Ухвала
від 16.08.2011 по справі к-25033/08-с
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д УКРАЇНИ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2011 року м. Київ К-25033/08

Вищий адміністративний су д України у складі колегії су ддів:

головуючого судді-допов ідача Федорова М.О .

суддів: Голубє вої Г.К.

Рибченка А.О.

Костенка М.І.

Маринчак Н.Є.

розглянувши у попередньом у судовому засіданні касацій ну скаргу Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Запоріжжя на поста нову господарського суду Зап орізької області від 27.08.2007 та ух валу Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду від 18.11.2008

у справі № 23/275/07-АП

за позовом Держ авної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запорі жжя

до Приватного підп риємства „Торгівельно - тра нспортний альянс „Транс-Інте рнешил”,

Виконавчого ком ітету Запорізької міської ра ди ОСОБА_1

про зобов' язання вчинити певні дії та п рипинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова і нспекція у Ленінському район і м. Запоріжжя звернулась до г осподарського суду Запорізь кої області з позовом до Прив атного підприємства „Торгів ельно - транспортний альянс „Транс-Інтернешил”, Виконав чого комітету Запорізької мі ської ради ОСОБА_1 зобов' язати Виконавчий комітет Зап орізької міської ради ОСОБ А_1 внести до Єдиного держав ного реєстру запис про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтверджен ня відомостей про юридичну о собу та про припинення юриди чної особи приватного підпри ємства „Торгівельно-транспо ртний альянс „Транс-Інтернеш ил”.

Постановою господарського суду Запорізької області ві д 27.08.2007 в задоволенні позовних в имог відмовлено.

Ухвалою Дніпропетр овського апеляційного адмін істративного суду від 18.11.2008 пос танову господарського суду З апорізької області від 27.08.2007 за лишено без змін.

Не погоджуючись з пост ановою суду першої інстанції та ухвалою суду апеляційної інстанції, позивач оскаржив її в касаційному порядку. В ск арзі просить скасувати поста нову суду першої інстанції т а ухвалу суду апеляційної ін станції, прийняти нове рішен ня яким в задоволенні позовн их вимог відмовити у повному обсязі.

Касаційна скарга вмот ивовані тим, що судом першої т а апеляційної інстанції при вирішення спору по даній спр аві порушено норми матеріаль ного права.

Заслухавши суддю-допові дача, перевіривши правильніс ть застосування судом апеляц ійної інстанції норм процесу ального права, колегія судді в Вищого адміністративного с уду України приходить до вис новку, що касаційну скаргу сл ід відхилити з таких підстав .

Судами попередніх і нстанцій встановлено та вбач ається з матеріалів справи, п риватне підприємство „Торгі вельно-транспортний альянс „ Транс-Інтернешил” зареєстр оване як суб' єкт підприємни цької діяльності юридична ос оба, що підтверджується Свід оцтвом про державну реєстрац ію юридичної особи, підприєм ство внесено до Єдиного держ авного реєстру підприємств т а організацій України іденти фікаційний код 32607867.

Відповідно до Статуту підприємства, юридичною адр есою приватного підприємств а „Торгівельно-транспортний альянс „Транс-Інтернешил”: 690 06, м. Запоріжжя, Ленінський рай он вул. Леонова. 1 А.

Довідка Головного Управлі ння статистики у Запорізькій області №15-7/267, згідно з якою ста ном на 22.01.2007 Приватне підприємс тво „Торгівельно-транспортн ий альянс „Транс-Інтернешил” зареєстроване за адресою: 69006, м.Запоріжжя, Ленінський райо н вул. Леонова, 1 А.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” підст авами для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, є: визнання недійсним запису про проведення держа вної реєстрації через поруше ння

закону, допущені при с творення юридичної особи, як і не можна усунути, проведенн я нею діяльності, що суперечи ть установчим документам, аб о такої, що

заборонено зак оном, невідповідність мініма льного розміру статутного фо нду юридичної особи вимогам Закону, неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону, наявність в Єдиному держ авному реєстрі запису про ві дсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Частиною 8 ст. 19 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” якщо до Єдиного державного реєстр у не внесено запис про відсут ність юридичної особи за її м ісцезнаходженням, то в разі н еодержання реєстраційної ка ртки про підтвердження відом остей про юридичну особу в ус тановлений частиною 7-ою цієї статті строк, а також у разі о держання державним реєстрат ором від органу державної по даткової служби повідомленн я встановленого зразка про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням держа вний реєстратор зобов' язан ий у строк, що не перевищує 10-ти робочих днів з дати, яка встан овлена для подання реєстраці йної картки про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу, або з дати одержання пові домлення від органу держаної податкової служби, направит и рекомендованим листом юрид ичній особі повідомлення про необхідність подання держан ому реєстратору реєстраційн ої картки про підтвердження відомостей про юридичну особ у.

Як вбачається з матер іалів справи та встановлено судами попередніх інстанцій , приватним підприємством „Т оргівельно-транспортний аль янс „Транс-Інтернешил” підтв ерджено відомості про юридич ну особу, а Виконавчим коміте том Запорізької міської ради внесено відповідні дані до Є диного державного реєстру.

В матеріалах справи в ідсутні докази направлення н а адресу приватного підприєм ства „Торгівельно-транспорт ний альянс „Транс-Інтернешил ” повідомлення про необхідн ість направлення реєстрацій ної картки для підтвердження відомостей про юридичну осо бу.

Довідкою Головного уп равління статистики у Запорі зькій області №14-7/267 від 23.01.2007 з Єд иного державного реєстру під приємств та організацій Укра їни (ЄДРПОУ) підтверджена інф ормація про наявність приват ного підприємства „Торгівел ьно-транспортний альянс „Тра нс-Інтернешнл” в Єдиному дер жавному реєстрі.

Враховуючи вищевикла дене, Вищий адміністративний суд України дійшов висновку про те, що касаційну скаргу Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Запо ріжжя на постанову господарс ького суду Запорізької облас ті від 27.08.2007 та ухвалу Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду від 18.11.2008 сл ід відхилити, а судові рішенн я залишити без змін.

Керуючись ст.ст. 2201, 221 ,223 ,230 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запор іжжя відхилити.

Постанову господарсь кого суду Запорізької област і від 27.08.2007 та ухвалу Дніпропетр овського апеляційного адмін істративного суду від 18.11.2008 зал ишити без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення , але можу бути переглянута Ве рховним Судом України з підс тав та порядку, передбачених статтями 236-2392 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни.

Головуючий М.О. Федоров

Судді Г.К. Голубєва

А.О. Рибченко

М.І. Костенко

Н.Є. Маринчак

Суддя М .О. Федоров

Дата ухвалення рішення16.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18259903
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов' язання вчинити певні дії та п рипинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —к-25033/08-с

Ухвала від 16.08.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Ухвала від 22.07.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні