Постанова
від 19.09.2011 по справі 46/137-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

19.09.2011 справа № 46/137-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Техно - Кон салтінг груп”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Перфект - М одел” (ідентифікаційний код 34972844)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 - представник за д овіреністю від 25.08.2011 р.

Від боржника не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Техно - Консалтінг груп” (далі - зая вник) звернулася до суду з зая вою про порушення провадженн я у справі про банкрутство ві дносно Товариства з обмежено ю відповідальністю “Перфект - Модел” у зв' язку з неспро можністю підприємства сплат ити прострочену заборговані сть у розмірі 46 898,00 грн. та відсу тністю боржника за місцезнах одженням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/137-б від 29.08.2011 р., яку призн ачено до розгляду на 12.09.2011 р.

У судове засідання, признач ене на 12.09.2011 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, представник ініціюючого кредитора подав суду додатк ові документи, частково вико навши вимоги ухвали про пору шення провадження у справі, у зв' язку з чим суд відклав ро згляд справи на 19.09.2011 р.

Ухвалою від 12.09.2011 р. розгляд сп рави було відкладено на 19.09.2011 р.

19.09.2011 р. в судовому засіданні п редставник заявника подав су ду додаткові письмові докази по справі, підтримав вимоги п оданої заяви про визнання ба нкрутом Товариства з обмежен ою відповідальністю “Перфек т - Модел” та відкриття його ліквідаційної процедури, а т акож клопотав про призначенн я ліквідатором боржника арбі тражного керуючого Дерлюка В асиля Дмитровича.

Розглянувши заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Техно - Консалтінг гру п” про визнання боржника - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Перфект - Модел ” банкрутом, заслухавши пред ставника заявника, вивчивши додатково подані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Перфект - Модел” зареєстровано Деснян ською районною у м. Києві держ авною адміністрацією 26.03.2007 р. за адресою: 02217, м. Київ, вул. Закрев ського, 29-Б, з присвоєнням іден тифікаційного коду № 34972844.

Згідно з даними Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців основними видами діяль ності товариства є досліджен ня кон' юктури ринку та вияв лення суспільної думки, посе редництво в торгівлі товарам и широкого асортименту, опто ва торгівля електропобутови ми приладами, оптова торгівл я радіотелевізійною апарату рою та засобами звуко- та віде озапису, інші види оптової то ргівлі.

За твердженнями Товариств а з обмеженою відповідальніс тю “Техно - Консалтінг груп” у Товариства з обмеженою від повідальністю “Перфект - Мо дел” наявна прострочена та б езспірна заборгованість у су мі 46 898,00 грн., що виникла через по рушення умов договору № 02/11-09 ві д 02.11.2009 р. щодо своєчасної оплат и наданих юридичних послуг.

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження в матеріалах справ и, де міститься рішення Госпо дарського суду міста Києва в ід 14.06.2010 р. у справі № 48/275 за позово м Товариства з обмеженою від повідальністю “Техно - Конс алтінг груп” до Товариства з обмеженою відповідальністю “Перфект - Модел”, яким з бор жника на користь заявника бу ло присуджено до стягнення 46 2 00,00 грн. основного боргу (заборг ованості за договором про на дання послуг № 02/11-09 від 02.11.2009 р.) та 698,00 грн. судових витрат.

Як слідує з матеріалів спра ви, при вирішенні спору у спра ві № 48/275 судом було встановлено , що Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Перфект - М одел” прострочило виконання грошового зобов' язання щод о виконання умов договору № 02/ 11-09 від 02.11.2009 р., а саме: у встановле ний строк не оплатило надані юридичні послуги, посилаючи сь на скрутне фінансове стан овище.

На виконання зазначеного р ішення Господарським судом м іста Києва 23.07.2010 р. видано відпо відний наказ.

13.09.2010 р. відділом державної ви конавчої служби Деснянськог о районного управління юстиц ії у м. Києва було відкрито вик онавче провадження ВП № 21291390 з п римусового виконання наказу № 48/275 від 23.07.2010 р. про стягнення 46 898 ,00 грн.

23.02.2011 р. постановою відділу пр имусового виконання рішень Д епартаменту державної викон авчої служби стягувачеві бул о повернуто виконавчий докум ент у зв' язку з неможливіст ю розшуку боржника та відсут ністю зареєстрованого за ним майна. В указаній постанові з азначено, що в ході проведенн я виконавчих дій державним в иконавцем з відповідей Київс ького міського БТІ, УДАІ ГУ МВ С України в м. Києві встановле но, що за боржником рухоме та н ерухоме майно не зареєстрова но, з відповіді ДПІ у Деснянсь кому районі з' ясовано, що бо ржник не має відкритих рахун ків, виходом державного вико навця за адресою: м. Київ, вул. З акревського, 29-б боржника не р озшукано, майна в рахунок пог ашення боргу не виявлено.

Отже, за твердженнями заявн ика, що знаходять документал ьне підтвердження в матеріал ах справи, оплата прострочен ої заборгованості за договор ом та присудженої до стягнен ня рішенням суду боржником н е здійснена, у ході виконавчо го провадження кошти не стяг нуто, грошові вимоги заявник а не задоволені, керівні орга ни товариства за його місцез находженням відсутні, що зум овило звернення до суду з зая вою про порушення провадженн я у справі про банкрутство.

До заяви про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Перфект - Модел” ініціюючим кредиторо м було подано лист Головного управління статистики у м. Ки єві № 06/27-2024/6 від 13.04.2011 р. з відомостя ми про те, що боржник не подава в до органів статистики фіна нсову звітність.

У наявних в матеріалах спра ви витягах з Єдиного державн ого реєстру підприємств та о рганізацій України від 25.10.2010 р., 15.11.2010 р., 20.01.2011 р., 18.04.2011 р. та 16.06.2011 р. зазна чено, що за даними Державної п одаткової адміністрації Укр аїни у другому, третьому та че твертому кварталах 2010 року в у першому кварталі 2011 року Това риство з обмеженою відповіда льністю “Перфект - Модел” по датки не сплачувало, а 06.10.2010 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб підприємців внесено інфо рмацію про відсутність підтв ердження відомостей про юрид ичну особу.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” фак т відсутності боржника повин ен підтверджуватись витягом і довідкою із Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів.

З отриманих письмових дока зів у справі судом було встан овлено, що за відомостями з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців Товариство з об меженою відповідальністю “П ерфект - Модел” відсутнє за своїм місцезнаходженням (дов ідки та витяги в матеріалах с прави).

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Перфект - Модел” судом було зобов' яза но податковий орган за місце знаходженням боржника надат и суду відомості про підприє мницьку діяльність боржника , зокрема, щодо останньої дати подання боржником документі в бухгалтерської звітності т а податкових декларацій, а та кож відомості щодо зміни адр еси боржника; надати відомос ті про відкриття та закриття боржником рахунків у банків ських установах; відомості щ одо наявності/відсутності у боржника заборгованості з по датків, зборів та обов'язкови х платежів.

Зазначена ухвала направля лася на адресу податкового о ргану рекомендованим листом , який було вручено адресату, а ле станом на час розгляду спр ави витребувані судом докуме нти ним подані не були, заяв чи клопотань з цього приводу до суду не надійшло.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання бо ржником протягом року до орг анів державної податкової сл ужби згідно із законодавство м податкових декларацій, док ументів бухгалтерської зв ітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника, заяв а про порушення справи про ба нкрутство відсутнього боржн ика може бути подана кредито ром незалежно від розміру йо го вимог до боржника та строк у виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

Правова позиція суду щодо д остатності підстав для визна ння боржника банкрутом в пор ядку ст. 52 Закону при його відс утності за місцезнаходження м за наявності відповідного запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців ві дповідає правовій позиції Ви щого господарського суду Укр аїни (постанова від 07.12.2005 р. № Б 40/31 /05).

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника арбітражного керуючого Дерлюка Василя Дмитровича (л іцензія серії НОМЕР_1 від 13.10.2009 р.), надав його заяву про уча сть у справі та копію ліцензі ї.

У ході судового засідання с удом не було встановлено обс тавин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону по в' язує неможливість призна чення Дерлюка В.Д. ліквідатор ом боржника у даній справі.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Перфект - Модел” (02217, м. Київ, вул. Закревсь кого, 29-Б, ідентифікаційний ко д 34972844).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - Товариства з обмеженою відповідальністю “Техно - К онсалтінг груп” до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю “Перфект - Модел” у сумі 46 898,00 грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Перфект - Модел” арбітражно го керуючого Дерлюка Василя Дмитровича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 13.10.2009 р., місце прожи вання: АДРЕСА_1, адреса для листування: АДРЕСА_2, іден тифікаційний номер НОМЕР_2 ).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення в офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

7. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання господарським суд ом відсутнього боржника банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржника , які в місячний строк з дня од ержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокре ма органи державної податков ої служби та інші державні ор гани, які здійснюють контрол ь за правильністю та своєчас ністю справляння страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання та інші види зальнообо в' язкового держаного соціа льного страхування, податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

8. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд, а також надати докази відпові дного реагування на такі зая ви.

9. Зобов'язати Державно го реєстратора за місцем зна ходження боржника внести до Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців запис про в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та відомості про лікв ідатора боржника.

10. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 19.09.2011 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 19.09.2011 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 19.09.2011 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 19.08.2012 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до прокуратури Деснянськог о району м. Києва, Державної по даткової адміністрації у м. К иєві, державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Товариство з обмежен ою відповідальністю "Техно-к онсалтінг груп"

Омельченко Л.В.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено28.09.2011
Номер документу18299111
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/137-б

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні