Ухвала
від 20.06.2011 по справі 16/5009/1563/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

20.06.11 Спр ава № 16/5009/1563/11

Суддя Ніколаєнко Р.А .

Кредитор - Державна по даткова інспекція у Оріхівсь кому районі Запорізької обла сті, м.Оріхів Запорізької обл асті

до боржника - товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Торгова компанія “Смєшт орг”, 70500, м.Оріхів Запорізької області, вул.Рози Люксембург , 47а, код ЄДРПОУ 32787258

банк, здійснюючий розра хунково-касове обслуговуван ня боржника - ЗРУ ПАТ КБ “При ватбанк”, м.Запоріжжя

ліквідатор - арбітраж ний керуючий Вітько С.Г.

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники:

від кредитора - не з”яви вся

від боржника - ліквіда тор Вітько С.Г.

присутні:

від Оріхівської міської ра ди : ОСОБА_1 ( дов. б/н від 17.06.2011)

В С Т А Н О В И В :

На розгляд господ арського суду ліквідатором н адано звіт та ліквідаційний баланс ТОВ “Торгова компанія “Смєшторг”, 70500, м.Оріхів Запор ізької області, вул.Рози Люкс ембург, 47а, код ЄДРПОУ 32787258, визна ного банкрутом постановою го сподарського суду Запорізьк ої області від 14.04.2011 у справі №16/5 009/1563/11, а також звіт арбітражног о керуючого про оплату послу г ліквідатора.

До реєстру вимог кре диторів банкрута ліквідатор ом включено

1.ДПІ у Оріхівському район і Запорізької області з вимо гами до боржника в розмірі 3565,70 грн., з яких 789,87 грн. третьої чер ги задоволення та 2775,83 грн. шост ої черги задоволення.

2.Виконавчий комітет Оріхів ської міської ради, м.Оріхів з вимогами до боржника в розмі рі 284859,03 грн. четвертої черги зад оволення.

Згідно наданого звіту опла та послуг ліквідатора склала 3840,00 грн. та віднесена до першої черги задоволення.

Під час розгляду справи бу ло встановлено, що за боржник ом на праві власності зареєс тровано нерухомість по вул.К .Маркса, 31 в м.Оріхів Запорізьк ої області, про що свідчить до відка КП “Імпульс” Пологівс ької райради (БТІ) від 13.10. 2010. Прот е, згідно з актом Пологівсько ї МДПІ від 10.06.2009, складеним за ре зультатами перевірки місцез находження боржника, по вул. К.Маркса, 31 в м.Оріхові - за ад ресою реєстрації нерухомост і боржника на цей час розташ ований зруйнований комплекс будівель, господарська ді яльність не здійснюється. За значене також підтверджено актом огляду нерухомого майн а від 16.06.2011, складеним комісією у складі: ліквідатора Вітько С.Г., представника кредитора Оріхівської міської ради та громадянки ОСОБА_2. Зазна чене нерухоме майно зруйнова не та реалізації не підлягає .

Ліквідатором також вжито з аходи по розірванню договору оренди земельної ділянки №1 від 13.03.2008, що був укладений банк рутом з виконавчим комітето м Оріхівської міської ради, п ро що свідчить лист арбітраж ного керуючого на адресу вик онавчого комітету Оріхівськ ої міської ради, вих № 16/06/01 від 16.0 6.2011.

ДПІ у Оріхівському район і в судове засідання не з”яви лась, звернулась з заявою про розгляд справи за відсутнос ті представника, а також пові домила суд про стан та розмір заборгованості, яка складає 3565,70 грн., визнана ліквідатором та включена до реєстру, зазна чивши, що перевірка банкрута не здійснена в зв”язку з відс утністю документів фінансов о-господарської діяльності Т ОВ “ТК “Смєшторг”.

Суд вважає необхідним зазн ачити ДПІ, що згідно з п.8.2 ”Інст рукції про порядок обліку пл атників податків”, затвердже ної Наказом ДПІ від 19.02.1998 №80, орг аном державної податкової сл ужби у місячний термін після отримання інформації про ві дкриття ліквідаційної проце дури приймається рішення про проведення документальної перевірки.

Про необхідність проведен ня позапланової перевірки ба нкрута в місячний строк також наголошується в лист і Вищого Господарського Суду України №05-6/520/78 від 05.02.2010, оскільк и кредитор в силу ст.25, 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” з обов”язаний в місячний термі н з дня отримання повідомлен ня про визнання боржника бан крутом заявити грошові вимог и до банкрута, то державна под аткова інспекція повинна в ц ей термін здійснити позаплан ову перевірку банкрута.

Ст. 82 Податкового кодексу У країни встановлено, що трива лість позапланової виїзної п еревірки не повинна перевищу вати 15 робочих днів, а щодо суб 'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, інших платник ів податків - 10 робочих днів. По довження строків проведення позапланової виїзної переві рки можливе на термін не біль ш як 10 робочих днів для велики х платників податків, щодо су б'єктів малого підприємниц тва - не більше як на 2 робочих д ня, інших платників податків - не більше як на 5 робочих днів .

Провадження по справі про б анкрутство ТОВ “ТК “Смєшторг ” порушено ухвалою від 31.03.2011, як а направлялась на адресу ДПІ у Оріхівському районі Запор ізької області.

ТОВ “ТК “Смєшторг” було виз нано банкрутом та відкрито л іквідаційну процедуру по спр аві постановою від 14.04.2011, при ух валенні якої в засіданні був присутній представник креди тора ДПІ у Оріхівському райо ні Запорізької області.

Місячний термін для здійс нення позапланової перевірк и, передбаченої законодавств ом, судом не порушено.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали лі квідаційної процедури, суд в важає, що підстави для відкла дення розгляду справи відсут ні, ліквідатором вжито всіх в становлених Законом України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” заходів по здійсненню та завершенню лі квідаційної процедури.

Згідно з матеріалами спра ви та документами, що підтвер джують проведену ліквідацій ну процедуру, зокрема - інфо рмаційними довідками органі в БТІ, статистики, ЦДЗК, Держте хнагляду рухоме та нерухоме майно за банкрутом не зареєс троване, корпоративних прав банкрут не має, виконавчих до кументів про стягнення з бор жника на виконанні не перебу ває, грошові кошти на рахунка х відсутні.

За даними витягів з Єдиного реєстру заборон відчуження об”єктів нерухомого майна та обтяжень рухомого майна, що м істяться в матеріалах справи , в Державному реєстрі заборо н та обтяжень рухомого майна не зареєстровано, щодо нерух омого - міститься запис про о бтяження майнового комплек су банкрута за адресою: Запор ізька область, м.Оріхів, вул.Ка рла Маркса, 31 відповідно до до говору іпотеки, обтяжував АБ “Металург”.

Щодо вказаного запису ПАТ “МетаБанк” (АБ “Металург”) ли стом вих. № 10/8964 від 20.06.2011 повідоми ло ліквідатора та суд, про від сутність матеріальних прете нзій до боржника, зобов”язан ня, на забезпечення виконанн я яких було здійсненого забо рону відчуження майна, викон ані ТОВ “ТК “Смєшторг” в пов ному обсязі. Банк проти лікві дації банкрута не заперечує.

Відповідно до листа ВДВС Ор іхівського РУЮ вих. №7910 від 18.05.2011 на виконанні у ВДВС не перебу ває виконавчих документів що до боржника.

Виконана ліквідатором роб ота та заходи, що вживались дл я виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість на лежним чином сформувати паси в боржника.

Оцінивши звіт, що відповіда є вимогам ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” та ліквіда ційний баланс, матеріали, що с тосуються здійснення ліквід аційної процедури, вислухавш и ліквідатора, кредитора, суд вважає за необхідне звіт лік відатора та ліквідаційний ба ланс банкрута затвердити, та кож слід затвердити звіт арб ітражного керуючого про опла ту послуг ліквідатора.

Враховуючи що за результа тами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось май на для здійснення статутної діяльності ТОВ “Торгова комп анія “Смєшторг” слід ліквіду вати, провадження у справі пр ипинити.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »вимоги, не задоволені за нед остатністю майна, вважаються погашеними.

Керуючись ст.ст. 5, 32, 34, ч. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, ст.86 Господарського про цесуального кодексу України , суд

УХВАЛИВ :

Звіт арбітражного керуючого про оплату послуг , звіт ліквідатора та ліквіда ційний баланс ТОВ “Торгова к омпанія “Смєшторг”, м.Оріхів Запорізької області- затве рдити.

Банкрута ТОВ “Торгова компанія “Смєшторг”, м. Оріхі в Запорізької області ліквід увати.

Провадження у справі п рипинити.

Вимоги не задоволені за недостатністю майна вв ажати погашеними.

Ліквідатору передати до архіву фінансово-господа рські документи банкрута.

Примірники ухвали напра вити кредитору, ліквідатору, банкруту, банку, державному р еєстратору Оріхівської райо нної адміністрації, головном у управлінню статистики у За порізькій області, відділу з питань банкрутства у Запорі зькій області, ВДВС Оріхівсь кого РУЮ, ВК Оріхівської місь кої ради, ПАТ “МетаБанк”.

Суддя Р.Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення20.06.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18477571
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/5009/1563/11

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні