Постанова
від 06.09.2011 по справі 2а/2470/1169/11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

Іменем України

06 вересня 2011 року м. Чернівці Спр ава № 2а/2470/1169/11

12год. 30 хв.

Чернівецький окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді Скакун О.П.

за участю

секретаря судового засіда ння Юзька Я.В.

представника позивача М ельничук Н.І.

представника відповідача не з' явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініс тративну справу

за адміністративним позов ом

Заступника прокурора Черн івецької області в інтересах держави в особі Державної по даткової інспекції у м. Черні вці

до малого підприємства кон салтинг-центра "Янус"

про стягнення заборговано сті,-

СУТЬ СПОРУ:

Заступник прокурора Ч ернівецької області в інтере сах держави в особі Державно ї податкової інспекції у м. Че рнівці звернувся з адміністр ативним позовом до малого пі дприємства консалтинг - цент ра "Янус" про стягнення заборг ованості у сумі 1536 грн.

Обґрунтовуючи позовні вим оги, позивач посилається на т е, що мале підприємство конса лтинг - центр "Янус" не сплачує до бюджету заборгованість п о податках і зборах (обов' яз кових платежах), встановлени х законодавством, має заборг ованість перед бюджетом на з агальну суму 1536 грн. У зв' язк у з цим, як стверджує позивач, сума заборгованості підляга є стягненню в судовому поряд ку.

Представник позивача позо вні вимоги підтримав повніст ю.

Поштове відправлення з по відомленнями про розгляд спр ави, яке було адресоване відп овідачу за його юридичною ад ресою, повернулося з відмітк ою “за закінченням терміну з берігання”.

У відповідності до ст.17 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців”, в Єдиному державному реєстрі містяться відомості щодо м ісцезнаходження юридичної о соби. Стаття 19 вказаного Закон у регламентує положення про обов' язок виконавчого орга ну юридичної особи повідомля ти державного реєстратора пр о внесення змін до відомосте й про юридичну особу.

У відповідності до ч.8 ст.35 К одексу адміністративного су дочинства України, вважаєтьс я що повістку вручено юридич ній особі, якщо вона доставле на за адресою, внесеною до від повідного державного реєстр у.

У відповідності до ч.11 ст.35 Ко дексу адміністративного суд очинства України, у разі пове рнення поштового відправлен ня із повісткою, яка не вручен а адресату з незалежних від с уду причин, вважається, що так а повістка вручена належним чином.

ВСТАНОВИВ:

Мале підприємство конс алтинг - центр "Янус" зареєстро ване виконавчим комітетом Че рнівецької міської ради.

Як вбачається з матеріалі в справи, зокрема, з розрахунк у заборгованості відповіда ч має заборгованість на зага льну суму 1536 грн., а саме з подат ку на додану вартість.

Відповідачем було подано п одаткову декларацію з податк у на додану вартість та самос тійно визначено суму ПДВ, яка підлягає нарахуванню до спл ати в бюджет у сумі 1536 грн.

Відповідачу було направле но податкову вимогу, проте бо рг у добровільному порядку н е сплачено.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, встанов ивши фактичні обставини у сп раві, дослідивши докази, що ма ють юридичне значення для ро згляду справи, проаналізував ши законодавство, яке регулю є спірні правовідносини, суд доходить висновку, що адміні стративний позов підлягає за доволенню з наступних підста в.

Згідно п.2 ст.121 Конституції України до основних функцій прокуратури віднесено предс тавництво інтересів держави в судах у випадках, визначени х законом. Однією із форм пред ставництва є, у відповідност і до ч.3 ст.36-1 Закону України “Пр о прокуратуру ”, звернення до суду з позовами або заявами п ро захист прав і свобод іншої особи, невизначеного кола ос іб, коли порушуються інтерес и держави, або про визнання не законними правових актів, ді й чи рішень органів і посадов их осіб.

Згідно вимог п. 16.1.4 ст. 16 ПКУ, п латник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встано влених цим Кодексом та закон ами з питань митної справи.

Відповідно до п.57.1 ст. 57 ПКУ, пл атник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму под аткового зобов'язання, зазна чену у поданій ним податкові й декларації, протягом 10 кален дарних днів, що настають за ос таннім днем відповідного гра ничного строку, передбаченог о цим Кодексом для подання по даткової декларації, крім ви падків, встановлених цим Код ексом.

Відповідно до п. 20.1.28 ст. 20 Подат кового кодексу України орган и ДПС України мають право зас тосовувати до платників пода тків фінансові (штрафні) санк ції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів с уми грошових зобов'язань та/а бо податкового боргу у випад ках, порядку та розмірі, встан овлених цим Кодексом, стягув ати суми простроченої заборг ованості суб'єкта господарюв ання перед державою (Автоном ною Республікою Крим чи тери торіальною громадою міста) з а кредитом (позикою), залучени м державою (Автономною Респу блікою Крим чи територіально ю громадою міста) або під держ авну (місцеву) гарантію, а тако ж за кредитом з бюджету в поря дку, визначеному цим Кодексо м.

На момент розгляду справи у згоджена заборгованість, яка не сплачена відповідачем, ст ановить 1536 грн.

ідповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укра їни кожна сторона повинна до вести ті обставини, на яких ґр унтуються її вимоги та запер ечення, крім випадків, встано влених статтею 72 цього Кодекс у.

Позивачем доведено ті обст авини, на яких ґрунтуються по зовні вимоги.

За таких обставин суд дійшо в висновку, що адміністратив ний позов Заступника прокур ора Чернівецької області в і нтересах держави в особі Дер жавної податкової інспекції у м. Чернівці до малого підпри ємства консалтинг - центра "Ян ус" про стягнення заборгован ості у сумі 1536 грн. підлягає за доволенню.

У процесі розгляду справи н е встановлено інших фактични х обставин, що мають суттєве з начення для правильного вирі шення спору, і доказів на підт вердження цих обставин.

Керуючись ст.ст.2,3,6-12,17,18,160-163,167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити по вністю.

2. Стягнути з малого підприє мства консалтинг - центра "Яну с" (ідентифікаційний код 34439216) п одатковий борг на загальну с уму 1536 грн.

У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о його не скасовано, набирає з аконної сили після поверненн я апеляційної скарги, відмов и у відкритті апеляційного п ровадження або набрання зако нної сили рішенням за наслід ками апеляційного проваджен ня

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається до Вінницького апел яційного адміністративного суду через Чернівецький окр ужний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосу вання судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а тако ж прийняття постанови у пись мовому провадженні апеляцій на скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

В судовому засіданні 06 ве ресня 2011р. проголошено вступн у та резолютивну частини пос танови. У зв' язку з тим, що за кінчення строку виготовленн я постанови у повному обсязі припадає на вихідний день, по станову виготовлено в повном у обсязі 12 вересня 2011 року.

Суддя О.П. Скакун

Дата ухвалення рішення06.09.2011
Оприлюднено03.10.2011
Номер документу18346288
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2470/1169/11

Постанова від 06.09.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

Ухвала від 27.05.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні