Ухвала
від 21.09.2011 по справі 26/13/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

26/13/10 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

21.09.11                                                                                Справа № 26/13/10 

Кредитори –1/ Бердянська об'єднана державна податкова інспекція Запорізької області (пр. Праці, 20, м. Бердянськ, Запорізька область, 71100)

2/ Відкрите акціонерне товариство “Запоріжжяобленерго” в особі Бердянського міського району електричних мереж (пр. 12 Грудня, 25, м. Бердянськ, Запорізька область, 71118)

3/ Дочірня компанія “Укртрансгаз “Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” в особі філії “Управління магістральних газопроводів “Донбастрансгаз” (пр. Ілліча, 100-а, м. Донецьк, 83052)

банкрут – Комунальне автотранспортне підприємство № 082802 “Бердянськспецтранс” (вул. Вроцлавська, 2а, м. Бердянськ, Запорізька область, 71100)

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника –АКБ СР “Укрсоцбанк”

                                            

                                                                                                                        Суддя Юлдашев О.О.                                                                                                                        

Без виклику представників сторін.

        05.09.2011р. до суду надійшло клопотання  ліквідатора про звільнення активів Комунального автотранспортного підприємства № 082802 “Бердянськспецтранс” з податкової застави.

        Розглянувши клопотання  ліквідатора  та інші матеріали справи, суд

                                                               ВСТАНОВИВ:            

        Активи банкрута – платника податків знаходяться у податковій заставі, про що свідчить Витяг із Державного реєстру  обтяжень рухомого майна № 32557230 від 12.08.2011р. наданий ліквідатором. Із нього випливає, що  в Державний реєстр  внесено запис про заставу  всього рухомого  майна платника податків.

        Ознайомившись  з поданими  документами, проаналізувавши чинне законодавство, суд вважає, що клопотання  ліквідатора підлягає задоволенню.                     

        Такі висновки ґрунтуються на наступному:                                                             

        Постановою господарського суду Запорізької області від 15.06.2011р. Комунальне автотранспортне підприємство №082802 “Бердянськспецтранс” визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого Васильцова А.А., якого зобов'язано здійснити процедуру ліквідації згідно вимогам Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        Відповідно до п.7.8 ст.7 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, з моменту винесення ухвали господарським судом про порушення провадження у справі про банкрутство платника податків, порядок оплати податкового зобов'язання чи погашення податкового боргу цього платника податків, зазначених у заяві, що подається до господарського суду, визначається відповідно до норм Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Закон України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” передбачає  обов'язкове прийняття  окремого рішення судом щодо звільнення активів платника податків з податкової застави і  припинення адміністративного арешту майнових активів у межах процедур, визначених законодавством  з питань банкрутства /пп.8.7.1”з” п.8.7 ст.8  та п.9.5”е” ст.9/.

        Відповідно до ст.11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначає про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, дія якого поширюється на вимоги конкурсних кредиторів. При цьому господарський суд застосовує п.1 ст.12 Закону і ст.67 Господарського процесуального кодексу України і приймає заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів, забороняє іншим особам здійснювати певні дії по відношенню до майнових активів боржника. При провадженні у справі про банкрутство господарський суд  зобов'язаний звільнити активи платника податків з податкової застави.                              

       Згідно з п.4 ст.12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів забороняється стягнення на підставі виконавчих документів та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до законодавства.

       Відповідно до п.1 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника, накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута.

        Виходячи з викладеного, суд вважає за необхідне звільнити активи банкрута з податкової застави.

                    

        Керуючись ст.ст.1,12, Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд                 

                                   

                                                                    УХВАЛИВ:          

                                                  

        Клопотання ліквідатора Комунального автотранспортного підприємства № 082802 “Бердянськспецтранс” –задовольнити.

        Звільнити активи Комунального автотранспортного підприємства № 082802 “Бердянськспецтранс” з податкової застави.

                                                                              

       Копію ухвали надіслати: кредиторам, банкруту, ліквідатору, Бердянській об`єднаній державній податковій інспекції Запорізької області, ВДВС Бердянського міськрайонного управління юстиції.

                              

Суддя                                                                                                                     О.О. Юлдашев    

                          

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення21.09.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18479783
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/13/10

Ухвала від 08.04.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 20.01.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 05.01.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні