Постанова
від 29.08.2011 по справі 2а-2370/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТ ИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

29.08.11 місто Севас тополь Справа №2а-2370/11/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя в ск ладі:

головуючого судді - Прохор чук О.В.,

секретар судового засідан ня - Фімушкіна О.П.,

у відсутність сторін,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в місті Севастополі справу за адмін істративним позовом Управлі ння Пенсійного фонду України у Ленінському районі міста С евастополя до Державного пі дприємства "Дослідне виробни цтво інституту біології півд енних морів ім.Ковалевського ” Національної академії наук України про стягнення забор гованості по відшкодуванню ф актичних витрат на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного ф онду України в Ленінському р айоні міста Севастополя звер нулось до Окружного адмініст ративного суду міста Севасто поля з адміністративним позо вом до Державного підприємст ва "Дослідне виробництво інс титуту біології південних мо рів ім.Ковалевського” Націон альної академії наук України про стягнення заборгованост і по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах, у розмірі 176,34 грн .

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем п енсійного законодавства Укр аїни, що виразилося у неперер ахуванні Пенсійному фонду су м на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах, за списком № 1 за черве нь 2011 року.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя від 29.07.2011 відкрито прова дження в адміністративній сп раві. Іншою ухвалою суду від 29.07.2011 закінчено підготовче про вадження, справу призначено до судового розгляду.

Судовий розгляд відкладав ся з 11.08.2011 на 29.08.2011 у зв' язку з нез ' явленням представника від повідача.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, п ро дату, час та місце розгляду справи повідомлений належни м чином, 29.08.2011 надав суду заяву п ро розгляд справи за його від сутністю та про підтримання позовних вимог в повному обс язі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи також повідомлен ий належним чином, 15.08.2011 до суду надійшла заява про визнання позовних вимог та розгляд сп рави за його відсутністю.

Суд вважає можливим задово льнити вказані клопотання та розглянути справу у відсутн ість сторін за наявними в ній доказами.

Розглянувши матеріали спр ави, всебічно і повно з'ясував ши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцін ивши докази, які мають значен ня для розгляду справи і вирі шення спору по суті та врахов уючи визнання відповідачем п озову, суд дійшов висновку пр о задоволення позовних вимог з наступних підстав.

Державне підприємство "Дос лідне виробництво інституту біології південних морів ім .Ковалевського” Національно ї академії наук України заре єстровано в Управлінні Пенсі йного фонду України у Ленінс ькому районі міста Севастопо ля як платник страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня.

Відповідно до пункту 1 статт і 1 Закону України “Про збір на обов' язкове державне пенсі йне страхування” № 400/97-ВР від 26.0 7.1996 платниками збору на обов'яз кове державне пенсійне страх ування є суб'єкти підприємни цької діяльності незалежно в ід форм власності, їх об'єднан ня, бюджетні, громадські та ін ші установи та організації, о б'єднання громадян та інші юр идичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємниць кої діяльності, які використ овують працю найманих праців ників.

Вказаним Законом та Законо м України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” № 1058-IV від 09.07.2003 для підп риємств встановлені тарифи з бору на обов' язкове державн е пенсійне страхування і пор ядок їх сплати.

Підприємства, працівники я ких вийшли на пенсію на пільг ових умовах за списком № 1 пона д суми збору на обов' язкове державне пенсійне страхуван ня, вносять плату до Пенсійно го фонду України на виплату і доставку пенсій, призначени х відповідно до пункту “а” ст атті 13 Закону України “Про пен сійне забезпечення” до досяг нення працівниками пенсійно го віку, передбаченого статт ею 12 вказаного Закону.

Абзацом третім пункту 1 стат ті 4 Закону України “Про збір н а обов' язкове державне пенс ійне страхування” № 400/97-ВР від 26.07.1996 встановлено ставку на обо в' язкове державне пенсійне страхування у розмірі 100 відс отків від об' єкта оподаткув ання, визначеного абзацом че твертим пункту 1 статті 2 цього Закону.

Відповідно до пункту 2 розді лу ХV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування” № 1058-IV від 09.07.20 03 пенсійне забезпечення заст рахованих осіб, які працювал и або працюють на підземних р оботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важки ми умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідл ивими і важкими умовами прац і за списком № 2 виробництв, ро біт, професій, посад і показни ків, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за резу льтатами атестації робочих м ісць, на посадах, що дають прав о на призначення пенсії за ві ком на пільгових умовах або з а вислугу років, які відповід но до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію н а пільгових умовах або за вис лугу років, здійснюється згі дно з окремим законодавчим а ктом через професійні та кор поративні фонди. До запровад ження пенсійного забезпечен ня через професійні та корпо ративні фонди особам, зазнач еним в абзаці першому цього п ункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в раз і досягнення пенсійного віку та наявності трудового стаж у, передбаченого Законом Укр аїни “Про пенсійне забезпече ння”. У цьому випадку розміри пенсій визначаються відпові дно до статті 27 та з урахуванн ям норм статті 28 цього Закону. При цьому, зберігається поря док покриття витрат на випла ту і доставку цих пенсій, що ді яв до набрання чинності цим З аконом.

Порядок відшкодування під приємствами витрат Пенсійно го фонду України на виплату т а доставку пільгових пенсій, призначених на пільгових ум овах, викладений в Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного Фонду України, з атвердженій постановою Пенс ійного фонду України від 19.12.2003 т а зареєстрованій в Міністер стві юстиції України 16.01.2004 за № 64/8663.

Підпунктом 6.4 розділу 6 вказа ної Інструкції встановлено, що розмір сум до відшкодуван ня на поточний рік визначаєт ься відділами доходів органі в Пенсійного фонду України щ орічно в повідомленнях про р озрахунок сум фактичних витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій, призначених в ідповідно до частини другої Прикінцевих положень Закон у України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування”, які надсилаються підприємствам до 20-го січня по точного року та протягом 10 дні в з новопризначених пенсій.

Відповідно до пункту 6.8 Інст рукції підприємства щомісяц я до 25-го числа вносять до Пенс ійного фонду зазначену в пов ідомленні місячну суму факти чних витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається з матеріалів справи, у відповідача перед У правлінням Пенсійного фонду України у Ленінському район і міста Севастополя існує за боргованість до відшкодуван ню витрат на виплату і достав ку пенсій, призначених на піл ьгових умовах за списком № 1 з а червень 2011 року в сумі 176,34 грн. , що підтверджується повідом ленням № 2432/03-42 від 19.04.2011.

У рахунок оплати фактичних витрат на виплату і доставку пенсій за червень 2011 року за с писком № 1 вказані кошти від Д ержавного підприємства "Досл ідне виробництво інституту б іології південних морів ім.К овалевського” Національної академії наук України не над ходили.

Також суд враховує заяву ві дповідача про визнання позов у у повному обсязі, яка не супе речить закону та не порушує ч иї-небудь права, що відповідн о до частини 3 статті 112 Кодексу адміністративного судочинс тва України є підставою для п рийняття постанови про задов олення позову.

Враховуючи викладене, позо вні вимоги підлягають задово ленню у повному обсязі.

Керуючись статтями 136, 158-163, 167 К одексу адміністративного су дочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Cтягнути з Державного підп риємства «Дослідне виробниц тво інституту біології півде нних морів ім.Ковалевського» Національної академії наук У країни (99011, місто Севастопол ь, пр.Нахімова, 2, код ЄДРПОУ 00290452, інші реквізити у матеріалах справи відсутні) на кор исть Управління Пенсійного ф онду України в Ленінському р айоні міста Севастополя (99008, місто Севастополь, вул.Каран тина, 16, кв.56-58, код ЄДРПОУ 22274991, р/р 256022 у СДВ № 4548 ВАТ “Державний Ощадний Банк України”, МФ О 384027) заборгованість по відшко дуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах за списком № 1 за червень 2011 року у розмірі 176,34 грн. (сто сім десят шість гривень 34 коп.).

Постанова може бути оск аржена у строки і порядку, вст ановлені частинами першою, д ругою статті 186 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни до Севастопольського ап еляційного адміністративно го суду через суд першої інст анції шляхом подачі апеляцій ної скарги в десятиденний ст рок з дня отримання копії пос танови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на подачу апеляційної ска рги.

Суддя О.В. Прохорчук

Постанову складено та підписано в порядку частини 3 статті 160 Кодексу адміністра тивного судочинства України 05 вересня 2011 року.

Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18253173
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2370/11/2770

Постанова від 29.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Прохорчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні