Постанова
від 28.07.2011 по справі 2а-9615/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01014, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

28 липня 2011 року № 2а-9615/11/2670

Окружний адміністрати вний суд міста Києва у складі :

головуючого судді - Добрі вської Н.А.,

розглянувши в порядку ск ороченого провадження адмін істративну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Дарницькому районі м іста Києва

до Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Інвестпри м»

про припинення юридичної осо би

В С Т А Н О В И В:

05 липня 2011 року ДПІ у Дар ницькому районі міста Києва звернулась до суду з позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Інвестприм »про припинення юридичної ос оби, обґрунтовуючи свої вимо ги наявністю підстав, передб ачених ч.2 ст.38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців», а саме, неподан ня відповідачем податкової з вітності протягом більше рок у.

Враховуючи, що позивачем за явлено вимоги, передбачені п унктом 4 частини першої статт і 183-2 КАС України, які не стосую ться прав, свобод, інтересів т а обов' язків третіх осіб, ух валою суду від 07 липня 2011 року в ідкрито скорочене проваджен ня у справі та встановлено ві дповідачу строк для подання заперечень проти позову та н еобхідних документів або зая ви про визнання позову.

Ухвала про відкриття скоро ченого провадження в адмініс тративній справі направляла сь відповідачу за наявною у м атеріалах справи адресою, як а внесена до Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в, але повернулась до суду не в рученою з відміткою пошти «з а закінченням терміну зберіг ання». Враховуючи, що судове р ішення не було вручено відпо відачу з незалежних від суду причин, суд вважає, що ухвала вручена належним чином.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, розглянувши наявні у справі документи і м атеріали, з' ясувавши всі фа ктичні обставини, на яких ґру нтується позов, оцінивши док ази, які мають значення для ро згляду справи і вирішення сп ору по суті, суд встановив нас тупне.

ТОВ «Інвестприм»(ідентифі каційний код ЄДРПОУ 36159473) є юрид ичною особою, зареєстроване Дарницькою районною у місті Києві державною адміністрац ією 23.09.2008 року, згідно довідки в ід 11.06.2009 року №860 перебуває на обл іку як платник податків в ДПІ у Дарницькому районі міста К иєва та відповідно до положе нь ст.9 Закону України «Про сис тему оподаткування»(в редакц ії на момент виникнення спір них правовідносин) та п.п.16.1.3 п.16 .1 ст.16 Податкового кодексу Укр аїни подавати до контролюючи х органів у порядку, встановл еному податковим та митним з аконодавством, декларації, з вітність та інші документи, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків та зборів.

Згідно довідки ДПІ у Дарниц ькому районі міста Києва від 06.04.2011 року №69 відповідач не звіт ує до податкового органу з се рпня 2009 року. Таким чином, строк , упродовж якого відповідач н е подає звітність до податко вого органу, перевищує один р ік, що, відповідно до абзацу 5 ч .2 ст.38 Закону України Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців»від 15 тр авня 2003 року № 755-ІV є підставою д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов' язано з б анкрутством юридичної особи .

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 стат ті 20 Податкового кодексу Укра їни визначено права органів державної податкової у випад ках, встановлених законом, зв ертатися до суду щодо припин ення юридичної особи та підп риємницької діяльності фізи чної особи - підприємця про визнання недійсними установ чих (засновницьких) документ ів суб' єктів господарюванн я.

Згідно з пунктом 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів затвердженого наказо м Державної податкової адмін істрації від 22.12.2010р. № 979, якщо пла тник податків не має заборго ваності перед бюджетом та у р азі неподання протягом одног о року в органи державної под аткової служби податкових де кларацій, документів податко вої звітності; то керівник ор гану державної податкової сл ужби приймає рішення у вигля ді розпорядження відносно пл атника податків - про зверне ння до суду або господарсько го суду із заявою (позовною за явою) про винесення судового рішення щодо припинення юри дичної особи.

Відсутність заборгованост і відповідача перед бюджетом підтверджується довідкою пр о заборгованість станом на 30.0 3.2011 року.

Враховуючи неподання відп овідачем більше року органам державної податкової служби документів фінансової звітн ості, відсутність у нього под аткової заборгованості, а та кож право органів державної податкової служби на звернен ня до суду з заявою (позовною з аявою) про припинення юридич ної особи, суд прийшов до висн овку про наявність підстав д ля задоволення позовних вимо г.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців»суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати стягненню з відповідач а не підлягають.

Керуючись ст.ст. 69-71, 94, ст.ст.158-163, 167, 183-2, 254 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Дарницькому районі мі ста Києва задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відпо відальністю «Інвестприм»(ко д ЄДРПОУ - 36159473, юридична адрес а: 02068, м. Київ, вул. Кошиця, 7).

Копію постанови, у день набр ання постановою законної сил и, надіслати державному реєс тратору Дарницької районної у м. Києві державної адмініст рації для внесення до Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців запису про судове рі шення щодо припинення Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Інвестприм»до встано вленого законом порядку.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає закон ної сили у порядку, встановле ному в ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду в порядку та строк и, визначені ст.ст.185-187 КАС Украї ни.

Суддя Н.А. Добрівська

Дата ухвалення рішення28.07.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18142077
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9615/11/2670

Ухвала від 07.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Постанова від 28.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні