Постанова
від 22.05.2008 по справі 2-а-2336/2008
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а- 2336/08

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

«22» травня 2008 року 10 год. 10 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адм іністративний суд під голову ванням судді Шарапи В.М. за уча стю секретаря судового засід ання Пилипчук В.Є. та сторін, я кі беруть участь у справі:

позивача: представник Чорномаз Ю.П.,

відповідача:представни к Козак Н.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Ду бенської об' єднаної держав ної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відпо відальністю виробничо-комер ційного підприємства «КАНС Л ТД» про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся д о суду з позовом про припинен ня юридичної особи Товариств а з обмеженою відповідальніс тю виробничо-комерційного пі дприємства «КАНС ЛТД». В судо вому засіданні представник п озивача свої вимоги підтрима в повністю. Просить припини ти юридичну особу відповідач а на підставі п.2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» № 755 від 15.05.2 003 р.

Представник відповідача в судовому засіданні позов в изнав. Пояснив, що Товариство з обмеженою відповідальніст ю виробничо-комерційне підпр иємство «КАНС ЛТД» господарс ькою діяльністю не займаєтьс я і звітів до державного пода ткового органу не подає біль ше року.

Заслухавши пояснення пре дставників сторін, повно і вс ебічно з' ясувавши всі обста вини справи в їх сукупності н а підставі чинного законодав ства, перевіривши їх дослідж еними у судовому засіданні д оказами, суд вважає, що позов п ідлягає до задоволення.

Судом встановлено, що 31.01.1997 ро ку виконавчим комітетом Дуб енської міської ради Товарис твоз обмеженою відповід альністю виробничо-комерцій непідприємство«КАНС ЛТД» зареєстроване як юридична о соба. Підприємство зареєстро ване платником податків.

Станом на 04.03.2008 року заборгов аність по податках, зборах, об ов' язкових платежах до бюдж етів та державних цільових ф ондів за даними обліку у відп овідача відсутня.

Судом встановлено, що з люто го 2007 року відповідач у встано вленому порядку перед держав ним податковим органом не зв ітувався, податкові декларац ії, звіти та інші документи, по в' язані з обчисленням та сп латою податків, не подавав.

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому зас іданні доказами: копією свід оцтва про державну реєстраці ю відповідача (а.с.2), копією дов ідки з ЄДРПОУ (а.с.8), копією Стат уту відповідача (а.с. 3-7), довідк ою Дубенської ОДПІ про стан р озрахунків з бюджетом та про останнє подання звітності в ідповідачем (а.с.9), копією дові дки Управління Пенсійного фо нду України в Дубенському ра йоні (а.с.10), копією довідки Дубе нського міськрайонного цент ру зайнятості (а.с.11), копією дов ідки відділення виконавчої д ирекції ФССНВ у Дубенському районі (а.с.12), копією довідки з Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців (а.с.13-14).

Згідно п. 2 ч.1 ст.9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння» від 25.06.1991 року за №1251-XII платн ики податків і зборів (обов' язкових платежів) зобов' яза ні подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов'язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов'язкових п латежів). Строки подання пода ткових декларацій встановле ні пунктом 4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону Укр аїни «Про порядок погашення зобов'язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами» № 2181-111 від 21.12.2000 р.

Однак, всупереч цьому відпо відач більше року, а саме: з л ютого 2007року не подавав звіт ності до державного податков ого органу.

Частиною 2 ст. 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 755 від 15.05.2003 р . встановлено, що неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону є підставо ю для постановлення судовог о рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов'яз ано з банкрутством юридичн ої особи.

За наведених обставин, по зовні вимоги підтверджені на лежними та допустимими доказ ами і підлягають до задоволе ння повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю виробничо-ко мерційного підприємства «КА НС ЛТД» (35600, Рівненська область , м. Дубно, вул. Миру, буд. 2, код ЄД РПОУ - 22565168)

3. Надіслати копію постанови державному реєстратору вико навчого комітету Дубенської міської ради Рівненської об ласті.

4. Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

5. Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції, я кий ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження п одається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скл адення постанови в повному о бсязі - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. А пеляційна скарга може бути п одана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оска рження, якщо скарга подаєтьс я у строк, встановлений для по дання заяви про апеляційне о скарження.

Постанова складена в п овному обсязі 27 травня 2008 року.

Головуючий: В.М.Шарапа

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2008
Оприлюднено09.11.2009
Номер документу1836877
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2336/2008

Постанова від 22.05.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні