Ухвала
від 12.07.2011 по справі 3850/08
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

     

      

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3  

У Х В А Л А

 12.07.2011 р.                                                                                           № 2а- 3850/08  

            Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Панченко О.В.

при секретарі - Кузьменко Ю.В.

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Відділу державної виконавчої служби Купянського міськрайонного управління юстиції про видачу дубліката виконавчого листа по справі

за позовом

   Контрольно-ревізійного управління в Харківській області     

до

  Куп"янського професійного ліцею   

про

 виконання вимоги,  

ВСТАНОВИВ:

          29.06.2011 року до Харківського окружного адміністративного суду від Відділу державної виконавчої служби Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області надійшло подання про видачу дубліката виконавчого листа.

          В обґрунтування вищевказаного подання зазначено, що в Відділі ДВС Куп’янського МУЮ Харківської області знаходився на виконанні виконавчий лист 2а-3850 від 02.09.2008 року, виданий Харківським окружним адміністративним судом про зобов'язання Куп’янського професійного ліцею  виконати вимоги КРУ в Харківській області, а саме: вжити заходи щодо повернення на баланс ліцею відчуженого майна - будівлі гуртожитку залишковою вартістю 999609 грн. проведеного з порушенням законодавства. 04.06.2010 року виконавче провадження завершено та виконавчий документ направлено до Харківського окружного адміністративного суду. 03.08.2010 року виконавче провадження відновлено, та до суду тричі направлялись листи щодо повернення до ВДВС Куп’янського МРУЮ виконавчого листа 2а-3850/08 від 02.09.2008 року Харківського окружного адмінсуду про зобов'язання Куп"янського професійного ліцею виконати вимоги КРУ в Харківській області, а саме: вжити заходів щодо повернення на баланс ліцею відчуженого майна-будівлі гуртожитку залишковою вартістю 999609 грн. проведеного з порушенням законодавства. Згідно телефонного повідомлення секретаря Харківського окружного адміністративного суду вищевказаний виконавчий лист не знайдено.

З метою подальшого виконання виконавчого листа 2а-3850/08 від 02.09.2008 року Харківського окружного адміністративного суду про зобов'язання Куп’янського професійного ліцею виконати вимоги КРУ в Харківській області, а саме: вжити заходів щодо повернення на баланс ліцею відчуженого майна-будівлі гуртожитку залишковою вартістю 999609 грн. проведеного з порушенням законодавства, керуючись ст. 11 Закону України „Про виконавче провадження" ВДВС Куп’янського МРУЮ просить надати дублікат виконавчого листа.

Заявник - ВДВС Куп’янського МРУЮ, просив розглядати дане подання без участі представника ВДВС, дублікат виконавчого листа направити на адресу ВДВС Куп’янського МРУЮ Харківської області. Про час, дату та місце судового засідання заявник був повідомлений належним чином.

Представник КРУ в Харківській області у судове засідання свого представника також не направив, про час, дату та місце судового засідання був повідомлений належним чином, надав суду заяву про розгляд подання ВДВС  в порядку письмового провадження.

Куп’янський професійний ліцей  про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений   належним чином, свого представника в судове засідання не направив, причини не явки не повідомив, клопотання про розгляд справи за його відсутності, або про відкладення розгляду справи не надав.

Частиною 6 статті 128 КАС України встановлено, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні, у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи наведене, суд дійшов до висновку про можливість розгляду подання ВДВС  за відсутністю заінтересованих осіб, за наявними в справі матеріалами.

          Вивчивши доводи ВДВС Куп’янського МРУЮ Харківської області, викладені в подані від 29.06.2011 року, перевіривши матеріали справи  № 2а-3850/08, суд дійшов наступних висновків:

          Відповідно до ч. 1 ст. 260 Кодексу адміністративного судочинства України,  замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Згідно ч. 2 ст. 260 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

          Судом встановлено, що постановою Харківського окружного адміністративного суду від 02 вересня 2008 року у справі № 2а-3850/08 задоволений в повному обсязі позов Контрольно –ревізійного управління в Харківській області до Куп’янського професійного ліцею: зобов’язано Куп’янський професійний ліцей виконати вимогу Контрольно –ревізійного управління в Харківській області, а саме: вжити заходи щодо повернення на баланс ліцею відчуженого майна –будівлі гуртожитку залишковою вартістю 999609 грн., проведеної з порушенням норм законодавства. Постанова набрала законної сили та Харківським окружним адміністративним судом 22.09.2008 року було видано виконавчий лист по даній адміністративній справі.

          Куп’янський професійний  ліцей не погодився з вищевказаною постановою суду та оскаржив її в апеляційному порядку, поставивши перед судом апеляційної інстанції питання щодо поновлення строку на апеляційне оскарження постанови суду.  

          Харківським апеляційним адміністративним судом був поновлений строк на апеляційне оскарження постанови суду від 02 вересня 2008 року у справі № 2а-3850/08 та 19.02.2009 року ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду залишено без змін зазначену постанову Харківського окружного адміністративного суду у справі № 2а-3850/08.

          10.04.2009 року Відділом державної виконавчої служби  Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області було надіслано на адресу Харківського окружного адміністративного суду постанову про повернення виконавчого документу згідно з п. 1 ст. 40 Закону України "Про виконавче провадження" (в редакції, що діяла на момент виникнення даних правовідносин) та виконавчий лист, виданий Харківським окружним адміністративним судом 22.09.2008 року. Даний виконавчий лист  знаходиться в матеріалах  адміністративної справи № 2а-3850/08 разом із постановою ВДВС Куп’янського МРУЮ від 10.04.2009 року. (а.с. 137-138).

          03.10.2010 року КРУ в Харківській області вдруге зверталось до Харківського окружного адміністративного суду щодо видачі виконавчого листа по справі  № 2а-3850/08 та отримало виконавчий лист, про що свідчить підпис повноважного представника КРУ в Харківській області на а.с. 143.

          20.04.2010 року  Відділом державної виконавчої служби  Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області прийнято постанову про відкриття виконавчого  провадження           за виконавчим листом № 2а-3850/08, виданим 02.09.2008 року. (а.с. 150).

          04.06.2010 року Відділом державної виконавчої служби  Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області прийнято постанову про закінчення виконавчого провадження за вищевказаним виконавчим документом.

          Згідно супровідного листа за вих. № 18250/0128 від 04.06.2010 року на адресу КРУ в Харківській області Відділом державної виконавчої служби  Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області було  надіслано виконавчий лист № 2а-3850/08  від 02.09.2008р., що видав Харківський окружний адміністративний суд, та копію постанови  про закінчення виконавчого провадження від 04.06.2010 року (а.с. 155).

          Слід зазначити, що згідно приписів статті 260 Кодексу адміністративного судочинства в Україні, приймаючи  рішення про видачу дублікату виконавчого листа, суд повинен перевірити, чи оригінал виконавчого листа дійсно втрачено, а також запобігти ситуації, коли стягувач за одним судовим рішенням ініціює два виконавчі провадження - за оригіналом та дублікатом  виконавчого листа.   

          Оскільки за матеріалами справи судом встановлено, що оригінал виконавчого листа   2а-3850/08 Відділом ДВС Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області  не втрачено, а направлено на адресу стягувача - КРУ в Харківській області, підстав для задоволення  подання та для видачі дублікату виконавчого листа про справі  № 2а-3850/08  не вбачається.             

          На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 165, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання Відділу державної виконавчої служби  Куп’янського міськрайонного управління юстиції Харківської області про видачу дубліката виконавчого листа  2а-3850/08 –залишити без задоволення.

          Апеляційна скарга подається до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд  протягом п'яти днів  з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Харківського апеляційного адміністративного суду.

          У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                              Панченко О.В.

                                                                                            

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18139745
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3850/08

Ухвала від 03.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 12.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні