Ухвала
від 23.09.2011 по справі 46/144-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

Справа № 46/144-б 23.09.11

За заявою Закритого акціонерного т овариства “Рур Груп С.А.”

До Закритого акціонерного то вариства “Клермонт Україна” (ідентифікаційний код 33105657)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1. - представник за довіреністю від 01.09.2011 р.

Від боржника не з' явився

Присутні в засіданні Матвійчук Д.В. - арбітражн ий керуючий

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Закрите акціонерне то вариство “Рур Груп С.А.” (далі - заявник) звернулося до суд у з заявою про порушення пров адження у справі про банкрут ство відносно Закритого акці онерного товариства “Клермо нт Україна” у зв' язку з несп роможністю підприємства спл атити прострочену заборгова ність у розмірі 370 486,49 грн.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/144-б від 02.09.2011 р., яку призн ачено до розгляду на 23.09.2011 р.

16.09.2011 р. від державного реєстр атора за місцезнаходженням б оржника надійшло письмове по відомлення про внесення до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців запису про п орушення провадження у справ і № 46/144-б про банкрутство Закри того акціонерного товариств а “Клермонт Україна”.

22.09.2011 р. боржником через відді л діловодства було подано кл опотання про розгляд справи за відсутності представника підприємства, а також відзив з додатками.

У судове засідання, признач ене на 23.09.2011 р., боржник уповнова женого представника не напра вив. Зважаючи на строки, встан овлені ч. 1 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнан ня його банкрутом”, а також за явлене ним клопотання про ро згляд справи за відсутності представника, суд вважає за д оцільне провести та закінчит и підготовче засідання 23.09.2011 р. на підставі наявних в матері алах справи письмових доказі в.

У ході судового засідання п редставник заявника надав в матеріали справи додаткові д окументи по справі, підтрима в вимоги поданої до суду заяв и щодо провадження у справі п ро банкрутство відносно Закр итого акціонерного товарист ва “Клермонт Україна” з урах уванням заяви про уточнення, доповів суду обставини вини кнення у боржника прострочен ої заборгованості у розмірі, що перевищує триста мінімал ьних розмірів заробітної пла ти, просив визнати розмір гро шових вимог ініціюючого кред итора та клопотав про призна чення розпорядником майна бо ржника арбітражного керуючо го Матвійчука Дмитра Володим ировича, договір про надання послуг яким залучено до мате ріалів.

Крім того, представник заяв ника надав письмові поясненн я по справі, відповідно до яки х, посилаючись на необхідніс ть забезпечення грошових вим ог кредитора, просив накласт и арешт на все майно та грошов і кошти, що належать боржнико ві або особам, які відповідаю ть за його зобов' язаннями; з обов' язати боржника переда ти цінні папери, валютні цінн ості, інше майно на зберіганн я третім особам або вжити інш их заходів для збереження йо го майна; заборонити посадов им особам боржника і власник у його майна чи уповноважено му ним органу та іншим особам вчиняти певні дії щодо майно вих активів боржника; заборо нити власнику майна боржника та уповноваженому ним орган у вчиняти дії щодо реорганіз ації та ліквідації юридичної особи - боржника; заборонит и без згоди розпорядника май на укладати та здійснювати у годи, пов' язані з передачею нерухомого майна в оренду, за ставу, внесення зазначеного майна як внеску до статутног о капіталу господарського то вариства або розпорядження т аким майном іншим чином; пов' язані з одержанням та видаче ю позик (кредитів), поручитель ством і видачею гарантій, уст упкою вимоги, переведенням б оргу, а також передачею в дові рче управління майна боржник а; розпорядженням іншим майн ом боржника, балансова варті сть якого складає понад один відсоток балансової вартост і активів боржника.

Відповідно до поданого чер ез відділ діловодства суду в ідзиву, Закрите акціонерне т овариство “Клермонт Україна ” визнає свою неспроможність погасити заборгованість пер ед заявником через відсутніс ть грошових коштів на розрах унковому рахунку, будь-якого рухомого та нерухомого майн а, яким би товариство могло ро зрахуватися з заявником. До в казаного відзиву боржником п риєднано довідку про залишок коштів на рахунку, про розмір дебіторської заборгованост і підприємства перед ініціюю чим кредитором та бюджетом, з виплати заробітної плати та внескам до фондів соціально го страхування, про відсутні сть рухомого та нерухомого м айна, копію фінансового звіт у та балансу станом на 30.06.2011 р., к опії реєстраційних документ ів.

Станом на час розгляду спра ви через відділ діловодства суду від арбітражного керуюч ого Мисенка Ярослава Вячесла вовича надійшла заява про уч асть у справі про банкрутств о Закритого акціонерного тов ариства “Клермонт Україна”.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” (д алі - Закон) у підготовчому зас іданні суддя оцінює подані д окументи, заслуховує пояснен ня сторін, розглядає обґрунт ованість заперечень боржник а.

Розглянувши у підготовчом у засіданні подані документи , заслухавши пояснення предс тавників та дослідивши доказ и, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно з даними Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців Закрите акціонер не товариство “Клермонт Укра їна” було зареєстровано як ю ридична особа 19.08.2004 р. з присвоє нням ідентифікаційного коду 33105657.

Станом на час розгляду спра ви місцезнаходженням товари ства є: 01030, м. Київ, вул. Б Хмельни цького, 31/27-А, основними видами діяльності - виробництво те кстильних виробів, не віднес ених до інших групувань; виго товлення виробів з текстилю, спеціалізованими підприємс твами за індивідуальними зам овленнями населення; оптова торгівля і посередництво в о птовій торгівлі; роздрібна т оргівля побутовими текстиль ними товарами.

Як платник податків товари ство перебуває на обліку Дер жавної податкової інспекції у Шевченківському районі м. К иєва.

За твердженнями Закритого акціонерного товариства “Ру р Груп С.А.”, у Закритого акціо нерного товариства “Клермон т Україна” наявна прострочен а заборгованість у сумі 374 427,35 г рн., що виникла через несвоєча сне виконання грошових зобов ' язань за договором купівлі -продажу нафтопродуктів від 29.06.2010 р. № 243, за умовами якого борж ник повинен був прийняти та о платити протягом одного банк івського дня з моменту виста влення рахунку отримані у за явника нафтопродукти (бензин 76/80, бензин А-92, бензин А-95, дизель не паливо).

Як вбачається з поданих суд у доказів, рішенням Господар ського суду міста Києва від 17. 01.2011 р. у справі № 7/522 за позовом За критого акціонерного товари ства “Рур Груп С.А.” з Закритог о акціонерного товариства “К лермонт Україна” на користь заявника було стягнуто 336 805,90 гр н. заборгованості, 33 680,59 грн. штр афу, 3 940,86 грн. судових витрат (3 704, 86 грн. державного мита та 236,00 грн . витрат на інформаційно-техн ічне забезпечення судового п роцесу).

З указаного рішення слідує , що при вирішенні спору у спра ві № 7/522 судом було встановлено , що Закрите акціонерне товар иство “Клермонт Україна” пор ушило виконання грошових зоб ов' язань за договором від 29.0 6.2010 р. № 243, оскільки не провело оп лату отриманих від заявника товарів вартістю 336 805,90 грн., виз навши при цьому, факт свого пр острочення.

07.02.2011 р. на виконання рішення в ід 17.01.2011 р. у справі № 7/522 Господарс ьким судом міста Києва видан о відповідний наказ.

28.02.2011 р. відділом Державної ви конавчої служби Шевченківсь кого районного управління юс тиції у м. Києві було відкрито виконавче провадження ВП № 247 30299 з примусового виконання на казу № 7/522 від 07.02.2011 р. про стягненн я 374 427,35 грн.

13.04.2011 р. та 25.04.2011 р. відділом Держа вної виконавчої служби Шевче нківського районного управл іння юстиції у м. Києві виноси лися постанови про арешт май на боржника та оголошення за борони на його відчуження та про арешт коштів боржника.

18.08.2011 р. органом виконання суд ових рішень винесено постано ву про повернення виконавчог о документу стягувачеві в по рядку ст. 47 Закону України “Пр о виконавче провадження”, ос кільки заходи щодо виявлення майна боржника виявилися бе зрезультатними, адже в ході п роведення виконавчих дій вст ановлено, що нерухоме майно т а транспортні засоби за борж ником на праві власності не з ареєстровані, з рахунку кошт и не стягнуто через їх відсут ність.

За твердженнями заявника, п ідтвердженими поясненнями б оржника, викладеними у відзи ві, оплата за вказаним рішенн ям та наказом боржником не зд ійснена, у ході виконавчого п ровадження та після повернен ня виконавчого документу стя гувачеві кошти не стягнуто, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону , справа про банкрутство пору шується господарським судом , якщо безспірні вимоги кред итора (кредиторів) до боржник а сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмір ів заробітної плати, які не бу ли задоволені боржником про тягом трьох місяців після в становленого для їх погашен ня строку, якщо інше не перед бачено цим Законом.

За приписами абз. 8 ст. 1 Закон у безспірні вимоги кредиторі в - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги креди торів, підтверджені виконавч ими документами чи розрахунк овими документами, за якими в ідповідно до законодавства з дійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Кредитор - юридична або фізи чна особа, яка має у встановле ному порядку підтверджені до кументами вимоги щодо грошов их зобов'язань до боржника, що до виплати заборгованості із заробітної плати працівника м боржника, а також органи дер жавної податкової служби та інші державні органи, які зді йснюють контроль за правильн істю та своєчасністю справля ння податків і зборів (обов'яз кових платежів) абз. 6 ст. 1 Закон у).

При цьому, грошове зобов'яза ння - це зобов'язання боржник а заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до ц ивільно-правового договору т а на інших підставах, передба чених цивільним законодавст вом України. До складу грошов их зобов'язань боржника не за раховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату п одання заяви до господарсько го суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок запод іяння шкоди життю і здоров'ю г ромадян, зобов'язання з випла ти авторської винагороди, зо бов'язання перед засновникам и (учасниками) боржника - юриди чної особи, що виникли з такої участі (абз. 7 ст. 1 Закону).

Зважаючи на встановлені су дом фактичні обставин справи , в порядку приписів Закону, ро змір безспірних грошових вим ог заявника до боржника скла дається з 336 805,90 грн. основного б оргу, 33 680,59 грн. договірної неус тойки (штрафу) і судових витра т у справі № 7/522.

Крім того, до розміру грошов их вимог ініціюючого кредито ра на стадії попереднього су дового засідання підлягатим уть включенню понесені ним о бов' язкові витрати по сплат і державного мита за подання заяви про порушення провадж ення у справі про банкрутств о в сумі 85,00 грн.

Згідно з ч. 1 ст. 13 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” з метою з абезпечення майнових інтере сів кредиторів в ухвалі госп одарського суду про порушенн я провадження у справі про ба нкрутство або в ухвалі, прийн ятій на підготовчому засідан ні, вказується про введення п роцедури розпорядження майн ом боржника і призначається розпорядник майна у порядку, встановленому цим Законом.

Представник заявника у суд овому засіданні виніс на роз гляд суду пропозицію про при значення розпорядником майн а боржника арбітражного керу ючого Матвійчука Дмитра Воло димировича (ліцензія НОМЕР _1 від 22.03.2007 р.).

Як вище вказувалося, станом на час розгляду справи судом було отримано заяву арбітра жного керуючого Мисенка Ярос лава Вячеславовича про участ ь у справі.

Обставин, передбачених ч. 3 с т. 3-1 Закону України ”Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” щодо описаних кандид атур, в ході судового засідан ня встановлено не було.

Разом з тим, зважаючи на те, щ о представником заявника бул о надано суду примірник дого вору від 13.09.2011 р. № 09/13 про надання послуг арбітражного керуючо го у справі про банкрутство № 46/144-б, укладеного між Закритим акціонерним товариством “Ру р Груп С.А.” та фізичною особою - підприємцем ОСОБА_2., су д вважає за доцільне признач ити його розпорядником майна Закритого акціонерного това риства “Клермонт Україна”.

Розглянувши у попередньом у засіданні вимоги ініціюючо го кредитора про вжиття захо дів до забезпечення його гро шових вимог, суд відхиляє їх з наступних підстав.

Так, стверджуючи про необхі дність накладення арешту на майно та грошові кошти боржн ика, зобов' язання його пере дати свої цінності на зберіг ання третім особам та заборо нити посадовим особам боржни ка і власнику його майна чи уп овноваженому ним органу та і ншим особам вчиняти певні ді ї щодо майнових активів борж ника, заявник у заяві про пору шення провадження у справі т а поданих до суду письмових п оясненнях сам вказує на факт и не виявлення державним вик онавцем у боржника майна, а та кож не вказує суду на докази н аявності рухомого і нерухомо го майна, грошових, валютних т а інших цінностей у боржника , у зв' язку з чим наведена вим ога заявника видається безпі дставною.

Поряд з цим, решта вимог (про заборону власнику майна бор жника та уповноваженому ним органу вчиняти дії щодо реор ганізації та ліквідації юрид ичної особи - боржника; укла дати без згоди розпорядника майна та здійснювати угоди, п ов' язані з передачею нерухо мого майна в оренду, заставу, в носити зазначене майно як вн есок до статутного капіталу господарського товариства а бо розпорядження таким майно м іншим чином; вчиняти дії, пов ' язані з одержанням та вида чею позик (кредитів), поручите льством і видачею гарантій, у ступкою вимоги, переведенням боргу, а також передачею в дов ірче управління майна боржни ка; розпорядженням іншим май ном боржника, балансова варт ість якого складає понад оди н відсоток балансової вартос ті активів боржника) відпові дає чинному законодавству та повинна виконуватися боржни ком, власником його майна, упо вноваженим ним органом в сил у вимог Закону, адже наведені обмеження у їх діяльності вс тановлені прямою нормою зако нодавства, а саме: ч. 11 ст. 13 Закон у, у зв' язку з чим винесення з цього приводу судом окремог о процесуального документу в идається недоцільним.

Враховуючи викладені обст авини, приймаючи до уваги при писи ст. 7, 11, 13 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника” або визнання його банкрутом” суд вважає з а можливе закінчити підготов че засідання.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 1, 3-1, 6, 11, 13 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуа льного кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати безспі рні грошові вимоги Закритого акціонерного товариства “Ру р Груп С.А.” (03105, м. Київ, вул. Черво ноармійська, 92, ідентифікацій ний код 24714833) до Закритого акціо нерного товариства “Клермон т Україна” (01030, м. Київ, вул. Б. Хме льницького, 31/27-А, ідентифікаці йний код 33105657) у розмірі 374 427,35 грн.

2. Зобов' язати Закрит е акціонерне товариство “Рур Груп С.А.” подати до офіційних друкованих органів у десяти денний строк за свій рахунок оголошення про порушення сп рави про банкрутство Закрито го акціонерного товариства “ Клермонт Україна” з метою ви явлення всіх кредиторів і мо жливих санаторів боржника. Г азетне оголошення має містит и повне найменування боржник а, його поштову адресу, банків ські реквізити, найменування та адресу суду, номер справи, відомості про розпорядника м айна. Примірник газети з огол ошенням подати суду у п' яти денний строк з дня його публі кації.

3. Ввести процедуру роз порядження майном Закритого акціонерного товариства “Кл ермонт Україна” та призначит и розпорядником майна боржни ка арбітражного керуючого Ма твійчука Дмитра Володимиров ича (ліцензія НОМЕР_1 від 22. 03.2007 р., місце проживання: АДРЕ СА_1, ідентифікаційний номе р НОМЕР_2).

4. Зобов' язати розпор ядника майна боржника у ст рок не пізніше двох місяців т а десяти днів після дати пр оведення підготовчого засід ання подати суду складений р еєстр вимог кредиторів відпо відно до норм ст.ст. 13, 14, 15 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” т а наказу Міністерства економ іки України “Про затвердженн я Методичних рекомендацій що до заповнення реєстру вимог кредиторів” від 02.07.2010 р. № 788, пись мові нормативно-обґрунтован і пояснення щодо складе ного реєстру по кожному з кре диторів, витяги з держав них реєстр заборон щодо майн а боржника, а також, при наявно сті, письмові заперечення бо ржника щодо вимог кредиторів .

5. Визначити дату прове дення попереднього судового засідання у справі № 46/144-б на 12.12. 2011 р. на 10:20 (не пізніше трьох міся ців від підготовчого засідан ня).

6. Зобов' язати розпор ядника майна повідомити осіб, які подадуть заяви з гр ошовими вимогами до боржника про дату, час і місце призначе ння попереднього засідання.

7. Призначити перші заг альні збори кредиторів на 28.12.20 11 р. (не пізніше трьох місяців і десяти днів від підготовчог о засідання).

8. Попередньо визначит и дату засідання суду, на яком у буде винесено ухвалу про са націю боржника, чи про визнан ня боржника банкрутом і відк риття ліквідаційної процеду ри, чи припинення провадженн я у справі про банкрутство на 19.03.2012 р. на 10:00 (не пізніше шести мі сяців від підготовчого засід ання).

9. Копію ухвали надісла ти ініціюючому кредитору, бо жнику та розпоряднику майна боржника та державному орган у з питань банкрутства.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення23.09.2011
Оприлюднено12.10.2011
Номер документу18497212
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Судд я Омельченко Л.В

Судовий реєстр по справі —46/144-б

Ухвала від 31.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 13.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 23.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні