Ухвала
від 12.09.2011 по справі 01-14-10/322
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  УХВАЛА

"12" вересня 2011 р.                                        Справа № 01-14-10/322

 Господарський суд  Черкаської  області  в  складі: головуючого - судді  Чевгуза О.В., секретаря судового засідання Олійник І.С., за участю  представників:

від кредиторів: Неділько О.В. – директор приватного підприємства «Зелений шлях»,

від ліквідатора –  ОСОБА_2 та ОСОБА_3 –  представники за довіреностями

ліквідатора – Назаренка С.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Черкаської області у м. Черкаси матеріали справи за заявою управління Пенсійного фонду України в Тальнівському районі та

Тальнівського районного центру зайнятості

до закритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Мошурівське», с. Мошурів, Тальнівського району, Черкаської області

про визнання банкрутом,  -  

  ВСТАНОВИВ:

20 травня 2010 року затверджено поданий ліквідатором банкрута звіт по проведення ліквідаційної процедури банкрута і звіт про оплату та відшкодування витрат, банкрута ліквідовано, провадження у справі припинено.

Постановою Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 26 серпня 2010 року ухвалу місцевого суду від 20 травня 2010 року скасовано, матеріали справи  повернуто для подальшого розгляду на стадії ліквідаційної процедури.

Розгляд звіту  про проведення ліквідаційної процедури банкрута було призначено в судовому засіданні.

Ухвалою від 10 березня 2011 року провадження у справі зупинено до завершення органами прокуратури перевірки обставин, зазначених у запереченні керівника приватного підприємства «Зелений шлях» проти затвердження звіту ліквідатора.

Копію заперечення керівника приватного підприємства «Зелений шлях» щодо законності проведення реалізації майна закритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Мошурівське», с. Мошурів, Тальнівського району, Черкаської області направлено для проведення перевірки до прокуратури Тальнівського району.

За клопотанням ліквідатора про поновлення провадження у справі подане в зв’язку з тим, що ст. о/у СДСБЕЗ Тальнівського РВ ГУМВС України в Черкаській області Корніцький П.В. 06 травня 2011 року виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ліквідатора закритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Мошурівське»за відсутності в його діях події будь-якого злочину, передбаченого КК України, 17 серпня  2011 року провадження у справі поновлено, розгляд справи призначено у судовому засіданні.

Викликані у судове засідання члени комітету кредиторів не з‘явилися.

Від державної податкової інспекції у Тальнівському районі  надійшло клопотання про розгляд та затвердження звіту ліквідатора за відсутності свого представника.

Ліквідатор банкрута та його представники у судовому засіданні звіт підтримали та просили його задовольнити.

Керівник приватного підприємства «Зелений шлях»проти затвердження звіту ліквідатора заперечив, звернувся до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи на час проведення правоохоронними органами додаткової перевірки, усунення ліквідатора від виконання обов’язків та призначення нового.

У судовому засіданні оголошувалася перерва до 12 вересня 2011 року.

Заслухавши представників кредитора та ліквідатора, дослідивши наявні у справі докази, суд вважає за необхідне у задоволенні клопотання керівника приватного підприємства «Зелений шлях»про відкладення розгляду справи та усунення ліквідатора від виконання обов’язків відмовити повністю, клопотання ліквідатора про затвердження звіту про проведену роботу та ліквідаційного балансу банкрута –задовольнити, з наступних правових підстав та мотивів.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

У ст. 77 Господарського процесуального кодексу України викладені обставини, за яких господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Враховуючи, що в матеріалах справи маються необхідні відомості, постановою ст. о/у СДСБЕЗ Тальнівського РВ ГУМВС України в Черкаській області відмовлено в порушенні кримінальної справи відносно ліквідатора закритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Мошурівське»та відсутність обставин для відкладення розгляду справи, клопотання приватного підприємства «Зелений шлях»в частині відкладення розгляду справи підлягає відхиленню.

Суд вважає за необхідне відхилити клопотання кредитора й в частині усунення ліквідатора від виконання обов’язків.

Прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) відповідно до ст. 16 Закону належить до компетенції комітету кредиторів. В даному випадку комітет кредиторів своїм правом на заміну ліквідатора на скористався.

Звіт про проведену роботу погоджено комітетом кредиторів (протокол засідання комітету кредиторів №19 від 31 березня 2010 року).

Судом встановлено, що під час ліквідаційної процедури були задоволені вимоги першої другої та частково третьої черг, майнові активи у банкрута та кошти на його рахунках відсутні.

Суд вважає, що ліквідатором виконані усі необхідні дії для виявлення документації і майнових активів боржника та покладені на нього ст. 25 Закону обов’язки, у зв’язку з чим звіт з додатково поданими на вимогу суду документами та  ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а боржник, як юридична особа –ліквідації.

Відповідно до ст. 25 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює повноваження, зокрема: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, пред’являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом.

При реалізації своїх прав та обов’язків ліквідатор зобов’язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно з ч. 1 ст. 32 Закону, після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси   з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Суд вважає, що ліквідатор вжив усіх необхідних заходів для виявлення активів ліквідаційної маси, необхідних для задоволення вимог кредиторів.

На підставі зазначеного, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

 УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання керівника приватного підприємства «Зелений шлях»про відкладення розгляду справи та усунення ліквідатора від виконання обов’язків відмовити повністю.

Затвердити звіт ліквідатора, арбітражного керуючого Назаренка Сергія Анатолійовича та ліквідаційний баланс закритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Мошурівське»станом на 31 березня 2010 року.

Ліквідувати закрите акціонерне сільськогосподарське товариство «Мошурівське»(Черкаська область, Тальнівський район, с. Мошурів, ідентифікаційний код ЄДР 03794182) як юридичну особу в зв’язку із банкрутством.

Провадження по справі припинити.

 Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

 Суддя                                                                              О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18476913
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-14-10/322

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні