Постанова
від 27.07.2011 по справі 3406/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2011 р.

Справа № 2-а-3406/11/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Василяка Д.К.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

державної податкової інспекції  у м. Херсоні  < Текст > до  приватного підприємства "Текстиль Контакт-Херсон" < 3-я особа >про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні (далі - ДПІ, позивач) звернулась до суду з позовом до приватного підприємства "Текстиль Контакт-Херсон" (далі - відповідач) про припинення юридичної особи  відповідача.

Позивач у позовній заяві просить суд припинити юридичну особу - приватне підприємство "Текстиль Контакт-Херсон" та направити копію постанови державному реєстратору, обгрунтувавши тим,  що відповідач  більше року  не подає до   державної податкової інспекції у м. Херсоні бухгалтерську звітність та податкові декларації. Податковий борг відсутній.   Це є підставою для  припинення юридичної особи.

Відповідач письмових заперечень проти  позову не надав.  Разом з тим,   за юридичною адресою приватного підприємства "Текстиль Контакт-Херсон", внесеною до Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, було доставлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження, що підтверджується підписом працівника зв'язку.  Поштове відправлення повернулось  до суду   у зв’язку з закінченням терміну зберігання.

Згідно з ч.8 ст. 35 КАС України   вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Відповідо до ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.  

Таким чином, відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, строк та порядок подання заперечення проти позову, а також наслідки неподання такого заперечення.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Приватне підприємство "Текстиль Контакт-Херсон" зареєстроване як юридична особа   виконавчим комітетом Херсонської міської ради 05.07.2005 р. Як платника податку відповідача взято на облік  в ДПІ  з 05.07.2005 р. Відповідно до акту про результати перевірки  надання  податкових звітів    про результати   фінансово-господарської діяльності ПП "Текстиль Контакт-Херсон" відповідач з 11.10.2006 р. по теперішній час не подає до ДПІ податкову звітність. Згідно з довідкою ДПІ  від 25.02.2011 р. № 2430/9/24-014  ПП "Текстиль Контакт-Херсон" не має податкової заборгованості перед бюджетом.

Пунктами 2, 3. ч. 1 ст. 16 Податкового кодексу України зобов'язано платників податків вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 33  Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців"від 15.05.2003 року № 755-IV (далі - Закон  № 755-IV)  юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону № 755-IV підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Строки подання податкових декларацій встановлені Податковим кодексом України.

Оскільки відповідач порушив встановлені законодавством  вимоги щодо подання декларацій та звітності до податкових органів, слід погодитися з вимогами позивача про припинення юридичної особи  - приватного підприємства "Текстиль Контакт-Херсон".

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної  особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163, 183-2 КАС України, суд

                                                          постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство "Текстиль Контакт-Херсон", ідентифікаційний код 33590006.

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Суддя                                                                                                           Василяка Д.К.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18140563
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3406/11/2170

Постанова від 27.07.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні