Ухвала
від 30.08.2011 по справі 2а/1570/2249/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                  

                                                                     Справа № 2а/1570/2249/2011

УХВАЛА

30 серпня 2011 року                                                                                            м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого судді      Катаєвої Е.В.

секретаря                      Юзефович Ю.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до  товариства з обмеженою відповідальністю «Автобаза №9», АТ фірми «Укргазбуд»   про стягнення  заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,-

В С Т А Н О В И В:

          

До суду надійшов позов Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до  товариства з обмеженою відповідальністю «Автобаза №1»,    про стягнення  заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 825,45 гривень.  

Ухвалою суду від 18.04.2011 року провадження по справі відкрите.

Ухвалою суду від 04.07.2011 року, яка занесена до журналу судового засідання, до участі у справі  у якості співвідповідача притягнуто АТ фірму «Укргазбуд».

23.08.2011 року до суду надійшло клопотання представника відповідача ПАТ «Укргазбуд»  про передачу вищезазначеної  справи  для розгляду  до Окружного адміністративного суду м.Києва, оскільки Автобаза №9  являється структурним підрозділом ПАТ «Укргазбуд»; вона не являється самостійним суб’єктом господарювання та діє  на правах структурного підрозділу в складі юридичної особи ПАТ «Укргазбуд»на підставі положення про Автобазу №9, відповідно до якого не уповноважена представляти права та інтереси в судових інстанціях.

Представник позивача у судовому засіданні  не заперечувала проти задоволення клопотання представника АТФ «Укргазбуд».

Представники відповідачів до судового засідання не з’явились, причини не явки суду не повідомили, були повідомлені про час та день слухання справи належним чином та своєчасно. Суд вважав за можливе розглянути питання про передачу справи до Окружного адміністративного суду м.Києва у їх відсутність.

Вивчивши матеріали справи в частині заявленого представником АТФ «Укргазбуд»клопотання судом встановлено, що первісний відповідач  по справі - Автобаза №9 діє на підставі положення «Про Автобазу №9 АТФ «Укргазбуд»відповідно до якого автобаза №9  являється структурним підрозділом  АТФ «Укргазбуд»; вона не являється юридичною особою; діє  на правах структурного підрозділу в складі юридичної особи АТФ «Укргазбуд» та не уповноважена представляти права та інтереси в судових інстанціях (а.с.78-82).

Юридичного адресою відповідача АТ фірми «Укргазбуд»є: м.Київ, Солом”янський район, вул.О.Пироговського,19 корпус 2,  що підтверджується  довідкою АБ №334738 з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с.84).

Відповідно до   інформаційного листа ПАТ «Укргазбуд»№554 від 11.08.2011 року АТ фірмою «Укргазбуд»було проведено  реєстрацію змін типу товариства, внаслідок чого 03.08.2011 року Акціонерне товариство фірма «Укргазбуд»перейменовано в Публічне акціонерне  товариство «Укргазбуд»(а.с.84).

          Відповідно до ч.1 ст.19 КАС України адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.  

Як вбачається з матеріалів справи, його предмет не обумовлює інших випадків визначення територіальної підсудності, передбачених КАС України.

          Відповідно до п.3  ч.1 ст.22 КАС України  суд передає адміністративну справу  на розгляд іншого адміністративного суду якщо після відкриття провадження у справі з’ясувалось, що справа територіально підсудна іншому суду

          Вислухавши думку представника позивача, вивчивши матеріали справи в частині заявленого представником ПАТ «Укргазбуд»клопотання, суд прийшов до висновку, що Одеський окружний адміністративний суд повинен передати дану справу на розгляд іншого суду, а саме до Окружного адміністративного суду м.Києва у порядку п.3 ч.1 ст.22 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ч.1ст.19, п.3 ч.1 ст.22,160,165  КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

          Клопотання представника  відповідача ПАТ «Укргазбуд» - задовольнити.

           Справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до  товариства з обмеженою відповідальністю «Автобаза №9», АТ фірми «Укргазбуд»про стягнення  заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах передати за підсудністю на розгляд до Окружного адміністративного суду м. Києва.      

Ухвала суду може бути оскаржена в порядку ч.3 ст.186 КАС України.

Суддя   

Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18251430
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення  заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —2а/1570/2249/2011

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Катаєва Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні