Ухвала
від 15.09.2011 по справі 15/63/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



УХВАЛА

підготовчого засідання

15 вересня 2011 р. Справа № 15/63/2011/5003

за заявою :Обласної кому нальної установи "Вінницька інноваційна компанія", м. Вінн иця

до:Малого колективного підприємства "Керамік", смт. Т еплик Вінницької області

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

Секретар судово го засідання Гренишена О.В.

За участю предста вників :

Обласна комуналь на установа "Вінницька іннов аційна компанія" - ОСОБА_1, д овіреність № б/н від 12.09.11р.

Обласна комунальна у станова "Вінницька інновацій на компанія" - ОСОБА_2., дові реність № б/н від 12.09.11р.

Обласна комунальна у станова "Вінницька інновацій на компанія" - Зверхановська О .П., заступник начальника згід но розпорядження № 139 від 09.09.2011 р.

МКП "Керамік" - ОСОБА_ 3, довіреність № б/н від 12.09.11 р.

МКП "Керамік" - Кусюк Г .З., директор, паспорт серії Н ОМЕР_1 виданий Теплицьким Р В УМВС України у Вінницькій о бласті 23.01.1998 р.

В С Т А Н О В И В :

14 березня 2011 року гос подарським судом Вінницької області порушено провадженн я у справі № 15/63/2011/5003 за заявою Обл асної комунальної установи " Вінницька інноваційна компа нія" до Малого колективного п ідприємства "Керамік", смт. Теп лик Вінницької області про в изнання банкрутом.

Підготовче засідання призначено на 15 вересня 2011 рок у.

В судовому засіданні 15 вересня 2011 року розглянуто з аяву кредитора - Обласної ком унальної установи "Вінницька інноваційна компанія" в якій заявлено вимогу про порушен ня провадження у справі про б анкрутство Малого колективн ого підприємства "Керамік", см т. Теплик Вінницької області на загальних підставах, визн ачених Законом про банкрутст во, у зв'язку з наявністю забор гованості не сплаченої понад трьох місяців після настанн я строку сплати, яка перевищу є 300 мінімальних розмірів заро бітної плати.

На адресу господарсь кого суду від боржника 13 верес ня 2011 року надійшов відзив на з аяву про порушення проваджен ня у справі про банкрутство в якому боржник вважає, що кред итором не надано доказів, яки х би було достатньо для поруш ення провадження у справі пр о банкрутство, а тому провадж ення у справі слід припинити . Зазначене твердження боржн ик обґрунтовує наступним: кр едитором не надано до суду до відку припинення виконавчог о провадження по виконанню н аказу господарського суду Ві нницької області № 14/122-10 від 12.10.2010 року в зв'язку з тим що викона вче провадження ще триває; кр едитором не надано доказів н еплатоспроможності боржник а.

Суд розглянувши пода ний відзив, заслухавши предс тавників боржника відхиляє к лопотання про припинення про вадження у справі, в зв"язку з його необгрунтованістю та не відповідністю викладеного н ормам чинного законодавства України.

Відповідно до ст. 1 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " боржник - суб'єкт підприємниц ької діяльності, неспроможни й виконати свої грошові зобо в'язання перед кредиторами п ротягом трьох місяців після настання встановленого стро ку їх сплати; Склад і розмір гр ошових зобов'язань, в тому чис лі розмір заборгованості за передані товари, виконані ро боти і надані послуги, сума кр едитів з урахуванням процент ів, які зобов'язаний сплатити боржник, визначаються на ден ь подачі в господарський суд заяви про порушення провадж ення у справі про банкрутств о.

Враховуючи приписи Постанови Пленуму Верховног о Суду України № 15 від 18 грудня 2009 року "Про судову практику в с правах про банкрутство", зокр ема п. 26 щодо визначення термі ну "неплатоспроможність" , для порушення справи про банкру тство боржника не вимагаєтьс я встановлення даних про пер евищення сумарного розміру й ого заборгованості над варт істю всіх майнових активів б оржника.

Отже з огляду на викла дене вище, боржник протягом т рьох місяців не розрахувався з кредитором, розмір грошови х зобов'язань на день подачі в господарський суд заяви про порушення провадження у спр аві про банкрутство перевищу вав 300 мінімальних розмірів за робітної плати, а термін "непл атоспроможність" не вимагає встановлення даних про перев ищення сумарного розміру заб оргованості над вартістю всі х майнових активів боржника.

Представники кредито ра вимоги підтримали та прос ять вжити заходів щодо подал ьшого руху справи про банкру тство.

Відповідно до Постан ови Пленуму Верховного Суду України № 15 від 18 грудня 2009 рок у "Про судову практику в справ ах про банкрутство" (п. 26) за зая вою кредитора справа про бан крутство порушується госпо дарським судом за наявності підстав, передбачених у част ині третій статті 6 Закону про банкрутство. Цими підставам и є підтверджені відповідним и документами фактичні дані про те, що: вимоги кредитора, я кий подав таку заяву, є безспі рними; боржником прострочено тримісячний строк виконання свого зобов'язання перед іні ціюючим кредитором; сукупний мінімальний розмір вимог ін іціюючого кредитора станови ть не менше трьохсот мінімал ьних розмірів заробітної пла ти.

В підготовчому засід анні суд встановлює ознаки н еплатоспроможності боржник а, які передбачені ч. 3 ст. 6 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" (д алі Закон про банкрутство), фа кт зупинення платежу, а також перевіряє статус суб'єкта ба нкрутства.

Щодо статусу боржник а суб'єкта банкрутства, то бор жник - Мале колективне підпри ємство "Керамік" (смт. Теплик Т еплицького району Вінницько ї області вул. І.Франка, 93, код Є ДРПОУ 30896833, МФО 302076, р/р № 260073101970 в ОПЕР В "Ощадбанк") є суб'єктом підпр иємницької діяльності, а від так є суб'єктом банкрутства. Про зазначене йдеться в ст. 1 З акону про банкрутство і ст. 209 Г осподарського Кодексу Украї ни (далі ГК України).

Відповідно до заяви к редитора грошові вимоги Обла сної комунальної установи "В інницька інноваційна компан ія", м. Вінниця до боржника ста новлять 560 554,00 грн., з яких 440 000,00 грн . - основного боргу; 56 881,00 грн. - 3 % рі чних по кредиту; 62 877,00 грн. - пені; 560,00 грн. відшкодування витрат, пов'язаних із сплатою держав ного мита, 236,00 грн. відшкодуван ня витрат на інформаційно-те хнічне забезпечення судовог о процесу.

Ознаками неплатоспро можності відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону про банкрутство є: бе зспірні вимоги кредитора (кр едиторів) до боржника, що суку пно складають не менше трьох сот мінімальних розмірів зар обітної плати, які не були зад оволені боржником протягом т рьох місяців після встановле ного для їх погашення строку .

Відповідно до ст. 1 Зак ону про банкрутство безспірн і вимоги це - вимоги кредиторі в, визнані боржником, інші вим оги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами , за якими відповідно до закон одавства здійснюється списа ння коштів з рахунків боржни ка.

В п. 27 Постанови Пленум у Верховного Суду України № 15 від 18 грудня 2009 року "Про судову практику в справах про банкр утство" підкреслено, що безсп ірність вимог кредитора за г рошовими зобов'язаннями підт верджується виконавчими до кументами, виключний перелік яких передбачено у Законі Ук раїни "Про виконавче провадж ення".

В Постанові Пленуму Верховного Суду України № 15 в ід 18 грудня 2009 року "Про судову п рактику в справах про банкру тство" (п. 14) зазначено, що при в изначенні розміру вимог за г рошовими зобов' язаннями сл ід враховувати, що до складу г рошових зобов' язань боржни ка зараховуються сума кредит ів та позики з урахуванням пр оцентів, які зобов'язаний спл атити боржник, а також індекс інфляції від суми основного боргу та три відсотки річних від простроченої суми, нарах овані відповідно до ст. 625 Циві льного кодексу України.

Відповідно до ст. 1 Закону пр о банкрутство до складу грош ових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пен я та штраф), визначена на дату подання заяви до господарськ ого суду.

Заявлені вимоги кре дитора в сумі 496 881,00 грн. (основни й борг та 3% річних) є безспірни ми, що підтверджено наступни ми доказами.

28 вересня 2010 року госпо дарський суд Вінницької обла сті у справі № 14/122-10 виніс рішенн я, яким стягнув з Малого колек тивного підприємства "Керамі к", смт. Теплик Вінницької обла сті на користь Обласної кому нальної установи "Вінницька інноваційна компанія" 440 000,00 грн . основного боргу, 56 881,00 грн. 3 % річ них по кредиту, 62 877,00 грн. пені, 560 г рн. відшкодування витрат, пов 'язаних із сплатою державног о мита, 236,00 грн. відшкодування в итрат на інформаційно-техніч не забезпечення судового про цесу. На виконання даного ріш ення 12 жовтня 2010 року видано ві дповідний наказ, який і є вико навчим документом.

01 листопада 2010 року відділ д ержавної виконавчої служби Т еплицького районного управл іння юстиції виніс постанову про відкриття виконавчого п ровадження про стягнення з б оржника вказаних сум.

Отже, судом встановле но, що заборгованість кредит ора є безспірною, підтвердже ною рішенням господарського суду Вінницької області та в иданими на його виконання на казом, а також документом від ділу державної виконавчої сл ужби Теплицького районного у правління юстиції, а тому вим оги Обласної комунальної уст анови "Вінницька інноваційна компанія" в сумі 496 881,00 грн. підля гають визнанню в підготовчом у засіданні.

Вимога кредитора щодо стяг нутих за рішенням суду № 14/122-10 ві д 28 вересня 2010 року пені та судо вих витрат будуть розглянуті в попередньому засіданні.

Заявником також дод ано постанову відділу держав ної виконавчої служби Теплиц ького районного управління ю стиції ВП № 22262643 від 01 листопада 2010 року про відкриття виконав чого провадження, яка є доказ ом прострочення боржником т римісячного строку виконанн я свого зобов'язання перед ін іціюючим справу кредитором.

Враховуючи приписи Постанови Пленуму Верховног о Суду України № 15 від 18 грудня 2009 року "Про судову практику в с правах про банкрутство", зокр ема п. 26 щодо визначення термі ну "неплатоспроможність", що для порушення справи про бан крутство боржника не вимагає ться встановлення даних про перевищення сумарного розмі ру його заборгованості над в артістю всіх майнових актив ів боржника, суд вважає встан овленим факт припинення плат ежу боржником за зобов'язанн ям та вважає встановленими і доказаними ознаки, передбач ені частиною 3 статті 6 Закону про банкрутство.

Розглядом матеріалів справи встановлено, що загал ьна сума вимог кредитора пер евищує 300 мінімальних розмірі в заробітної плати на день по дачі заяви до суду.

Наявні всі підстави для подальшого руху справи .

Суд визнає безс пірні вимоги кредитора - Обла сної комунальної установи "В інницька інноваційна компан ія" в сумі 496 881,00 грн.

Відповідно до ч. 11 ст. 11 З акону про банкрутство за рез ультатами розгляду заяви кре дитора у підготовчому засіда нні виноситься ухвала.

Керуючись ст.ст. 1, 3-1, 5, 6, 11 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом", ч. 1, 3 ст. 209 Господарського ко дексу України, ст.ст. 4-1, 22, 32, 33, 34, 36, 38, 4 3, 50, 75, 86, 115 Господарського процес уального кодексу України суд , -

У Х В А Л И В :

Визнати безспірн і грошові вимоги кредитора - О бласної комунальної установ и "Вінницька інноваційна ком панія" (21036, м. Вінниця, вул. Хмель ницьке шосе, 7, кім. 723 код ЄДРПОУ 33845086) до боржника в сумі 496 881,00 грн .

Зобов' язати кредито ра в 10-ти денний термін з дня ви несення ухвали подати до офі ційного друкованого органу В ерховної Ради України “Голос України” чи Кабінету Мініст рів України “Урядовий кур' є р” оголошення про порушення судом справи про банкрутство боржника, про що надати суду в ідповідні докази. Примірник газети після публікації пода ти до суду.

Розпорядку майна Мі лованову А.В. разом із посадов ими особами боржника розглян ути заяви кредиторів про гр ошові вимоги, письмово повід омити їх про результати розг ляду заяв та повідомити про д ату попереднього засідання с уду.

До 25 листопада 2011 року подати до суду реєстр грошов их вимог кредиторів, дані щод о розгляду заяв кредиторів, п рийняти заходи щодо виконанн я передбачених Законом про б анкрутство обов' язків.

Попереднє засідання призначити на 29 листопада 2 011 року о 10:00 год., в приміщенн і господарського суду Вінниц ької області, кімн. № 1011 (10-й пове рх).

До 09 грудня 2011 року про вести загальні збори кредит орів, обрати комітет кредито рів та ініціювати подачу до г осподарського суду клопотан ня щодо подальшої процедури банкрутства у справі відпові дно до вимог Закону про банкр утство.

Зобов'язати розпоря дника майна протягом 10 днів пі сля винесення ухвали за резу льтатами попереднього засід ання господарського суду пов ідомити кредиторів, згідно з реєстром вимог кредиторів, п ро місце і час проведення збо рів кредиторів та організува ти їх проведення за місцем знаходження боржника.

Ухвалу направити згі дно переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 4 прим.:

1 - до справи

2 - ОКУ "Вінницька інноваційн а компанія" - м. Вінниця, Хмельн ицьке шосе, 7

3 - МКП "Керамік" - смт. Теплик, В інницька обл., вул. І.Франка, 99

4 - арбітражний керуючий Міл ованов А.В. - АДРЕСА_1

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.09.2011
Оприлюднено22.09.2011
Номер документу18195408
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/63/2011/5003

Ухвала від 17.08.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 09.08.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 04.08.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 27.07.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 24.05.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 24.05.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 24.05.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 18.01.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні