Постанова
від 07.09.2011 по справі 31/17-3209-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"07" вересня 2011 р. Справа № 31/17-3209-2011

За заявою: голови ліквідаці йної комісії Товариства з об меженою відповідальністю (на далі ТОВ) „ТРАНС ЮНІОН ВС” про визнання банкрутом у порядк у ст. 51 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”

Господарський суд Одеськ ої області у складі:

судді - РОВИНСЬК ОГО О.Ю.

секретаря судового засіда ння - ЛИПИ Т.О.

за участю представників:

від Заявника: ОСОБА_1 - представник ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС”, на підставі довіреності від 22.06.2011 р.;

СУТЬ СПОРУ: 12.08.2011 р. го лова ліквідаційної комісії Т ОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” звернувс я до господарського суду із з аявою про визнання боржника - ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” - банкру том, оскільки останній неспр оможний виконати свої безспі рні грошові зобов' язання пе ред кредитором на загальну с уму у розмірі 868 368 грн. 53 коп. прот ягом трьох місяців після нас тання встановленого строку ї х сплати у зв'язку з неплатосп роможністю та недостатністю грошових коштів і майна для з адоволення вимог кредитора.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 15.08.2011 р. порушено провадження у спра ві № 31/17-3209-2011 про визнання банкру том - ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” та в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні наявні мат еріали у справі, заслухавши д оводи представника боржника в особі ліквідатора, господа рський суд встановив, що заяв а ліквідатора підлягає задов оленню з наступних підстав:

14.04.2011 р. загальними зборами уч асників ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” у складі : гр. ОСОБА_2 та гр. ОСОБА_3 прийнято рішення п ро припинення ТОВ „ТРАНС ЮНІ ОН ВС” шляхом його ліквідаці ї, затверджено склад ліквіда ційної комісії та обрано гол ову - ОСОБА_2 ( протокол за № 01/2011 від 14.04.2011 р. )

Відповідно до ст. 22 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців" інформац ію про прийняття засновникам и (учасниками) або уповноваже ним ним органом рішення щодо припинення юридичної особи підлягає обов'язкову опублік уванню в спеціалізованому др укованому засобі масової інф ормації. Пунктами 18, 19 вказаної статті встановлено, що підст авою для публікації повідомл ень у спеціалізованому друко ваному засобі масової інформ ації є внесення відповідного запису до Єдиного державног о реєстру.

З матеріалів справи вбачає ться, що ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” п овідомило державного реєстр атора виконавчого комітету Р оздільнянської районної дер жавної адміністрації про при йняття засновниками ТОВ „ТРА НС ЮНІОН ВС” рішення щодо при пинення юридичної особи, з ме тою проведення державним реє стратором реєстраційної дії "Внесення рішення засновник ів (учасників) юридичної особ и або уповноваженого ним орг ану щодо припинення юридично ї особи", про що свідчить надан ий до матеріалів справи витя г з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців з проведе нням вказаної реєстраційної дії.

Відповідно до ст. 22 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців" інформац ію про прийняття засновникам и (учасниками) або уповноваже ним ним органом рішення щодо припинення юридичної особи підлягає обов'язкову опублік уванню в спеціалізованому др укованому засобі масової інф ормації. Пунктами 18, 19 вказаної статті встановлено, що підст авою для публікації повідомл ень у спеціалізованому друко ваному засобі масової інформ ації є внесення відповідного запису до Єдиного державног о реєстру. Повідомлення підл ягають опублікуванню спеціа льно уповноваженим органом з питань державної реєстрації в спеціалізованому друкован ому засобі масової інформаці ї протягом десяти робочих дн ів з моменту внесення відпов ідно запису до Єдиного держа вного реєстру. Відповідно до листа Державного комітету У країни з питань регуляторної політики та підприємництва від 08.11.2004 № 7760 спеціалізованим др укованим засобом масової інф ормації є "Бюлетень державно ї реєстрації" який зареєстро вано в Державному комітеті т елебачення і радіомовлення У країни як офіційне загальнод ержавне вітчизняне видання, що виходить три рази на місяц ь, і який видається Держпідпр иємництвом України. Примірни к кожного номера Бюлетеня на дсилається державним реєстр аторам, до яких можна буде зве рнутись для перегляду повідо млень та отримання копій.

Головою ліквідаційної ком ісії ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС”, на в иконання ст.22 Закону України " Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців" до спеціалізован ого друкованого засобу масов ої інформації - „Бюлетеня дер жавної реєстрації” Державно го комітету України з питань регуляторної політики і під приємства надано повідомлен ня про прийняття засновникам и ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” рішенн я про припинення юридичної о соби, яке опубліковано 21.04.2011 р. з а № 176(11).

Згідно з витягом з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців серії АВ № 858398 станом н а 21.06.2011 р., державним реєстратор ом внесено запис про те, що зас новниками ТОВ „ТРАНС ЮНІОН В С” прийнято рішення щодо при пинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 51 З акону (№2343-ХІІ) якщо вартості ма йна боржника - юридичної осо би, щодо якого прийнято рішен ня про ліквідацію, недостатн ьо для задоволення вимог кре диторів, така юридична особа ліквідується в порядку, пере дбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обстав ин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов' язані зверну тися в господарський суд із з аявою про порушення справи п ро банкрутство такої юридичн ої особи.

Відповідно до вимог ст. 105 ЦК України учасники юридичної о соби, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юрид ичної особи, зобов'язаний нег айно письмово повідомити про це орган, що здійснює державн у реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі пр ипинення.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Ц ивільного кодексу України, к омісія з припинення юридично ї особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомос ті про державну реєстрацію ю ридичної особи, що припиняєт ься, повідомлення про припин ення юридичної особи та про п орядок і строк заявлення кре диторами вимог до неї.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Ц ивільного кодексу України, ю ридична особа ліквідується з а рішенням її учасників або о ргану юридичної особи, уповн оваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв 'язку із закінченням строку, н а який було створено юридичн у особу, досягнення мети, для я кої її створено, а також в інши х випадках, передбачених уст ановчими документами.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 111 Цив ільного кодексу України лікв ідаційна комісія після закін чення строку для пред'явленн я вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний бал анс, який містить відомості п ро склад майна юридичної осо би, що ліквідується, перелік п ред'явлених кредиторами вимо г, а також про результати їх ро згляду. Проміжний ліквідацій ний баланс затверджується уч асниками юридичної особи або органом, який прийняв рішенн я про ліквідацію юридичної о соби.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 60 Г осподарського кодексу Украї ни, яка регулює загальний пор ядок ліквідації суб'єкта гос подарювання, ліквідаційна ко місія оцінює наявне майно су б'єкта господарювання, який л іквідується і розраховуєтьс я з кредиторами, складає лікв ідаційний баланс та подає йо го власнику або органу, який п ризначив ліквідаційну коміс ію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу пови нні бути перевірені у встано вленому законодавством поря дку.

Отже, враховуючи вищезазна чені вимоги закону, необхідн ими для звернення із заявою п ро порушення провадження у с праві про банкрутство боржни ка у порядку ст. 51 Закону (№2343-ХІІ ) є: оцінка вартості наявного м айна боржника, публікація ог олошення згідно з вимогами с т. 105 ЦК України (435-15) з метою виявл ення кредиторів та встановле ння повного обсягу кредиторс ької заборгованості, повідом лення органу державної подат кової служби про ліквідацію підприємства та складання пр оміжного ліквідаційного бал ансу.

З наданих до заяви матеріал ів справи вбачається, що лікв ідатор боржника звернувся до господарського суду із заяв ою про банкрутство за правил ами ст. 51 Закону (№2343-ХІІ) в строк , передбачений ч. 4 ст.105 ЦК Украї ни (435-15). До заяви про банкрутств о ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” були до дані, зокрема : акт інвентариз ації розрахунків з покупцями , постачальниками та іншими д ебіторами та кредиторами за № 1 від 22.06.2011 р., довідка до вищеза значеного акту від 22.06.2011 р., звіт про фінансові результати пі дприємства за 2010 рік;, баланс ( ф інансовий звіт ) станом на 01.01.2011 р. на підставі яких був складе ний проміжний ліквідаційний баланс станом на 22.06.2011 р. та затв ерджений ліквідаційною комі сією ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” 22.06.2011 р. ( протокол засідання ліквід аційної комісії від 22.06.2011 р. за № 01/2011-ЛК ).

На підставі проведеної інв ентаризації майна ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС”, аналізу фінансово -господарської діяльності пі дприємства, ліквідаційною ко місією встановлено, що майно ві активи, які підлягають вкл юченню до ліквідаційної маси відсутні, дебіторів ТОВ „ТРА НС ЮНІОН ВС” не виявлено, лікв ідаційний баланс містить вик лючно пасиви підприємства лі квідаційною комісією прийня то рішення про звернення до г осподарського суду Одеської області з заявою про визнанн я банкрутом - ТОВ „ТРАНС ЮНІО Н ВС”.

Разом із цим, ліквідатором н адано докази повідомлення де ржавної податкової служби пр о припинення ТОВ „ТРАНС ЮНІО Н ВС”, шляхом направлення на ї ї адресу заяви про припиненн я платника податків за Формо ю № 8 -ОПП. ( від 22.06.2011 р. за № 01/06 ).

З матеріалів справи вбачає ться, що станом на 22.06.2011 р. на адре су ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” надій шла заява Роздільнянської мі жрайонної державної податко вої інспекції Оденської обла сті про визнання кредитором на загальну суму у розмірі 868 368 грн. 53 коп. Зазначені грошові в имоги виникли на підставі по даткового повідомлення-ріше ння від 01.06.2009 р. за № 0000282300/0, корінця податкового повідомлення-рі шення форми „Р” від 01.06.2009 р. за № 0 000282300/0. Грошові вимоги Роздільня нської МДПІ Одеської області визнані боржником у повному обсязі.

Відповідно до заяви ліквід атора ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” за боргованості по нарахуванню та виплаті заробітної платі , аліментів, відшкодуванню шк оди, заподіяної здоров' ю та життю громадян, авторської в инагороди не виявлено.

Таким чином, заява голови лі квідаційної комісії ТОВ „ТРА НС ЮНІОН ВС” про наявність та безспірність боргу обґрунто вана та підтверджена матеріа лами справи.

Оскільки вартості майна бо ржника - юридичної особи ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” щодо якого прийнято рішення про ліквіда цію, недостатньо для задовол ення вимог кредитора, юридич на особа ліквідується у поря дку передбаченому ст. 51 Закону (№2343-ХІІ), згідно якої господар ський суд за результатами ро згляду заяви про порушення с прави про банкрутство юридич ної особи визнає боржника ба нкрутом, який ліквідується, в ідкриває ліквідаційну проце дуру, призначає ліквідатора.

Обов' язки ліквідатора мо жуть бути покладені на голов у ліквідаційної комісії (лік відатора) незалежно від наяв ності в нього ліцензії.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 110 Ц К України, якщо вартість майн а юридичної особи є недостат ньою для задоволення вимог к редиторів, юридична особа лі квідується в порядку, встано вленому законом про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том.

Розглянувши заяву про пору шення справи про банкрутство ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС”, майна як ого недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, господ арський суд дійшов висновку, що боржник неспроможний від новити свою платоспроможніс ть та задовольнити вимоги кр едиторів не інакше як через з астосування ліквідаційної п роцедури, а тому господарськ ий суд вважає за необхідне ви знати ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” - банкрутом і відкрити відносн о нього ліквідаційну процеду ру.

Згідно з п. 3 заяви про поруше ння справи про банкрутство л іквідатор ТОВ „ТРАНС ЮНІОН В С” просить господарський суд відповідно до ст. 51 Закону (№2343-Х ІІ) призначити ліквідатором ТОВ „ТРАНС ЮНІОН ВС” - гр. О СОБА_2 ( паспорт серії НОМЕ Р_1. виданий Роздільнянськи м РВ УМВС України в Одеській о бласті ), що мешкає за адресою АДРЕСА_1, ідентифікаційни й № НОМЕР_2.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 22-26, 29-34, 51 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, ст. 60, п . 4 ст. 205, ст.ст. 209,210,212,213 Господарсько го кодексу України, ст.ст. 104, 105, 110 , 111 Цивільного кодексу Україн и ст. ст. 68, 86 Господарського про цесуального кодексу, господа рський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. ВИЗНАТИ БАНКР УТОМ - Товариство з обмежено ю відповідальністю „ТРАНС ЮН ІОН ВС” (67400, Одеська область, Ро здільнянський район, м. Розді льна, пров. Газетний 5, код ЄДРП ОУ 35078238);

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру Товариства з об меженою відповідальністю „Т РАНС ЮНІОН ВС”, передбачену с т.ст. 22-26, 29-34, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

3. Призначити ліквідат ором Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС ЮНІ ОН ВС” (67400, Одеська область, Роз дільнянський район, м. Розділ ьна, пров. Газетний 5, код ЄДРПО У 35078238) - гр. ОСОБА_2 ( паспорт се рії НОМЕР_1. виданий Розді льнянським РВ УМВС України в Одеській області ), що мешкає за адресою АДРЕСА_1, ідент ифікаційний № НОМЕР_2.

4. Власник майна боржни ка (уповноважена ним особа), ке рівник боржника, голова лікв ідаційної комісії (ліквідато р), які допустили порушення ви мог частини першої статті 51 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, несуть солідарну відпові дальність по незадоволеним в имогам за грошовими зобов'яз аннями та зобов'язаннями щод о сплати податків і зборів (об ов'язкових платежів) боржник а.

5. Відповідно до п. п. 3,5 ст .ст. 23, 51 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” опублікувати відо мості про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відп овідальністю „ТРАНС ЮНІОН ВС ” і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друков аних органах (газети “Голос У країни” чи “Урядовий кур`єр” ) за рахунок банкрута у п' яти денний строк із дня прийнятт я постанови про визнання бор жника банкрутом.

6. В газетному оголошен ні повинні обов' язково міст итися реквізити, зазначені в п. 5 ст. 11 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”.

7. Зобов' язати ліквід атора подати до господарсько го суду докази подачі оголош ення про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „ТРАНС ЮНІ ОН ВС” та примірник газети з н адрукованим оголошенням.

8. Ліквідатору надати с уду персональний склад члені в ліквідаційної комісії для затвердження

9. Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надава ти до суду та кредиторам пись мову інформацію щодо проведе ння ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відп овідальністю „ТРАНС ЮНІОН ВС ” та після завершення всіх ро зрахунків із кредиторами под ати до господарського суду О деської області звіт та лікв ідаційний баланс на затвердж ення.

10. Ліквідатора зобо в' язати на вимогу господарс ького суду або державного ор гану з питань банкрутства на давати необхідні відомості щ одо проведення ліквідаційно ї процедури.

11. Строк виконання в сіх грошових зобов' язань ба нкрута та зобов' язань щодо сплати податків і зборів (обо в' язкових платежів) вважаєт ься таким, що настав.

12. Зобов' язати лік відатора у процесі ліквідаці йної процедури виявляти озна ки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства бо ржника, про що повідомляти су д та правоохоронні органи.

13. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута.

14. Скасовується арешт, накладений на майно боржника , визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном такого боржника. Нак ладання нових арештів або ін ших обмежень щодо розпорядже ння майном банкрута не допус кається.

15. Вимоги та зобов' язання боржника, визнаного б анкрутом, що виникли під час п роведення процедури банкрут ства, можуть пред' являтися тільки в межах ліквідаційної процедури. Виконання зобов' язань боржника, визнаного ба нкрутом здійснювати у випадк ах і порядку, передбачен ому Розділом ІІІ - (Ліквідацій на процедура), Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”.

16. Припинити повнов аження органів управління ба нкрута щодо управління банкр утом та розпорядженням його майном, а також припинити пов новаження власника (власникі в) майна банкрута.

17. Копію постанови н адіслати: боржнику, ліквідат ору - ОСОБА_2, відділу з пи тань банкрутства в Одеській області, державному реєстрат ору виконавчого комітету Роз дільнянської районної держа вної адміністрації (для внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про визнання б анкрутом Товариства з обмеже ною відповідальністю „ТРАНС ЮНІОН ВС” (67400, Одеська область , Роздільнянський район, м. Роз дільна, пров. Газетний 5, код ЄД РПОУ 35078238) та призначення лікві датором гр. ОСОБА_2 ( паспор т серії НОМЕР_1. виданий Ро здільнянським РВ УМВС Україн и в Одеській області ), що мешк ає за адресою АДРЕСА_1, іде нтифікаційний № НОМЕР_2 , Р оздільнянській МДПІ Оденськ ої області

Суддя < /підпис/ > Ровинський О.Ю.

Про банкрутство

Підлягає оскарженю докуме нти зі справ про банкрутство

< Довідник >

Дата ухвалення рішення07.09.2011
Оприлюднено22.09.2011

Судовий реєстр по справі —31/17-3209-2011

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 04.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Постанова від 07.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні