Постанова
від 12.09.2011 по справі 2а/1570/5133/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а/1570/5133/2011

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2011 року                                                                                           м.Одеса

    Суддя Одеського окружного адміністративного суду Іванов Е.А. розглянувши у скороченому провадженні у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду справу за адміністративним позовом Роздільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області до Акціонерного товариства закритого типу «Райагробуд»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Роздільнянська МДПІ Одеської області звернулась до суду з позовом до Акціонерного товариства закритого типу «Райагробуд», в якому просить припинити юридичну особу, що не пов’язано з банкрутством.

Свої позовні вимоги мотивує тим, що відповідач не звітував до Роздільнянської МДПІ з 2010 року.

Посилаючись на ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»позивач просить припинити юридичну особу Акціонерне товариство закритого типу «Райагробуд».

В судове засідання представник позивача не з’явився, про день, час та місце розгляду справи сповіщений належним чином, про причину неявки суду не повідомив, проте надав на адресу суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання також не з’явився, про день, час та місце слухання справи сповіщений належним чином, про що свідчить конверт, що повернувся до суду з відміткою органу поштового зв’язку про те, що за зазначеною адресою організації не існує.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи наведене, суд дійшов до висновку про можливість розглянути справу в порядку  письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Судом встановлено, що Акціонерне товариство закритого типу зареєстроване як юридична особа Роздільнянською районною державною адміністрацією 31.01.1994 року, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців (а.с.7).

Як платник податків відповідач знаходиться на обліку у Роздільнянській МДПІ Одеської області про що свідчить відповідна довідка від 22.06.2011 року № 246 (а.с.8).

Відповідно до п.п. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 ПК України платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як вбачається з акту від 30.06.2011 року № 4/15-01/03578745 відповідач не надавав до Роздільнянської МДПІ податкових декларацій та інших документів, пов’язаних з нарахуванням та сплатою податків з 2010 року (а.с.10).

Згідно довідки Роздільнянської МДПІ від 22.06.2011 року № 9960/10/19-018 у відповідача заборгованість перед бюджетом відсутня (а.с.11).

Відповідно до абз. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п.п. 20.1.12 п. 20.1. ст.. 20 ПК України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, суд приходить висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163, КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Роздільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області до Акціонерного товариства закритого типу «Райагробуд»задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність Акціонерного товариства закритого типу «Райагробуд»(місце знаходження: 67400, Одеська область, м. Роздільна, вул. 40 років Перемоги 3) ідентифікаційний номер 03578745.   

Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України.

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції може бути подана протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                                                                                                                       Е.А. Іванов   

        

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18251602
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/5133/2011

Ухвала від 26.07.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 12.07.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Постанова від 12.09.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні