Постанова
від 29.09.2011 по справі 2а/0570/14998/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 вересня 2011 р. справа № 2а/0570/14998/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Бойка М .І.

при секретарі Бабло В.Е.

за участі

представника позивача Ск акун С.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд ового засідання в м. Донецьку адміністративну справу за п озовом Прокурора Ворошиловс ького району м. Донецька в інт ересах держави в особі Управ ління Пенсійного фонду Украї ни у Ворошиловському районі м. Донецька до Комунального п ідприємства міськелектротр анспорту «Облелектротранс» про стягнення заборгованост і, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Ворошиловського району м. Донецька звернувся до суду в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Ворошиловсь кому районі м. Донецька (далі - позивач) до Комунального під приємства міськелектротран спорту «Облелектротранс» (да лі - відповідач) про стягнення заборгованості по сплаті єд иного внеску на загальнообов ' язкове державне соціальне страхування в сумі 28482,45 грн.

В обґрунтування вимог пози вач посилається на те, що Кому нального підприємства міськ електротранспорту «Облелек тротранс» знаходиться на обл іку в Управлінні Пенсійного фонду України у Ворошиловськ ому районі м. Донецька як плат ник єдиного внеску та щоміся чно подає звіти про його нара хування. За період з квітня по червень 2011 року відповідач ма є заборгованість перед Управ лінням на загальну суму 28482,45 гр ивень, чим порушено вимоги За кону України «Про збір та обл ік єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування». Вказана за боргованість підтверджуєть ся карткою особового рахунку . Зазначена сума заборговано сті до теперішнього часу не с плачена. Просить суд стягнут и з відповідача зазначену су му боргу на користь Управлін ня Пенсійного фонду України у Ворошиловському районі м. Д онецька.

Представник позивача в суд овому засіданні надала поясн ення, аналогічні обставинам, викладеним в позовній заяві . Просила суд задовольнити по зов в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, н алежним чином повідомлявся п ро дату, час та місце судового засідання. Від відповідача н е надходило заяв про перенес ення судового розгляду. Прич ини неявки відповідача в суд ове засідання суду не відомі .

За таких обставин, на підста ві ст.128 КАС України, суд прийшо в до висновку про можливість розгляду справи за відсутно сті позивача та відповідача.

Перевіривши матеріали спр ави, вирішивши питання чи мал и місце обставини, якими обґр унтовувалися вимоги, та яким и доказами вони підтверджуют ься, чи є інші фактичні дані, я кі мають значення для виріше ння справи, та докази на їх під твердження, яку правову норм у належить застосувати до ци х правовідносин, суд приходи ть до висновку, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Прокурор Ворошиловського району м. Донецька в інтереса х держави в особі Управління Пенсійного фонду України у В орошиловському районі м. Дон ецька звернувся до суду з адм іністративним позовом до Ком унального підприємства місь келектротранспорту «Облеле ктротранс» про стягнення заб оргованості на загальну суму 28482,45 гривень.

Позивач - Управління Пенсій ного фонду України у Ворошил овському районі м. Донецька є органом виконавчої влади, як ий в цих правовідносинах зді йснює повноваження, покладен і на нього п. 12 Прикінцевих пол ожень Закону України «Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування», Положе нням про Пенсійний фонд Укра їни, затвердженим Указом Пре зидента України від 06 квітня 2 011 року № 384/2011 з наступними зміна ми та доповненнями.

У відповідності до п. 12 Прикі нцевих положень Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня», у період до перетворення Пенсійного фонду України в н еприбуткову самоврядну орга нізацію він функціонує як це нтральний орган виконавчої в лади на підставі норм цього З акону (крім норм, зазначених в абзаці шостому пункту 1 цього розділу) та Положенням про Пе нсійний фонд України, затвер дженим Указом Президента Укр аїни від 06 квітня 2011 року № 384/2011 з н аступними змінами та доповне ннями.

Згідно зі ст. 1 Положення про Пенсійний фонд України, затв ердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 38 4/2011 з наступними змінами та доп овненнями, пенсійний фонд Ук раїни є центральним органом виконавчої влади, що здійсню є керівництво та управління солідарною системою загальн ообов'язкового державного пе нсійного страхування, провад ить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, признача є пенсії та готує документи д ля їх виплати, забезпечує сво єчасне і в повному обсязі фін ансування та виплату пенсій, допомоги на поховання, інших соціальних виплат, які згідн о із законодавством здійснюю ться за рахунок коштів Пенсі йного фонду України, здійсню є контроль за цільовим викор истанням коштів Пенсійного ф онду України. Діяльність Пен сійного фонду України спрямо вується та координується Каб інетом Міністрів України чер ез Міністра праці та соціаль ної політики України.

Згідно ст. 15 Положення, Пенсі йний фонд України здійснює с вої повноваження безпосеред ньо та через утворені в устан овленому порядку головні упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві, Севастополі, та управління П енсійного фонду України в ра йонах, містах і районах у міст ах.

Відповідач, Комунальне під приємство міськелектротран спорту «Облелектротранс», є юридичною особою та платнико м страхових внесків на загал ьнообов`язкове державне пенс ійне страхування до управлін ня Пенсійного фонду України у Ворошиловському районі м. Д онецька.

Правовідносини, що склалис я між сторонами, регулюються нормами Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування» від 08.07.2010 року № 2464-VI (далі - Закон № 2464).

Відповідно до пункту 1 части ни 2 статті 6 Закону № 2464 платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсяз і нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Частинами 1, 5 статті 9 Закону № 2464 визначено, що єдиний внесо к обчислюється виключно у на ціональній валюті, у тому чис лі з виплат (доходу), що здійсн юються в натуральній формі. С плата єдиного внеску здійсню ється виключно у національні й валюті шляхом внесення від повідних сум єдиного внеску на рахунки територіальних ор ганів Пенсійного фонду, відк риті в органах Державного ка значейства України для його зарахування.

Згідно з частиною 8 статті 9 З акону № 2464 платники єдиного вн еску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше 20 числа мі сяця, що настає за базовим зві тним періодом. Базовим звітн им періодом для відповідача є календарний місяць.

Єдиний внесок підлягає спл аті незалежно від фінансовог о стану платника, як передбач ено частиною 12 статті 9 Закону № 2464.

Відповідно до абзацу 7 части ни 4 статті 25 Закону № 2464 територ іальний орган Пенсійного фон ду має право звернутися до су ду з позовом про стягнення не доїмки.

Як встановлено судом, відпо відач своєчасно не сплатив н а користь Управління Пенсійн ого фонду України у Ворошило вському районі м. Донецька єд иний внесок на загальнообов' язкове соціальне страхуванн я на загальну суму 28482,45 гривень , що підтверджується карткою особового рахунку платника єдиного внеску.

З огляду на зазначене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги Управління Пенсійного ф онду України у Ворошиловсько му районі м. Донецька до Комун ального підприємства міське лектротранспорту «Облелект ротранс» про стягнення забор гованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування у розмірі 28482,45 грн. підля гають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ст. 94 КАС Украї ни, якщо судове рішення ухвал ено на користь сторони - суб ' єкта владних повноважень, судовий збір з відповідача, я кий не є суб' єктом владних п овноважень, не стягується.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 2-15, 17-18, 33-35, 4 1-42, 47-51, 56-59, 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110, 121-143, 151-154, 158, 162, 163, 167, 1 81, 185-186, 254 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Прокурора В орошиловського району м. Дон ецька в інтересах держави в о собі Управління Пенсійного ф онду України у Ворошиловсько му районі м. Донецька до Комун ального підприємства міське лектротранспорту «Облелект ротранс» про стягнення забор гованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування у розмірі 28482,45 грн. - задо вольнити повністю.

Стягнути з Комунального пі дприємства міськелектротра нспорту «Облелектротранс» (Є ДРПОУ 03328215) на користь Управлін ня Пенсійного фонду України у Ворошиловському районі м. Д онецька заборгованість у роз мірі 28482 (двадцять вісім тисяч ч отириста вісімдесят дві) грн . 45 копійки, яка складається з є диного соціального внеску.

Постанова прийнята у нарад чій кімнаті та проголошено ї ї вступну та резолютивну час тини у судовому засіданні 29 ве ресня 2011 року.

Повний текст постанови скл адений 4 жовтня 2011 року.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в 10-денний строк з дня пр оголошення постанови апеляц ійної скарги, з подачею її коп ії до апеляційної інстанції. Якщо постанову було проголо шено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційн е оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Суддя Бойко М.І.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено13.10.2011
Номер документу18512230
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/14998/2011

Постанова від 29.09.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бойко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні