Постанова
від 01.09.2011 по справі 7917/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2011 р. № 2 -а- 7917/11/2070

Харківський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді Бабаєва А.І.

при секретарі судового зас ідання Свіргун О.О.

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу за позовом Держ авної податкової інспекції в Московському районі м. Харко ва до приватного підприємств а "Промбуд", третя особа: Депар тамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ції в Московському районі м. Х аркова звернулась до Харківс ького окружного адміністрат ивного суду з адміністративн им позовом до приватного під приємства "Промбуд", третя осо ба: Департамент державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців, в я кому просить суд припинити д іяльність юридичної особи пр иватного підприємства "Промб уд".

В обґрунтування позовних в имог зазначила, що відповіда ч 31.01.2004 року зареєстрований як ю ридична особа виконкомом Хар ківської міської ради. Відпо відно до п.4 ч.2 ст.38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" № 755-IV від 15.05.2003 ро ку, підставами для постановл яння судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону. В пору шення цієї норми приватне пі дприємство "Промбуд" з третьо го кварталу 2007 року по теперіш ній час не надає податкових д екларацій та інших документі в фінансової звітності, що є п ідставою для припинення юрид ичної особи приватного підпр иємства "Промбуд".

В судове засідання предста вник позивача не прибув, про ч ас, дату та місце розгляду спр ави був повідомлений належни м чином.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, п ричину неявки суду не повідо мив, заперечень проти позову не надавав. Про час, дату та мі сце розгляду справи був пові домлений належним чином, за а дресою внесеною до Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців. До суду надійшло пошто ве відправлення з відміткою: "за закінченням терміну збер ігання". Враховуючи викладен е, беручи до уваги, що відповід ач не прибув в судове засідан ня, причин неприбуття суду не повідомив, є належним чином п овідомлений про дату, час та м ісце розгляду справи, суд при ходить до висновку про можли вість розгляду справи за ная вними в ній доказами.

Представник третьої особи у судове засідання не прибув , про час, дату та місце розгля ду справи був повідомлений н алежним чином.

Суд, дослідивши матеріали с прави, проаналізувавши доказ и у їх сукупності вважає, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, приватне підприємст во "Промбуд" зареєстрована ви конкомом Харківської місько ї ради 31.01.2004 року. Юридична адре са: 61120, м. Харків, пр. Трактороб удівників, 67, кв. 130 (а.с. 12).

Відповідно до ч.1 ст.9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" № 1251-XII від 25.06.1991 року (діяв на час виникнення спірних прав овідносин), платники податкі в зобов' язані вести бухгалт ерський облік, складати звіт ність про фінансово-господар ську діяльність і забезпечув ати її зберігання у терміни, в становлені законами; подават и до державних податкових ор ганів та інших державних орг анів відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків і збор ів (обов'язкових платежів); спл ачувати належні суми податкі в і зборів (обов'язкових плате жів) у встановлені законами т ерміни; допускати посадових осіб державних податкових ор ганів до обстеження приміщен ь, що використовуються для од ержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподат кування, а також для перевіро к з питань обчислення і сплат и податків і зборів (обов'язко вих платежів).

Згідно п.п. 16.1.3 п. 16.1. ст. 16 Податко вого кодексу України, платни к податків зобов'язаний пода вати до контролюючих органів у порядку, встановленому под атковим та митним законодавс твом, декларації, звітність т а інші документи, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в та зборів.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни "Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами" №2181 в ід 21.12.2000 року (діяв на час виникн ення спірних правовідносин), платник податків самостійно визначає суму податкового з обов' язання, яку зазначає у податковій декларації.

Податкові декларації пода ються за базовий період, що до рівнює:

а) календарному місяцю - пр отягом 20 календарних днів, нас тупних за останнім календарн им днем звітного місяця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю - пр отягом 40 календарних днів, нас тупних за останнім календарн им днем звітного кварталу (пі вріччя);

в) календарному року - прот ягом 60 календарних днів за ост аннім календарним днем звітн ого (податкового) року.

Пунктами 49.18.1.-49.18.5. пункту 49.18. ста тті 49 Податкового кодексу Укр аїни передбачено, що податко ві декларації, крім випадків , передбачених цим Кодексом, п одаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівн ює:

- календарному місяцю (у том у числі в разі сплати місячни х авансових внесків) - протяго м 20 календарних днів, що наста ють за останнім календарним днем звітного (податкового) м ісяця;

- календарному кварталу або календарному півріччю (у том у числі в разі сплати квартал ьних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календар них днів, що настають за остан нім календарним днем звітног о (податкового) кварталу (півр іччя);

- календарному року, крім ви падків, передбачених підпунк тами 49.18.4 та 49.18.5 цього пункту - про тягом 60 календарних днів, що н астають за останнім календар ним днем звітного (податково го) року;

49.18.4. календарному року для пл атників податку на доходи фі зичних осіб - до 1 травня року, щ о настає за звітним;

- календарному року для плат ників податку на доходи фізи чних осіб - підприємців - протя гом 40 календарних днів, що нас тають за останнім календарни м днем звітного (податкового ) року.

Згідно з матеріалами справ и, відповідачем до Державної податкової інспекції в Моск овському районі м. Харкова не було подано звіті в з третього кварталу 2007 року, п ро що свідчить остання декла рація відповідача, надана за липень 2007 року (а.с. 10-11).

Заборгованості перед бюдж етом не має.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.38 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців" № 755-IV ві д 15.05.2003 року, підставами для пос тановляння судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи, зокре ма є: неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону .

Судом встановлено, що відпо відач порушив вимоги чинного законодавства, а саме не пода вав податкову звітність до о рганів державної податкової служби протягом чотирьох ро ків, а тому вимоги позивача, що до припинення юридичної особ и приватного підприємства "П ромбуд", обґрунтовані, підтве рджуються матеріалами справ и та підлягають задоволенню.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст. 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців" №755-ІV від 15. 05.2003 року, ст. 9, ст. 11, ст. 128, ст. 158, ст. 160, с т. 163, ст. 185, ст. 186, ст.254 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції в Московському р айоні м. Харкова до приватног о підприємства "Промбуд", трет я особа: Департамент державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в Харківської міської ради п ро припинення юридичної особ и - задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватне підприємство "Промбу д" (61120, м. Харків, пр. Тракторобу дівників, 67, кв. 130, код 32871894), заре єстрованого виконкомом Харк івської міської ради 31.01.2004 року .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги н а постанову суду протягом десяти днів з дня її п роголошення. У разі застосув ання судом частини третьої с татті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня о тримання копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя Баб аєв А.І.

Повний текст постано ви виготовлений 05.09.2011 року.

Дата ухвалення рішення01.09.2011
Оприлюднено28.09.2011
Номер документу18251977
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7917/11/2070

Ухвала від 25.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Ухвала від 25.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Постанова від 01.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні