Ухвала
від 16.06.2011 по справі 8/174
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 8/174 16.06.11

за позовом Відкритог о акціонерного товариства "І нвестиційно-фінансовий конс алтинг"

до Відкритог о акціонерного товариства “С трахова компанія "Нова"

Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Галмолторг”

про відшкодув ання 24 385,50 грн. шкоди в порядку р егресу

Суддя В.С. Катр ич

Представники:

від позивача ОСОБ А_1 предст. за дов. б/н від 10.02.11 р.

від відповідача 1 не з' я вився

від відповідача 2 не з' я вився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Відкрите акціонерне т овариство "Інвестиційно-фіна нсовий консалтинг" звернулос я до Господарського суду міс та Києва з позовом до Відкрит ого акціонерного товариства “Страхова компанія "Нова", Тов ариства з обмеженою відповід альністю “Галмолторг”про ві дшкодування 24 385,50 грн. шкоди в по рядку регресу.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 29.04.2011 р. поруш ено провадження у справі, при значено розгляд справи на 27.05.20 11 р. в судовому засіданні, зобо в' язано сторони виконати пе вні дії.

В судове засідання 27.05.2011 р. пре дставники сторін не з' явили ся, вимог ухвали не виконали, п ро причини неявки суд не пові домили, про час і місце судово го засідання були повідомлен і належним чином.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 27.05.2011 р. відкл адено розгляд справи на 16.06.2011 р. в звязку з неявкою представн иків сторін.

До відділу діловодст ва Господарського суду міста Києва надійшло клопотання в ідповідача 2 про відкладення розгляду справи разом з доку ментами на виконання вимог у хвали суду.

В судове засідання 16.06.2011 р. пр едставники відповідачів не з явилися, про причини неявки с уд не повідомили, про час і міс це судового засідання були п овідомлені належним чином.

Ухвалами Господарського с уду міста Києва від 29.04.2011 р. та 27.05. 2011 р. позивача було зобов' яза но надати суду:

- оригінали документів по су ті спору та доданих до позовн ої заяви на огляд суду та нале жним чином їх засвідчені коп ії для долучення до матеріал ів справи;

- оригінали заяв про страхов е відшкодування № 5146 від 12.09.2008 р. т а № 1058 (1) від 13.042011 р. на огляд суду;

- власне письмове підтвердж ення того, що в провадженні го сподарського суду або іншого органу, який в межах своєї ком петенції вирішує господарсь кі спори, відсутні справи між тими ж сторонами, про той же п редмет і з тих же підстав, а та кож відсутні рішення цих орг анів з такого спору;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб про в ключення підприємства відпо відача до ЄДРПОУ станом на де нь слухання справи у суді;

- довідку за підписами керів ника та головного бухгалтера про залишкову суму боргу від повідача на день слухання сп рави у суді;

- уточнений розрахунок заяв леної до стягнення суми.

- на підтвердження статусу ю ридичної особи і повного най менування належним чином зас відчені копії установчих док ументів (для залучення до мат еріалів справи);

- свідоцтва про державну реє страцію та довідки (витяг, вип иски) від органу статистики а бо державного реєстратора пр о знаходження в Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб- підприєм ців станом на день розгляду с прави;

- довідку про найменування т а номери рахунків, відкритих у банківських установах або органах Державного казначей ства України.

При з' ясуванні обставин с прави та дослідженні доказів суд встановив, що позивач бе з поважних причин не подав ви требувані ухвалами суду від 29.04.2011 р. та 27.05.2011 р. матеріали, необх ідні для вирішення спору.

Таким чином, позивач на вимо гу суду не подав витребувані господарським судом докумен ти, поважних причин неподанн я ним витребуваних документі в суду не вбачається.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-3 ГПК Укр аїни суд створює сторонам та іншим особам, які беруть учас ть у справі, необхідні умови д ля встановлення фактичних об ставин справи і правильного застосування законодавства , а сторони, в свою чергу, відпо відно до ч. 3 ст. 22 ГПК України зо бов' язані добросовісно кор истуватися належними їм проц есуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охор онюваних законом інтересів д ругої сторони вживати заході в до всебічного, повного та об ' єктивного дослідження всі х обставин справи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК У країни суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без по важних причин не подав витре бувані господарським судом м атеріали, необхідні для вирі шення спору, або представник позивача не з' явився на вик лик у засідання господарсько го суду і його нез' явлення п ерешкоджає вирішенню спору.

Враховуючи викладене, непо дання позивачем без поважних причин витребувані господар ським судом матеріали, необх ідні для вирішення спору, а са ме: оригіналів документів по суті спору та доданих до позо вної заяви на огляд суду та на лежним чином їх засвідчені к опії для долучення до матері алів справи; власного письмо вого підтвердження того, що в провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вир ішує господарські спори, від сутні справи між тими ж сторо нами, про той же предмет і з ти х же підстав, а також відсутні рішення цих органів з такого спору; довідки за підписами к ерівника та головного бухгал тера про залишкову суму борг у відповідача на день слухан ня справи у суді, позбавляє су д можливості встановлення фа ктичних обставин справи, дос лідження дійсних прав і обов ' язків сторін та правильног о застосування законодавств а, а тому є підставою для залиш ення позову без розгляду на п ідставі п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України.

Пунктом 18 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 р. № 14 передбачено, що у форм і рішення ухвалюється той су довий акт, яким справа вирішу ється по суті. Закон не передб ачає включення до резолютивн ої частини рішення висновків з процесуальних питань, не по в'язаних з вирішенням справи по суті. Тому в цій частині не припустимо вирішувати питан ня про виділення частини вим ог у самостійне провадження або про закриття провадження по них, залишення заяви без ро згляду тощо. Висновки з таких питань викладаються у формі ухвал, які постановляються у вигляді самостійного процес уального документа і можуть постановлятися одночасно з р ішенням.

Також, суд звертає увагу Від критого акціонерного товари ства "Інвестиційно-фінансови й консалтинг" на те, що відпові дно до ч. 4 ст. 81 ГПК України післ я усунення обставин, що зумов или залишення позову без роз гляду, позивач має право знов у звернутися з ним до господа рського суду в загальному по рядку.

На підставі викладеного та керуючись п. 5 ст. 81, ст. 86 Господа рського процесуального коде ксу України, господарський с уд, -

У Х В А Л И В:

Залишити позов Відкри того акціонерного товариств а "Інвестиційно-фінансовий к онсалтинг" без розгляду.

Суддя В.С. Катр ич

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено19.09.2011
Номер документу18162158
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/174

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 27.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Постанова від 23.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій В.М.

Постанова від 23.12.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Євстигнеєв Олександр Сергійович

Постанова від 10.06.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Бакуліна С. В.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Бакуліна С. В.

Ухвала від 02.11.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Плеханова Л.Б.

Ухвала від 25.09.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Плеханова Л.Б.

Ухвала від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні