса ».

Відповідно до листа Прим орської районної адмініст рації Одеської міської ради № 01-02/1060 від 25.07.2011 р., юридичною адре сою комунального підприємст ва «Парксервіс - Одеса», згі дно статуту, затвердженого р ішенням Одеської міськради № 2739 від 16.04.2008 р., є 65039, Україна, м. Одес а, вул. Канатна, 134 (споруда При морської районної адмініс трації Одеської міськради). З а вищезазначеною адресою пос тійно знаходяться представн ики підприємства. Кореспонде нція приймається працівника ми КП «Парксервіс- Одеса»нар очно, журнал реєстрації вхід ної кореспонденції адресова ної КП «Парксервіс - Одеса»в ідділом документального заб езпечення та по роботі зі зве рненням громадян Приморсь кою районною адміністраці єю Одеської міськради не вед еться.

Знаходження позивача за ад ресою м. Одеса, вул. Канатна, 134 п ідтверджується також іншими доказами дослідженими в ход і розгляду справи, а саме: лис туванням з органами влади та місцевого самоврядування, в яких адресою зазначено місц е реєстрації позивача.

Судом встановлено, що на під ставі запису в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних - осіб підприєм ців про відсутність підтверд ження відомостей про КП «Пар ксервіс - Одеса», Державною податковою інспекцією у Пр иморському районі м. Одеси 07.04.2011 р. було прийнято рішення п ро анулювання свідоцтва КП « Парксервіс - Одеса»як плат ника ПДВ, це, в свою чергу, унем ожливило подання податкової звітності по податку на дода ну вартість та сплату зазнач еного податку в державний бю джет України. Також, прийняте рішення має негативний впли в на господарську діяльність позивача та його контрагент ів, які втратили право формув ання податкового кредиту по податку на додану вартість п о правочинам, вчиненим у розг лядаємий період.

З урахуванням досліджени х обставин, суд приходить до в исновку, що дії відповідача я к суб' єкта владних повноваж ень відбулися на підставі, у межах повноважень та у спос іб, що передбачено законодав ством, але відповідно п. 8 ч.3 ст. 2 КАС України, не пропорційно, зокрема без дотримання необ хідного балансу між будь - я кими несприятливими наслідк ами для прав, свобод та інтере сів позивача і цілями на дося гнення яких була спрямована ця дія.

На підставі викладеного, су д вважає позовні вимоги обґр унтованими, доведеними та та кими, що підлягають задоволе нню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 2, 6-14, 17, 19, 86, 159-164 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративни й позов Комунального підпри ємства “Парксервіс - Одеса” до Відділу державних реєстр аторів виконавчого комітету Одеської міської ради про зо бов' язання скасувати запис до Єдиного державного реєст ру юридичних та фізичних осі б - підприємців про відсутні сть підтвердження відомосте й про КП “Парксервіс - Одеса ” - задовольнити.

Зобов' язати Відділ де ржавних реєстраторів Одеськ ої міської ради скасувати за пис до Єдиного державного ре єстру юридичних та фізичних осіб - підприємців про відс утність юридичної особи за м ісцезнаходженням від 05.04.2011 р. за № 1 556 143 0012 022541.

Постанова може бут и оскаржена до Одеського апе ляційного адміністративног о суду шляхом подання апеляц ійної скарги через Одеський окружний адміністративний с уд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя: Н.В. Бжассо

28 липня 2011 року

Дата ухвалення рішення28.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18135533
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/4570/2011

Ухвала від 20.06.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 05.07.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 20.06.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Постанова від 28.07.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні