Постанова
від 09.09.2011 по справі 2а-11196/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

09 вересня 2011 року № 2а-11196/11/2670

За позовом Державної податкової інспе кції у Оболонському районі м . Києва

до відповідача Підприємства «Алідада» «Місцевого осередку Всеукра їнської громадської організ ації «Київської обласної спі лки офіцерів України»

третя особа Оболо нська районна в м. Києві держа вна адміністрація

про припинення юридичної особи

Суддя Маруліна Л.О.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адміністра тивного суду м. Києва звернул ася Державна податкова інспе кція у Оболонському районі м . Києва з позовом про припинен ня юридичної особи Підприє мства «Алідада»«Місцевог о осередку Всеукраїнської гр омадської організації «Київ ської обласної спілки офіцер ів України»(ідентифікаційни й код 34044852).

Представник Позивача в суд ове засідання 31.08.2011 р. прибув. По зовні вимоги обґрунтовано ти м, що підприємство не звітує б ільше трьох років.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився.

Ухвала про відкриття прова дження в адміністративній сп раві та призначення її до суд ового розгляду, а також повіс тки про виклик направлялись до Підприємства «Алідад а»«Місцевого осередку Всеук раїнської громадської орган ізації «Київської обласної с пілки офіцерів України»за на явною у матеріалах справи ад ресою. Зазначена адреса відп овідає адресі, за якою відпов ідача зареєстровано, що підт верджується Довідкою з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців. Проте кореспонденц ія суду повернулась з відміт кою пошти за закінченням тер міну зберігання.

Відповідно до частини вось мої статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру.

Враховуючи вищенаведене, с уд вважає Відповідача належн им чином повідомленим про да ту, час і місце проведення суд ового засідання.

Оболонською районною в м. Ки єві державною адміністраціє ю надіслано до суду заяву від 16.08.2011 р. № 24-1163 про розгляд справи б ез участі у судовому засідан ні представника третьої особ и.

Відповідно до частини шост ої ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справ и у судовому засіданні, визна чених цією статтею, але прибу ли не всі особи, які беруть уча сть у справі, хоча і були належ ним чином повідомлені про да ту, час і місце судового розгл яду, суд має право розглянути справу у письмовому провадж енні у разі відсутності потр еби заслухати свідка чи експ ерта. Позивач не заперечив пр о розгляд справи у письмовом у провадженні.

З огляду на вищевикладене т а з урахуванням вимог ст. ст. 41, 122, 128 КАС України, суд дійшов до в исновку про розгляд справи у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали спра ви, Окружний адміністративни й суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач Підприєм ство «Алідада»«Місцевого осередку Всеукраїнської гро мадської організації «Київс ької обласної спілки офіцері в України»(ідентифікаційний код 34044852) зареєстроване Оболон ською районною у місті Києві державною адміністрацією, з а адресою: 04205, м. Київ, проспект О болонський, 23-А, та взято на под атковий облік Державною пода тковою інспекцією у Оболонсь кому районі м. Києва 06.02.2006 р.

ДПІ у Оболонському район і м. Києва надано довідку від 2 6.05.2011р. №3039/9/ про те, що Відповідач не звітує більше трьох років .

Згідно з п.п. 20.1.12. Податково го кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI органи державної податков ої служби мають право у випад ках, встановлених законом, зв ертатися до суду щодо припин ення юридичної особи та підп риємницької діяльності фізи чної особи - підприємця про ви знання недійсними установчи х (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом г осподарювання діяльності, що суперечить закону чи устано вчим документам, до нього мож е бути застосовано адміністр ативно-господарську санкцію у вигляді скасування держав ної реєстрації цього суб'єкт а та його ліквідації.

Як встановлює норма п. 6 ст. 58 Г осподарського кодексу Украї ни, суб'єкт господарюванн я ліквідується: за ініціатив ою осіб, зазначених у частині першій цієї статті; у зв'язку із закінченням строку, на яки й він створювався, чи у разі до сягнення мети, заради якої йо го було створено; у разі визна ння його в установленому пор ядку банкрутом, крім випадкі в, передбачених законом; у разі скасування його державн ої реєстрації у випадках, пер едбачених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців»в ід 15.05.2003 р. № 755-IV, підставами для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи, зокр ема є: визнання недійсним зап ису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створен ні юридичної особи, які не мож на усунути; провадження нею д іяльності, що суперечить уст ановчим документам, або тако ї, що заборонена законом; неві дповідність мінімального ро зміру статутного фонду юриди чної особи вимогам закону; неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону ; наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

Враховуючи, що обставини с прави, які відповідно до зако нодавства повинні бути підтв ерджені певними конкретними засобами доказування, не мож уть підтверджуватись іншими засобами доказування, суд пр ийшов до висновку, що в позовн ій заяві наведені обставини, які підтверджуються достатн іми доказами, які свідчать пр о обґрунтованість позовних в имог. Докази, подані позиваче м підтверджують обставини, н а які позивач посилається на їх обґрунтування.

Відповідно до ст. 162 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, при вирішенні спр ави по суті суд може задоволь нити адміністративний позов повністю або частково чи від мовити в його задоволенні по вністю або частково, у разі за доволення адміністративног о позову суд може прийняти по станову про визнання протипр авними рішення суб'єкта влад них повноважень чи окремих й ого положень, дій чи бездіяль ності і про скасування або ви знання нечинним рішення чи о кремих його положень, про пов орот виконання цього рішення чи окремих його положень із з азначенням способу його здій снення.

Як вбачається зі змісту дов ідки від 26.05.2011 р. Відповідач не п одає до ДПІ у Оболонському ра йоні м. Києва документів фіна нсової звітності більше трьо х років. Заборгованість по сп латі податків відсутня.

Враховуючи, що відповідаче м більше року не подаються ор ганам державної податкової с лужби документи фінансової з вітності, а також право орган ів державної податкової служ би звертатися до суду з заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації су б' єкта підприємницької дія льності, суд вважає позовні в имоги обґрунтованими та таки ми, що підлягають задоволенн ю.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го кодексу. Cуд прийшов до вис новку про задоволення позовн их вимог позивача в повному о бсязі щодо припинення юридич ної особи Підприємства « Алідада»«Місцевого осередк у Всеукраїнської громадсько ї організації «Київської обл асної спілки офіцерів Україн и».

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 41, 69, 71, 94, 97, 112, 122, 128, 158-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, Окружний адм іністративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов задовольнити . Припинити юридичну особу Підприємство «Алідада»«М ісцевого осередку Всеукраїн ської громадської організац ії «Київської обласної спілк и офіцерів України»(ідентифі каційний код 34044852) та припинити її державну реєстрацію.

2. Зобов' язати Оболон ську районну у м. Києві держав ну адміністрацію внести до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців запис про су дове рішення, провести держа вну реєстрацію припинення юр идичної особи Підприємств а «Алідада»«Місцевого осе редку Всеукраїнської громад ської організації «Київсько ї обласної спілки офіцерів У країни» відповідно до чинног о законодавства та повідомит и органи статистики, Державн ої податкової служби, Пенсій ного фонду України, фондів со ціального страхування та юри дичну особу - Підприємств о «Алідада»«Місцевого осе редку Всеукраїнської громад ської організації «Київсько ї обласної спілки офіцерів У країни», щодо якої постановл ено судове рішення, про внесе ння до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців тако го запису.

3. Постанову надіслати сторонам у справі та Оболонс ькій районній у м. Києві держ авній адміністрації.

Постанова набирає закон ної сили відповідно до ст. 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України та може бут и оскаржена до суду апеляцій ної інстанції за правилами, в становленими ст. ст. 185-187 Кодекс у адміністративного судочин ства України.

Суддя Л. Маруліна

Дата ухвалення рішення09.09.2011
Оприлюднено22.09.2011
Номер документу18202328
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11196/11/2670

Постанова від 09.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні