Постанова
від 13.07.2011 по справі 6623/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків  

13 липня 2011 р.                                                                                 № 2-а- 6623/11/2070  

Харківський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого судді - Кухар М.Д.,

при секретарі - Підгорному М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпрайд" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпрайд", в якому просить суд стягнути з відповідача заборгованість в розмірі 1339,00 грн. Позивач, посилаючись на обставини, викладені в позовній заяві, просив задовольнити позов у повному обсязі.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи  був повідомлений належним чином, надав до суду клопотання про розгляд даної справи без його участі. Таким чином, суд вважає, за можливе розглянути справу без участі представника позивача за наявними в ній матеріалами.

Представник відповідача у судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, клопотання про розгляд даної справи без його участі суду не надав. Таким чином, суд вважає, за можливе розглянути справу без участі відповідача за наявними в ній матеріалами.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпрайд" зареєстровано Виконавчим комітетом Харківської міської ради 30.01.2006 року, перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова з 08.02.2006 року за № 31.

Відповідно даних особових рахунків встановлено, що сума заборгованості відповідача перед бюджетом України станом на 23.03.2011 року складає - 1339,00 грн.

Податковий борг по податку з власників наземних транспортних засобів в розмірі 1339,00 грн. виник наслідок: самостійно поданого розрахунку № 5158 від 01.03.2010 року, борг по якому виник за 4 квартал 2010 року. Суму боргу було частково погашено за рахунок переплати у розмірі 241,00 грн.

Виходячи із змісту п.п.5.3.1 п.5.3 ст.5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" у разі коли відповідно до закону контролюючий орган самостійно визначає податкове зобов'язання платника податків за причинами, не пов'язаними із порушенням податкового законодавства, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму податкового зобов'язання у строки, визначені у законі з відповідного податку, а за їх відсутності - протягом тридцяти календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування.

У  зв'язку з  несплатою узгодженої суми  податкового  зобов'язання  у  встановлені Законом строки, ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова в порядку ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» направила ТОВ "Інтерпрайд" податкову вимогу на суму 1339,00 грн. № 29 від 17.01.2011 року. Податкову вимогу було розміщено на дошці оголошень у зв'язку з неможливістю вручення.

Відповідно п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Податкового кодексу України, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких грунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 72 цього Кодексу.

Податковий борг у сумі 1339,00 грн. відповідачем не сплачено, доказів сплати суду не надано.

За таких обставин, суд дійшов висновку про те, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпрайд" про стягнення заборгованості - задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпрайд" (код 33901919, 61105, м. Харків, вул. Костичева. буд. 2-А) на користь Державного бюджету України заборгованість в розмірі 1339.00 грн. (одна тисяча триста тридцять дев'ять гривень).

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом десяти днів з дня її проголошення, у разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу,  а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст постанови виготовлено 15.07.2011 року.

Суддя                                                                                          М.Д. Кухар

Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18139762
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6623/11/2070

Ухвала від 03.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Постанова від 13.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні