Постанова
від 16.05.2008 по справі 2-а-5233/2008
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-5233/08

категорія 66

П О С Т А Н О В А

іменем України

16 травня 2008 року м. Житомир

Житомирський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючої-судді Євпак В.В .

при секретарі судового зас ідання Курдиш М.В.

за участі прокурора, предс тавника позивача

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Житоми рі адміністративну справу за позовом прокурора Андрушівс ького району в інтересах дер жави в особі управління Пенс ійного фонду України в Андру шівському районі Житомирськ ої області до сільськогоспо дарського товариства з обмеж еною відповідальністю „Укра їнська агропромислова група ” про стягнення заборгованос ті по страховим внескам на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування у роз мірі 10244 грн. 83 коп., -

в с т а н о в и в :

Прокурор в інтересах держа ви в особі управління пенсій ного фонду України в Андруші вському районі Житомирської області просить стягнути з відповідача, сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю „Украї нська агропромислова група” заборгованість по страховим внескам в розмірі 10244 грн. 83 коп. Вимоги мотивує тим, що відпов ідачем, як платником страхов их внесків, самостійно визна чена сума страхових внесків, але внески не сплачені. В добр овільному порядку борг відпо відачем не погашений.

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримал а в повному обсязі.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і. Пояснив, що заборгованість підприємством не погашена.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся. Про день, час та місце розг ляду справи повідомлені вчас но та належним чином, про що св ідчить розписка в отриманні судової повістки. Причини не явки суду не повідомили. Запе речень не надали.

Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши поясненн я прокурора, представника по зивача, встановив: відповіда ч, сільськогосподарське това риство з обмеженою відповіда льністю „Українська агропро мислова група” є платником збору на обов' язкове держав не пенсійне страхування і за реєстроване в управлінні Пен сійного фонду України в Андр ушівському районі Житомирсь кої області.

Як страхувальник, відповід ач відповідно до п.6 ч.2 ст.17 ЗУ „П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування” зобов' язаний нараховувати , обчислювати і сплачувати в у становлені строки та в повно му обсязі страхові внески (да лі Закон).

Статтею 20 вищезазначеного З акону визначений строк сплат и страхових внесків, відпові дно до якого страхувальник з обов”язаний сплачувати стра хові внески, нараховані за ві дповідний базовий звітний пе ріод, не пізніше ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення цього періоду.

Частиною 2 ст. 106 Закону перед бачено, що страхові внески не нараховані та/або не

сплачені страхувальника ми у строки, передбачені ст. 20 в важаються простроченою забо ргованістю із сплати страхов их внесків (недоїмка) і стягую ться з нарахуванням пені та з астосуванням фінансових сан кцій.

Встановлено, що страх увальник відповідно до Закон у самостійно визначив суму

страхових внесків, що підл ягають сплаті до Пенсійного фонду за період з 01.01.2007 року по л ютий 2008 року.

Відповідач страхові внески за зазначений період не сплатив. Заборгованість з і сплати

страхових внесків станом на 12.03.2008 року становить10244 грн. 83 к оп. та підтверджується карт кою особового рахунку страху вальника.

Вимогу позивача щодо по гашення заборгованості в доб ровільному порядку,

відповідач залишив без р еагування.

Відповідач заперечень проти позову не надав.

З урахуванням всіх обстави н по справі суд вважає, що вимо ги позивача є законними,

а тому стягує заборгован ість в судовому порядку.

Судові витрати стягнен ню не підлягають.

На підставі викла деного, відповідно до Закону України „Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування” від 09.07.1997р. № 400/97-ВР, Зако ну України „Про загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування” від 09.07.2003р. № 1058-ІV, кер уючись ст.ст. 86, 158-163, 254 КАС Украї ни, -

п о с т а н о в и в :

Позов прокурора задово льнити.

Стягнути з сільськогос подарського товариства з обм еженою відповідальністю „Ук раїнська агропромислова гру па” (с. Стара Котельня, Андруш івський район, Житомирська о бласть, р/р 26007055900479 в Житомирсько му РУ ЗАТ КБ „Приватбанк”, МФО 311744, код 31599756) на користь управлін ня Пенсійного фонду України в Андрушівському районі Жито мирської області (вул. Зазулі нського, 5, м. Андрушівка, Житом ирська область, р/р 25606301621 в Житом ирському обласному управлін ні ВАТ „Державний ощадний ба нк України”, МФО 311647, код20404952) забо ргованість зі сплати страхо вих внесках на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування в розмірі 10244 грн. 83 коп .

Постанова Житомирського о кружного адміністративного суду набирає законної сили п ісля закінчення строку подан ня заяви про апеляційне оска рження та апеляційної скарги .

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Житомирський окружний ад міністративний суд шляхом по дання заяви про апеляційне о скарження, яка подається про тягом 10 днів з дня проголошенн я постанови і подання апеляц ійної скарги яка подається п ротягом 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня.

Суддя В .В. Євпак

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2008
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу1846104
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5233/2008

Ухвала від 08.08.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Чеснокова А.О.

Постанова від 16.05.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні