Рішення
від 15.04.2008 по справі 12/98/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/98/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "15" квітня 2008 р.                                                 Справа №  12/98/08

   

                                                                            Миколаїв

За позовом Миколаївський міжрайонний природоохоронний прокурор в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Миколаївській області, м. Миколаїв, пр-т Леніна, 16.

До відповідача

Мар'ївська сільська рада, Миколаївська область, Баштанській р-н, с. Мар'ївка.

Про : стягнення 7123 грн. 13 коп.

                                            Суддя   Семенов А.К.

Представники:

Від позивача  Арутюнян А.О., дов. № 02/49 від 12.01.08 року

Від відповідача   Орлова Н.В. - керівник.

В засіданні приймає участь   Прокурор Коробченко Д.М.

СУТЬ СПОРУ : Позов поданий про стягнення з відповідача на користь держави в особі Державної екологічної інспекції в Миколаївській області 7123 грн. 13 коп. збитків.

           Відповідач свого представника у судове засідання направив, відзив на  позовну заяву не надав, позовні вимоги визнає, просить розстрочити виконання судового рішення на 2 роки рівними частинами щомісячно.

           

           Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін та прокурора,  господарський  суд –

                                                                         встановив:

            При перевірці працівниками Миколаївської міжрайонної природоохоронної прокурори із залученням фахівців Державної екологічної інспекції в Миколаївській області (позивач) дотримання Мар'ївською сільською радою (відповідач) вимог природоохоронного законодавства був встановлений факт самовільного водозабору з підземних джерел водопостачання за періоди з 01.12.04 року по 01.12.06 року та з 01.01.07 року по 01.12.07 року, що зазначено у відповідному акті (а.с. 7).

            Відповідно до ст. 43 Закону України “Про охорону навколишнього середовища”, ст.ст. 44, 48, 49 Водного кодексу України до спеціального водокористування відноситься забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів. Спеціальне водокористування здійснюється на підставі дозволу.

             Відповідно до ст. 111 Водного кодексу України Підприємства, установи, організації і громадяни  України,  а також іноземні юридичні і фізичні особи та особи без  громадянства зобов'язані відшкодувати збитки, завдані ними  внаслідок  порушень водного  законодавства,  в  розмірах  і   порядку,    встановлених законодавством України.

            На підставі “Методики розрахунку розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення правил охорони водних ресурсів на землях водного фонду, пошкодження водогосподарських споруд, пристроїв, порушення їх експлуатації” позивачем був зроблений розрахунок розміру збитків (а.с. 9, 10).

            Як вже було вище зазначено, відповідач позовні вимоги визнає, просить розстрочити виконання судового рішення на 2 роки рівними частинами щомісячно.

            Позивач та прокурор проти розстрочення виконання судового рішення не заперечують.

            

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.  44, 49, 82 - 85 ГПК України,  господарський суд

                                                                                            

                                                               ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Мар'ївської сільської ради (Миколаївська область, Баштанській р-н, с. Мар'ївка, код ЄДРПОУ 04376481) на користь держави в особі Державної екологічної інспекції в Миколаївській області (м. Миколаїв, пр-т Леніна, 16, код ЄДРПОУ 23626089) 7123 грн. 13 коп. збитків.

3.          Виконання рішення в частині стягнення збитків розстрочити на 2 роки зі сплатою по 296 грн. 80 коп. щомісячно.

4.          Стягнути з Мар'ївської сільської ради (Миколаївська область, Баштанській р-н, с. Мар'ївка, код ЄДРПОУ 04376481) в доход держбюджету України 102 грн. 00 коп. держмита та 118 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу

    Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня  його прийняття, а у разі, якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.          

   Суддя                                                        А.К.Семенов

                           

Дата ухвалення рішення15.04.2008
Оприлюднено30.07.2008
Номер документу1847262
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/98/08

Ухвала від 19.12.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Рішення від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 24.03.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні