Ухвала
від 14.09.2011 по справі 4/35
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/35

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

                    

        14.09.2011 р. № 4/35

Суддя Ореховська О.О., розглянувши без виклику сторін матеріали  справи № 4/35, порушеної

за заявою Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття представленого Пирятинським районним центром зайнятості (37000, Полтавська область, м. Пирятин, вул. Леніна, 39)  

до Приватного сільськогосподарського підприємства "Вишневе" (37023, Полтавська область, Пирятинський район, с. Вишневе, код ЄДРПОУ 30864204)  

про  визнання банкрутом,

встановив:

Постановою господарського суду Полтавської області від 07.05.2009  р. Приватне сільськогосподарське підприємство "Вишневе" (ПСП "Вишневе")  визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру , ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого Крючкову І.В.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.1992 р. № 2343-ХІІ провадження у справах про банкрутство регулюється вищезазначеним Законом, господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

При цьому, названий Закон слід розглядати  як законодавчий акт, що містить спеціальні норми, які мають пріоритет по відношенню до норм загальних щодо регулювання порядку провадження у справі про банкрутство.

Ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає, що строк ліквідаційної процедури  не може перевищувати дванадцять місяців.  Господарський суд може  продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до вимог п.1 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає  до  господарського  суду  звіт  та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої    ліквідаційної    маси     (дані     її інвентаризації);  відомості про  реалізацію   об'єктів  ліквідаційної  маси  з посиланням на укладені договори купівлі - продажу; копії  договорів  купівлі-продажу  та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог  кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський  суд  після заслуховування звіту ліквідатора та думки  членів  комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу  про  затвердження  звіту  ліквідатора  та   ліквідаційного балансу.

Ухвалами суду від 25.02.2010 р., 06.05.2010 р., 10.08.2010 р., 14.09.2010 р., 16.11.2010 р., 14.12.2010 р., 16.02.2011 р., 06.06.2011 р.  ліквідатора  Крючкову І.В., зобов'язано, зокрема, надати суду:

-   звіт про проведену роботу в порядку вимог ст. 32 Закону України "Про відновлення

платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

- документальні докази на підтвердження обставин, викладених у звіті ліквідатора , а саме:

1) відомості результатів інвентаризації, складені відповідно  до вимог  Додатку № 3 до Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та  рахунків (затверджених наказом Міністерства фінансів України  № 69 від 11.08.1994р.) (зі змінами та доповненнями), загальний  акт інвентаризації;

2) письмове  пояснення щодо складу інвентаризаційної  комісії із визначенням матеріально-відповідальних осіб (вказати їх паспортні дані);

3) зведену таблицю витрат ліквідатора в ході ліквідаційної процедури із визначенням черговості за такою схемою:

- витрати пов"язані з провадженням у справі про банкрутство (оплата праці ліквідатора, послуги з оцінки майна, послуги  аудитора, оплат послуг залучених  спеціалістів, з посиланням  на документи первинного бухгалтерського обліку: чеки, квитанції, платіжні доручення, тощо ... );

- витрати  на погашення вимог кредиторів  по кожному кредитору окремо із зазначенням суми заборгованості (згідно реєстру) та розміру погашених вимог;

4) письмові пояснення, яким чином визначалась вартість майна банкрута, яке  реалізовано без проведення експертної оцінки;

5) письмові пояснення із визначенням переліку  майна, експертна оцінка якого не проводилась;

6) нотаріально  посвідчені договори оренди автомобіля.

До цього часу ліквідатор вищевказані вимоги суду не виконав, належним чином оформлений звіт та ліквідаційний баланс банкрута суду не надав, що призводить до затягування розгляду даної справи.

Вищевикладене  свідчить про ігнорування з боку ліквідатора ПСП "Вишневе" - арбітражного керуючого  Крючкової І.В. вимог суду,  вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі по тексту - Закон) та неналежне виконання  Крючковою І.В.  покладених на неї обов'язків.

Відповідно ст. 115 Господарського процесуального кодексу України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили є обов'язковими на всій території України.

За приписами статті 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон № 2343) з дня призначення ліквідатор виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, до нього переходять функції керівника (органів управління) юридичної особи банкрута, вживає заходів спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Положення ч. 6  ст. 3-1 Закону № 2343 зобов'язують арбітражного  керуючого  (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) при реалізації своїх прав діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно  ст. 32 Закону № 2343 після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до прописів ч. 8  ст. 3- 1 Закону № 2343 у разі невиконання або  неналежного виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд може винести ухвалу, яка направляється державному органу з питань банкрутства.

З урахуванням викладеного, керуючись ст.ст.  3-1, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст. 86 ГПК України, суд, -

                                                        У Х В А Л И В :

1. Сектору з питань банкрутства в Полтавській області Державного Департаменту  з питань банкрутства  провести перевірку щодо фактів  викладених у даній ухвалі суду.

  Про результати перевірки повідомити господарський суду у строк  до 26.10.2011 р.

2.  Копію ухвали направити ліквідатору Крючковій І.В., Сектору з питань банкрутства в Полтавській області Державного Департаменту  з питань банкрутства.

                Суддя                                                            О.О. Ореховська

                    

Дата ухвалення рішення14.09.2011
Оприлюднено22.09.2011
Номер документу18196947
СудочинствоГосподарське
Суть визнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —4/35

Ухвала від 02.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 09.09.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 10.05.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні