Постанова
від 14.07.2011 по справі 2-а/1970/1901/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/1901/11

"14" липня 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в скла ді

головуючого судді Жук а А.В.,

при секретарі судового за сідання Порплиці Т.В.

за участю сторін:

представника позивача - Кадука М.О.;

представника відповідача - не з'явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Тернополі адмініс тративну справу

за адміністративним позов ом Тернопільського облас ного відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності

до товариства з обмежен ою відповідальністю «Компан ія Дедра»

про стягнення заборгов аності

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське обласне відділення Фонду соціальног о страхування з тимчасової в трати працездатності зверну лося до суду з адміністратив ним позовом до товариства з о бмеженою відповідальністю « Компанія Дедра»про стя гнення заборгованості в сумі 703,57 гривні.

В судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав у повному обся зі, надав пояснення аналогіч ні заявленого позову, просит ь позов задовольнити.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав та не забезпечив явку повн оважного представника в судо ве засідання, хоча про день, ча с і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про час і місце р озгляду судової справи з йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів, тому можлив о розглянути справу без учас ті відповідача, представник а відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, повно і вс ебічно з'ясувавши всі обста вини справи в їх сукупності н а підставі чинного законодав ства, перевіривши їх дослідж еними у судовому засіданні д оказами, суд вважає, що позов п ідлягає до задоволення з нас тупних підстав.

Відповідно до ст. 9 Закону У країни «Про загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування у зв'язку з тимчас овою втратою працездатності та витратами, зумовленими по хованням»(далі по тексту - Зак он) Фонд соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності є органом, який з дійснює керівництво та управ ління загальнообов'язкови м державним соціальним страх уванням у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими пох ованням, провадить збір і аку муляцію страхових внесків та інших коштів, призначених дл я фінансування матеріальног о забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачен і статтею 34 цього Закону, та за безпечує їх надання, а також з дійснює контроль за використ анням цих коштів.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Компанія Дед ра»зареєстроване торгово - реєстраційною палатою Терно пільської області, як юридич на особа 02.07.1999 року із присвоєнн ям ідентифікаційного коду 30497 850.

В розумінні п. 3 ст. 2 Закону ТО В «Компанія Дедра»є страхува льником і перебуває на облік у в Міжрайонній виконавчій д ирекції м. Тернополя та Терно пільської області.

Статтею 27 Закону встановле но, що страхувальник зобов' язаний нараховувати і сплач увати в установлені строки т а в повному обсязі страхові в нески.

Відповідно до п. 4.4 Інструкці ї про порядок надходження, об ліку та витрачання коштів Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності, затвердженої постан овою правління Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності № 16 ві д 26.06.2001 (далі по тексту - Інструкц ія), перерахування коштів на р ахунки Фонду страхувальника ми-роботодавцями здійснюєть ся одночасно з одержанням ко штів на оплату праці в устано вах банків. У разі виплати зар обітної плати за першу полов ину або іншу частину місяця н араховані страхові внески по винні бути перераховані до Ф онду не пізніше дня, встановл еного для виплати заробітної плати за другу половину міся ця. Не сплачені в цей строк кош ти вважаються недоїмкою.

Відповідно до абзацу 5 ч. 7 Пр икінцевих та перехідних поло жень Закону України «Про збі р та облік єдиного внеску на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування»стяг нення заборгованості із спла ти страхових внесків за діюч ими видами загальнообов'язко вого державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або н е сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійс нюється фондами загальнообо в'язкового державного соціал ьного страхування відповідн о до законодавства, що діяло н а момент виникнення такої за боргованості або застосуван ня штрафних санкцій. Погашен ня заборгованості з використ анням коштів, що надходять у р ахунок сплати єдиного внеску , забороняється.

Судом встановлено, що відпо відно до поданого відповідач ем самостійно до ФСС з ТВП зві ту Ф-4 про нараховані внески, п ерерахування та витрати пов' язані з загальнообов'язков им державним соціальним стра хуванням з тимчасовою втрато ю працездатності та витратам и, зумовленими похованням за І квартал 2011 року прострочена заборгованість відповідача по коштах Фонду склала 703,57 гри вні, утворилася до 1 січня 2011 ро ку та станом на день подання п озову не відшкодована, що під тверджується дослідженими в судовому засіданні доказами , а саме:

- Звітом Ф-4 про нар аховані внески, перерахуванн я та витрати пов'язані з заг альнообов'язковим державн им соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності за І кварт ал 2011 року, поданого відповіда чем до фонду;

- Розрахунком забо ргованості.

Ненадходження коштів д о Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності перешкоджає своє часному фінансуванню виплат матеріального забезпечення у випадку втрати працездатн ості, а також реалізації держ авної політики в сфері соціа льного захисту населення.

Відповідно до ст. 8 Закону сп ори, що виникають з правовідн осин за цим Законом, вирішуют ься органами Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності в поря дку, встановленому статутом Фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності, та в судовому поря дку. Відповідно до пункту 5.1 Ін струкції несплачені страхов і внески можуть стягуватись із страхувальника в судовому порядку.

Відповідно до ст.ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згідн о ст. 86 цього Кодексу, оцінює до кази, які є у справі, за своїм в нутрішнім переконанням, що ґ рунтується на їх безпосередн ьому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

За наведених обставин суд приходить до переконання, що позовні вимоги підтверджені належними та допустимими до казами, не спростовані відпо відачем, а отже підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 35,70,71,79,86,128,153,158-163,16 7 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольн ити.

2. Стягнути з товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Компанія Дедра»(ідентиф ікаційний код 30497850, проспект Зл уки, 57/211 м. Тернопіль) на користь Тернопільського обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності (р/р25603188 у В АТ «Райффайзен банк «Аваль», МФО 338501, код ЄДРПОУ 26024541, отримува ч: Міжрайонна виконавча дире кція м. Тернополя та Тернопіл ьського району) заборгованіс ть в сумі 703,57 гривні (сімсот три гривні 57 копійок).

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського ап еляційного адміністративно го суду через Тернопільський окружний адміністративний с уд шляхом подачі в 10 денний ст рок з дня проголошення поста нови апеляційної скарги у по рядку і строки, передбачені с таттями 185 - 187 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, встановленого цим Кодекс ом, якщо таку скаргу не було по дано. У разі подання апеляцій ної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

(постанова виготовлена в повному обсязі 18.07.2011р.)

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено03.10.2011
Номер документу18344520
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/1901/11

Ухвала від 04.07.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Постанова від 14.07.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні