Ухвала
від 15.08.2011 по справі 23/5009/2650/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

15.08.11 Спр ава № 23/5009/2650/11

Суддя Шевченко Т.М.

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників с торін:

від кредитора Мелітополь ської ОДПІ Запорізької облас ті - Лузан М.Ю., ст. державний под атковий інспектор юрвідділу , довіреність № 15419 від 06.06.2011 р.;

від кредитора Відділення в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і та професійних захворювань України у м. Мелітополі Собол ь С.С., головний спеціаліст, до віреність №5 від 04.01.2011р.

від банкрута - ліквідатор ар бітражний керуючий Головачо в В.В.;

розглянувши поданий лікві датором звіт та ліквідаційни й баланс у справі № 23/5009/2650/11

кредитор - Мелітопольс ька об' єднана державна пода ткова інспекція Запорізької області (72312, Запорізька област ь, м. Мелітополь, вул. Кірова, 31, і дент. код юридичної особи 26123817)

Банкрут - Товариство з обмеженою відповідальністю «КІА»(72356, Запорізька область, Мелітопольський район, с. Обі льне, вул. Щорса, 1, ідент. код юр идичної особи 30921089)

про визнання банкрутом ,

ліквідатор - арбітражн ий керуючий Головачов В.В.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарськог о суду Запорізької області в ід 30.05.2011 р. у справі № 23/5009/2650/11 визнан о банкрутом Товариства з обм еженою відповідальністю «КІ А», відкрито ліквідаційну пр оцедуру, ліквідатором призна чено арбітражного керуючого Головачова Віталія Вікторов ича, зобов' язано ліквідатор а повідомити про визнання ві дсутнього боржника банкруто м усіх відомих йому кредитор ів відсутнього боржника, зді йснити ліквідаційну процеду ру та за результатами провед еної роботи подати до господ арського суду звіт про свою д іяльність та ліквідаційний б аланс для затвердження у стр ок до 01.10.2011 р.

05.08.2011 року ліквідатором подан о на затвердження суду звіт л іквідатора та ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 05.08.2011 р. призн ачено судове засідання для з аслуховування звіту ліквіда тора та ліквідаційного балан су на 15.08.2011 р.

Представники кредиторів (М елітопольська ОДПІ Запорізь кої області та Відділення ви конавчої дирекції Фонду соці ального страхування від неща сних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Мелітополі) в судо вому засіданні проти затверд ження звіту не заперечували.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Заслухавши звіт ліквідато ра, дослідивши подані докуме нти, господарський суд вважа є за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»(д алі за текстом - Закон про ба нкрутство) ліквідатор письмо во повідомляє про визнання г осподарським судом відсутнь ого боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відс утнього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та с т. 52 Закону про банкрутство в л іквідаційній процедурі лікв ідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійсн ює пошук майна та будь-яких ак тивів підприємства-банкрута , в тому числі можливих активі в боржника по реєстрах обтяж ень.

Згідно із ст. 32 Закону про бан крутство після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться: показники виявленої лі квідаційної маси (дані її інв ентаризації); відомості про р еалізацію об'єктів ліквідаці йної маси з посиланням на укл адені договори купівлі-прода жу; копії договорів купівлі-п родажу та акти приймання-пер едачі майна; реєстр вимог кре диторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджуют ь погашення вимог кредиторів .

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору в чинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута, та ор ганам державної статистики д ля виключення юридичної особ и з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України, а також власнику (ор гану, уповноваженому управля ти майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрут ство).

З поданих ліквідатором док ументів встановлено, що ним б уло повідомлено про визнання господарським судом відсутн ього боржника банкрутом наст упні підприємства та державн і органи: Мелітопольську ОДП І Запорізької області, УПФУ в м. Мелітополі Запорізької об ласті, Мелітопольський район ний центр зайнятості, Відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України у м. Мелітопол і Запорізької області, Запор ізьке обласне відділення вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності, М елітопольське орендне підпр иємство теплових мереж, ВАТ « Мелітопольгаз», ВАТ «Запоріж жяобленерго», Семенівську сі льську ради.

З вимогами до банкрута заяв ились Мелітопольська ОДПІ За порізької області у розмірі 605,46 грн., УПФУ в м. Мелітополі Зап орізької області у розмірі 13 482,10 грн., Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України у м. Мелітополі Запорізької о бласті 1026,43 грн., Запорізьке обл асне відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності в розмірі 2386 ,92 грн.

Надані листи-відповіді від інших перелічених підприємс тв та державних органів свід чать про відсутність заборго ваності у банкрута.

З метою виявлення майна бан крута ліквідатором було здій снено запити до органів, що ре єструють речові права на рух оме та нерухоме майно, а саме: Відділу Держкомзему у Меліто польському районі Запорізьк ої області, Комунального під приємства «Мелітопольськог о міжміського бюро технічної інвентаризації», ВДАІ з обсл уговування адміністративно ї території м. Мелітополя і Ме літопольського району та авт омобільно-технічної інспекц ії УДАІ ГУМВС України в Запор ізькій області, Мелітопольсь кого ВРЕВ УДАІ ГУМВС України в Запорізькій області.

Згідно з інформацією вказа них державних органів за бан крутом не зареєстровано неру хомого майна (земельних діля нок, приміщень, будівель, тощо ).

За повідомленням ВДАІ з обс луговування адміністративн ої території м. Мелітополя Ме літопольського району та авт омобільно-технічної інспекц ії УДАІ ГУМВС України в Запор ізькій області за банкрутом зареєстровано: автомобіль ма рки ГАЗ 5312 д/н 08055 НР та причеп мар ки Кремінь 8138 д/н 06229 НР.

Ліквідатором було направл ено заяву до Мелітопольськог о РВ УМВС щодо розшуку вищеза значеного автотранспорту.

Постановою РВ УМВС від 08.07.2011 р . відмовлено в порушенні крим інальної справи. Зі змісту вк азаної постанови вбачається , що в ході проведення перевір ки був опитаний керуючий ТОВ «КІА»гр. ОСОБА_1., який пояс нив, що автомобіль марки ГАЗ 53 12 д/н 08055 НР та причеп марки Кремі нь 8138 д/н 06229 НР були покинуті, у зв ' язку з їх подальшою неприр одністю та незадовільним тех нічним станом, документи на ц і транспорті засоби - втраче ні.

Згідно з довідкою ВДАІ м. Ме літополя автотранспорт, заре єстрований за ТОВ «КІА», оста нній раз державний технічний огляд проходили: ГАЗ 5312 д/н 08055 НР - 05.10.2007 року; причеп марки Крем інь 8138 д/н 06229 НР - 17.08.2004 року.

Таким чином, фактичне місце знаходження цих транспортни х засобів наразі не відоме, за відсутності будь-яких докум ентів на це майно його реаліз ація не можлива.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців банкрут не значи ться засновником будь-яких г осподарюючих суб' єктів.

Згідно з інформацією держа вних органів, які реєструють обтяження (заборону відчуже ння) рухомого та нерухомого м айна, не було виявлено застав них кредиторів боржника та м ожливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Ліквідатором також було зр облено запит до ВДВС Мелітоп ольського МУЮ Запорізької об ласті. Виконавчою службою на дано відповідь щодо відсутно сті на виконанні виконавчих документи відносно боржника .

Згідно із довідкою Мелітоп ольської ОДПІ Запорізької об ласті відкритих рахунків бан крута на обліку податкового органу не знаходиться.

Всі здійснені ліквідаторо м запити та отримані відпові ді досліджено та приєднано д о матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по ро зшуку кредиторів банкрута (д ержавних органів, потенційни х кредиторів) та виявленню ма йна (активів) банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєс трі вимог кредиторів, банкру т має заборгованість перед н аступними кредиторами:

- Мелітопольською ОДПІ Запо різької області з вимогами в сього у розмірі 605,46 грн., з яких 1 грн. - третьої черги задовол ення; 604,46 грн. штрафних санкцій - шостої черги задоволення;

- УПФУ в м. Мелітополі Запорі зької області з вимогами у ро змірі 13 482,10 грн. - другої черги задоволення;

- Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України у м. М елітополі Запорізької облас ті з вимогами у розмірі 1026,43 грн . - другої черги задоволення;

- Запорізьке обласне відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності з вимоги в розмірі 2386,92 гр н. - другої черги задоволення.

За результатами пошуку лік відатором майна (активів) у ба нкрута відсутні майнові акти ви та грошові кошти, за рахуно к яких можливо було б погасит и кредиторську заборгованіс ть.

Будь-яких інших заяв з креди торськими вимогами до банкру та ліквідатору та господарсь кому суду не надходило.

Слід зазначити, що за підсум ками ходу ліквідаційної проц едури вбачається, що ліквіда тором вчинено належні дії по виявленню активів та пасиві в боржника, доведено неможли вість відновлення платоспро можності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквід ації. Вказані висновки про вс тановлені обставини відпові дають дійсності та підтвердж уються достовірними доказам и, дослідженими в судовому за сіданні та долученими до спр ави.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про б анкрутство передбачено, що г осподарський суд припиняє пр овадження у справі про банкр утство, якщо: затверджено зві т ліквідатора в порядку, пере дбаченому статтею 32 цього Зак ону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть припинена, його необхідн о ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 статті 31 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»вимоги, не задоволені за не достатністю майна, вважаютьс я погашеними.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 , 86 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд Запорізької об ласті

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та лікві даційний баланс банкрута зат вердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю «К ІА»(72356, Запорізька область, Мел ітопольський район, с. Обільн е, вул. Щорса, 1, ідент. код юриди чної особи 30921089) - ліквідувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвал и надіслати: кредиторам, лікв ідатору, державному реєстрат ору виконавчого комітету Мел ітопольської міської ради За порізької області, ВДВС Мелі топольського МУЮ Запорізько ї області, Головному управлі нню статистики у Запорізькій області, Відділу з питань бан крутства у Запорізькій облас ті.

Суддя Т.М. Ше вченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення15.08.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18478086
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/2650/11

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 05.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні