Ухвала
від 07.07.2011 по справі 4785/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 4785/11/2070

                                                                              

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

 07 липня 2011 р.                                                                                    м. Харків  

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Горшкової О.О., при секретарі судового засідання - Гетьман Н.В., за участі сторін: позивач –не з’явився, відповідач –не з'явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-агроремпоставка" до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Харкова про визнання дій незаконними,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Тех-Агроремпоставка" звернулося до суду із позовом до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Харкова, у якому просить суд визнати незаконними дії посадових осіб Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Харкова щодо несанкціонованого  доступу до комунікаційної системи здачі податкової звітності позивачем (код ЄДРПОУ 36457279).

Позивач та представник відповідача у судове засідання 07.07.11р. не з’явилися, заяви про розгляд справи за їх відсутності до суду не надходило, поважні причини неявки позивача суду не відомі.

Враховуючи те, що відповідно до ст. 35 КАС України позивача та відповідача було належним чином повідомлено про дату, час і місце судового засідання, суд, вивчивши матеріали справи, проаналізувавши зміст норм процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з таких підстав та мотивів.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 29.04.11р. відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-агроремпоставка" до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Харкова про визнання дій незаконними, закінчено підготовку справи до судового розгляду та призначено справу до судового розгляду на 25.05.11 року.

В судові засідання, призначені на 25.05.11, 02.06.11р.,07.07.11р., позивач не прибув, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причин неприбуття  суду не повідомив, що стало причиною неодноразових відкладень судових засідань та затягування процесуальних строків вирішення адміністратвиної справи.

Судом були надіслані повістки позивачу на зазначену ним в позовній заяві адресу (61019, м. Харків, вул. Архангельська,6), які були повернуті на адресу суду з відміткою "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до ст. 33 КАС України, судові виклики і повідомлення здійснюються повістками про виклик і повістками-повідомленнями. Повістки про виклик у суд надсилаються особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам, а повістки-повідомлення - особам, які беруть участь у справі, з приводу  вчинення процесуальних дій, у яких участь цих осіб не є обов'язковою. Судовий виклик або судове повідомлення осіб, які беруть участь у справі, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур'єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом  надсилання тексту повістки, складеного відповідно до статті 34 цього Кодексу  факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), електронною поштою,  телефонограмою, опублікування у друкованому засобі масової інформації.

Відповідно до ст. 40 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Пунктом 3 ст. 128 КАС України встановлено, що у разі повторного неприбуття позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Суд зазначає, що, не зважаючи на неодноразові відкладення розгляду справи та направлення в установленому порядку на адресу позивача судових повісток, від позивача не надходило жодних повідомлень про причини неявки в судове засідання, хоча складність заявлених позовних вимог зумовлювала необхідність надання певних пояснень по їх суті, як і не надано заяви про слухання справи за відсутності позивача чи його повноважного представника.

У відповідності до п. 4 ч. 1 ст. 155  Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач повторно не прибув у судове засідання без поважних причин або без повідомлення ним при причини неприбуття, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.   

На підставі викладеного, приймаючи до уваги те, що позивача було належним чином повідомлено про дату, час та місце розгляду справи, враховуючи те, що позивачем жодного разу не було повідомлено суд про поважні причини неприбуття у судові засідання, а також зважаючи на відсутність заяви позивача про розгляд справи за його відсутності, суд приходить до висновку про не добросовісне ставлення позивача до виконання своїх обов’язків, що в свою чергу спричиняє відкладення справи, затягування процесуальних строків вирішення адміністративної справи.

Керуючись положеннями ст.ст. 155, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,  суддя, -                                                  

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-агроремпоставка" до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Харкова про визнання дій незаконними - залишити без розгляду.  

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Роз’яснити позивачу, що особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного  суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом  5-ти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.  

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили у разі повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

            Суддя                                                                                                Горшкова О.О.

Дата ухвалення рішення07.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18139725
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4785/11/2070

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 07.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні