Постанова
від 07.07.2008 по справі 9/4093-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/4093-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"07" липня 2008 р.                                                            Справа №9/4093-А

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі , м. Хмельницький   

до Гвардійський комбінат комунальних послуг,с. Гвардійське Хмельницького району

          про стягнення  360,36 грн. штрафних санкцій та пені

                   Суддя  Олійник Ю.П.              Секретар судового засідання Морзюк О.А.

Представники сторін:

від позивача –Ковальчук О.М. –за дов. від 7.07.08,     

від відповідача – НЕ З'ЯВИВСЯ

            У судовому   засіданні   оголошено вступну  і  резолютивну   частину    постанови  згідно ст.160 КАС України.

           Позивач у позовній заяві  та представник у судовому засіданні просять стягнути з відповідача заборгованість по сплаті фінансових санкцій та пені за порушення строків сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування  в сумі 360,36  грн. штрафних санкцій і пені.  

           Відповідач , повідомлений належним чином про розгляд справи , для участі у судовому засіданні не з'явився, заперечень на позов не подав, представника для участі у справі не направив.

Розглядом матеріалів справи  встановлено наступне.          

          Станом на 02.06.08 у відповідача  склалась  заборгованість перед Пенсійним Фондом України  в сумі  360,36грн., в т.ч. 70,12грн. штрафних санкцій та 290,24грн. пені згідно рішення позивача №455 від 24.04.08.

          Сума заборгованості  підтверджується даними картки особового рахунку платника.

У зв'язку з наявністю заборгованості  поданий  позов до суду.

          

Досліджуючи  надані сторонами  докази, аналізуючи наведені  міркування  та  заперечення, оцінюючи  їх  в  сукупності, судом  враховується  наступне.

Під страховими внесками у відповідності до ст.1 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” є кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове  державне  пенсійне  страхування,  сплачені згідно  із  законодавством,  що діяло раніше;  кошти,  сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування  відповідно  до цього Закону.

Абзацом 1 статті 14 Закону  встановлено, що страхувальниками відповідно до цього Закону є роботодавці: підприємства, установи і організації,  створені відповідно до законодавства  України,  незалежно  від  форми   власності,   виду діяльності  та  господарювання,  об'єднання громадян,  профспілки, політичні партії (у тому числі філії,  представництва,  відділення та  інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств,  установ, організацій,  об'єднань громадян,  профспілок,  політичних партій, які мають  окремий  баланс  і  самостійно  ведуть  розрахунки  із застрахованими особами),  фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності  та  інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності,  які обрали особливий спосіб оподаткування  (фіксований  податок,  єдиний  податок,  фіксований  сільськогосподарський  податок,  придбали   спеціальний   торговий патент),   які   використовують  працю  фізичних  осіб  на  умовах трудового договору (контракту) або на інших  умовах,  передбачених законодавством,  або за договорами цивільно-правового характеру, - для осіб, зазначених у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього Закону.

Судом враховується, що згідно п.6 ст. 17 вказаного Закону платник страхових внесків зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.  Відповідно до п. 6 ст. 20 даного  Закону страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові  внески,  нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідно до ст. 106 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування” суми страхових  внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків  і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.  

Згідно ч. 9  ст. 106  зазначеного Закону  виконавчі  органи   Пенсійного   фонду   застосовують   до страхувальників  фінансові санкції. Зокрема, за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф залежно від строку затримки платежу в розмірі:   50 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати понад 90 календарних днів.    Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу.  Рішення  органу Пенсійного фонду про нарахування пені або накладення штрафу є виконавчим документом.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач не оскаржив  рішення позивача  до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав.

За таких обставин позов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами, відповідає чинному законодавству та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 104, 105, 106, 158-163, 167, 254-255, п.6 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, СУД

П О С Т А Н О В И В :

Позов Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі , м. Хмельницький  до Гвардійський комбінат комунальних послуг, с. Гвардійське Хмельницького району про стягнення 3690,81 грн.  фінансових  санкцій тапені  задовольнити.

Стягнути з Гвардійського комбінату комунальних послуг, с. Гвардійське Хмельницького району, код 23827966 на користь  Управління Пенсійного фонду України в в Хмельницькому районі , м. Хмельницький   /вул. Кам'янецька, 122/2, код 14149786/   70,12 грн. /сімдесят гривень 12 коп./ фінансових санкцій  та 290,24грн. /двісті дев'яносто гривень 24 коп./ пені.

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до  апеляційного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Постанова, якщо інше не встановлено КАС України  набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова  суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      Ю.П. Олійник

Дата ухвалення рішення07.07.2008
Оприлюднено17.07.2008
Номер документу1816427
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/4093-а

Постанова від 07.07.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Олійник Ю.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні