Постанова
від 22.11.2010 по справі 2а-2463/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-2463/10/0770

рядок статзвіту - 6.12

код - 08

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖ НИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2010 року м. Ужго род

Закарпатський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого - судді Іва нчулинець Д.В.

за участю секретаря судово го засідання - Семаль Т.М.

за участю сторін:

представника позивача - Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України Стасишин І.Д.,

відповідач - товариство з обмеженою відповідальніст ю «Євросервіс Карпати С.Р .Л», представник повторно не з 'явився,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у примі щенні Закарпатського окружн ого адміністративного суду а дміністративну справу за поз овом Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України у Хустському районі до товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Євросервіс карпати С.Р.Л ." про стягнення заборгованос ті в сумі 521,60 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 ч астини 3 КАС України 22 листопа да 2010 року було проголошено вс тупну та резолютивну частини постанови. Повний текст пост анови виготовлено та підписа но протягом 26 листопада 2010 року .

Позивач - Відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань Ук раїни у Хустському районі зв ернулося до Закарпатського о кружного адміністративного суду з позовною заявою до тов ариства з обмеженою відповід альністю "Євросервіс карпати С.Р.Л.", якою просить стягнути з товариства з обмеженою відп овідальністю "Євросервіс кар пати С.Р.Л." на користь Відділе ння виконавчої дирекції Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України у Хустському р айоні заборгованість по спла ті страхових внесків в сумі 521 ,60 грн.

Позовні вимоги мотивовані наступним. Товариство з обме женою відповідальністю «Євр осервіс Карпати С.Р.Л» зар еєстровано, як платник страх ових внесків, у відділенні ви конавчої дирекції Фонду соці ального страхування від неща сних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хустському районі 20 липня 2006 року за № 0715000452.

Згідно поданої відповідач ем "Розрахункової відомості про нарахування і перерахува ння страхових внесків та вит рачання коштів Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни від 19 квітня 2010 року за пер ший квартал 2010 року, ним своєча сно не сплачено позивачу стр ахові внески на загальну сум у 521 грн.60 коп., в тому числі недої мки - 521,60 грн.

Позивач, у встановленому чи нним законодавством порядку , звернувся до відповідача із претензією від 14 січня 2010 року №002/2010, в якій вимагав протягом м ісяця з моменту одержання пр етензії перерахувати суму за боргованості до Фонду. На под ану претензію відповідач не відреагував, відповіді на по дану претензію не подав на те лефонні дзвінки не відповіда є. Згідно постанови позивача від 29 квітня 2010 №05/15-2010 на головног о бухгалтера відповідача нак ладено адміністративне стяг нення у вигляді штрафу в розм ірі 136,00 грн.

Таким чином всі можливі зас оби досудового врегулювання спору вичерпано і справа пот ребує судового вирішення, а т ому Відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України у Х устському районі просить поз овні вимоги задовольнити.

У судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав з мотивів, що на ведені в позовній заяві.

У судові засідання 30 липня 201 0 року та 22 листопада 2010 року від повідач не з'явився та не забе зпечив явку свого представни ка, хоча судом вживалися захо ди щодо виклику відповідача, що передбачені Главою 3 Розді лу II КАС України. Заперечення проти позову відповідачем су ду не надано.

Заслухавши представника п озивача, розглянувши подані документи та матеріали справ и, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на як их ґрунтуються позовні вимог и, об'єктивно оцінивши докази , які мають юридичне значення для розгляду справи і виріше ння спору по суті, суд приходи ть до висновку, що позов із нав едених у ньому мотивів обгру нтований і його слід задовол ьнити з наступних підстав.

У судовому засіданні вст ановлено, що товариство з обм еженою відповідальністю «Єв росервіс Карпати С.Р.Л»бу ло зареєстроване 18 липня 2006 рок у Міжгірською районною держа вною адміністрацією Закарпа тської області, про що свідчи ть Свідоцтво серії А00 № 849720 про д ержавну реєстрацію юридично ї особи (а.с. 8).

Згідно Довідки № 003 від 20 липн я 2006 року з єдиного державного реєстру підприємств та орга нізацій України, місцезнаход женнм юридичної особи є 90025, Зак арпатська область, Міжгірськ ий район, с. Верхній Бистрий, в ул. Гагаріна, б. 92, ідентифікаці йний код: 34340701 (а.с. 10).

Товариство з обмеженою від повідальністю «Євросервіс Карпати С.Р.Л»20 липня 2006 року взято на облік як платника ст рахових внесків, про що Відді ленням виконавчої дирекції Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків на ви робництві та професійних зах ворювань України у Хустськом у районі видано Страхове сві доцтво (а.с. 9).

Згідно розрахункової відо мості про нарахування і пере рахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь України поданої до Відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України у Хустському районі 19 квітня 2010 року, сума не сплачених платежів становит ь 521, 60 грн. (а.с. 12).

У відповідності до пункту 2 частини 2 статті 45 Закону Укра їни "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинил и втрату працездатності" (у ре дакції чинній на день виникн ення спірних правовідносин), роботодавець, як страхуваль ник зобов'язаний своєчасно т а повністю нараховувати і сп лачувати в установленому пор ядку страхові внески до Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків.

Згідно п.4.12 Інструкції "Про порядок перерахування, облі ку та витрачання страхових к оштів Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України", зат вердженої Постановою правлі ння Фонду від 20.04.2001 року за № 12 (у р едакції чинній на день виник нення спірних правовідносин ), страхові внески сплачуютьс я страхувальниками - роботод авцями - в день одержання кошт ів на оплату праці в установа х банків. Підприємства, які зд ійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фіз ичних осіб в установах банкі в, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахуванн я коштів на особові рахунки.

У разі виплати заробітної п лати за першу половину місяц я страхувальник одночасно з одержанням зазначених сум сп лачує страхові внески, нарах овані на суму цих виплат.

При проведенні оплати прац і з готівкової виручки чи нат уроплатою платники страхови х внесків не пізніше наступн ого дня після здійснення вип лат подають до установи банк у платіжне доручення на пере рахування страхових внесків до Фонду.

Віповідач сам визначив роз мір платежів, які зобов' яза ний був сплатити і не сплатив .

Враховуючи обставини вста новлені у судовому засіданні , суд вважає позовні вимоги об ґрунтованими, заявленими від повідно до чинного законодав ства, і, зважаючи на це, такими , що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Відділен ня виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України у Хустському ра йоні до товариства з обмежен ою відповідальністю "Євросер віс карпати С.Р.Л." про стягнен ня заборгованості в сумі 521,60 гр н - задовольнити.

Стягнути з товариства з о бмеженою відповідальністю « Євросервіс Карпати С.Р.Л» (90025, Закарпатська область, Міжг ірський район, с. Верхній Бист рий, вул. Гагаріна, б. 92, ідентиф ікаційний код: 34340701) на користь В ідділення виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України у Хустс ькому районі заборгованість у розмірі 521 грн.(п' ятьсот два дцять одна) гривень 60 коп..

Постанова набирає законн ої сили в порядку, встановлен ому статтею 254 КАС України.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Закарпатський окру жний адміністративний суд шл яхом подачі скарги про апеля ційне оскарження постанови с уду першої інстанції.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Головуючий Іванчулинець Д.В.

Дата ухвалення рішення22.11.2010
Оприлюднено04.10.2011
Номер документу18391210
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2463/10/0770

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 04.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 29.03.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Постанова від 22.11.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 30.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні