Постанова
від 25.07.2011 по справі 2а/1770/2870/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/2870/2011

25 липня 2011 року 12 год. 20 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Зозулі Д. П . за участю секретаря судовог о засідання Минько Н.З. та стор ін і інших осіб, які беруть уча сть у справі:

позивача: представник не з 'явився,

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Рівненського обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності

до приватного підприємства "Н іта"

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач - Рівненське обла сне відділення Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності, зве рнувся до Рівненського окруж ного адміністративного суду з адміністративним позовом, відповідно до якого просить стягнути з відповідача - прив атного підприємства "Ніта" за боргованість по страхових пл атежах до Фонду в сумі 302 грн. 62 к оп.

До початку судового засіда ння представник позивача под ав письмове клопотання, відп овідно до якого вказав, що поз овні вимоги підтримує в повн ому обсязі та просить розгля нути справу без його участі.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, про день, час т а місце судового засідання п овідомлявся належним чином, заперечень на адміністратив ний позов не подав. Про причин и неявки суд не повідомив.

Судом не визнавалася обов'я зковою участь сторін в судов ому засіданні. За таких обста вин, суд вважає за можливе роз глянути справу без участі ст орін на підставі наявних док азів.

Дослідивши у відкритому су довому засіданні подані пись мові докази, оцінивши їх за св оїм внутрішнім переконанням , що грунтується на всебічном у, повному і об'єктивному розг ляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупно сті, суд вважає, що позов підля гає до задоволення в повному обсязі з огляду на наступне.

Як встановлено судом, прива тне підприємство "Ніта" має ст атус юридичної особи (а.с. 14).

Також, відповідач - приватне підприємство "Ніта" є страхув альником-роботодавцем, який, відповідно до Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими похованням" в ід 18 січня 2001 року № 2240-ІП (далі за текстом - Закон № 2240), нарахову є і сплачує в установленому п орядку страхові внески до Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону Фонд соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності є органом який пров адить акумуляцію страхових в несків та інших коштів, призн ачених для фінансування мате ріального забезпечення та со ціальних послуг.

Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнооб ов'язкового державного соціа льного страхування та сум шт рафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період д о 1 січня 2011 року, в тому числі ст рахових внесків, строк сплат и яких на 1 січня 2011 року не наст ав, згідно пункту 7 розділу VIII З акону України “Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування” від 08.07.2010 рок у № 2464-VI (далі за текстом - Закон № 2464), здійснюється фондами заг альнообов'язкового державно го соціального страхування в ідповідно до законодавства, що діяло на момент виникненн я такої заборгованості або з астосування штрафних санкці й.

Виходячи з вищенаведеног о, пунктом 2 частини 2 статті 27 З акону № 2240 (в редакції, що діяла до 01.01.2011 року) передбачено обов 'язок роботодавця-страхува льника нараховувати і сплачу вати в установлені строки та в повному обсязі страхові вн ески до Фонду, невиконання як ого відповідно до ст. 30 Закону № 2240 тягне відповідальність з а несвоєчасну сплату страхов их внесків.

Як вбачається з фінансово го звіту форми Ф4-ФСС з ТВП про нараховані внески, перераху вання та витрати, пов'язані з з агальнообов'язковим державн им соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 2010 рік, скла деного та підписаного уповно важеною особою відповідача ( а.с. 3), станом на 01.01.2011 р. за останні м рахується прострочена забо ргованість по страхових плат ежах до Фонду на суму 302 грн. 62 ко п. (рядок 17 таблиці ІІІ).

Таким чином, заборгованіст ь зі сплати страхових платеж ів до Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності на суму 302 грн. 62 коп. є узгодженою та підляга є стягненню в повному обсязі .

Стаття 8 Закону № 2240 передбач ає, що спори, що виникають з пр авовідносин за Законом Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня у зв'язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням" , вирішуються в судовому поря дку.

Відповідно до ст. 71 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, кожна сторона пов инна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги т а заперечення, а суд згідно ст . 86 цього Кодексу оцінює доказ и, які є у справі, за своїм внут рішнім переконанням, що ґрун тується на їх безпосередньом у, всебічному, повному та об`єк тивному дослідженні.

З огляду на вищевикладене, з важаючи, що на час звернення п озивача з даним позовом до су ду відповідач доказів сплати заборгованості в сумі 302 грн. 62 коп. суду не надав, вимоги поз ивача є обґрунтованими, відп овідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а отже п ідлягають задоволенню.

Згідно ст. 94 КАС України, у сп равах, в яких позивачем є суб`є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юриди чна особа, судові витрати, зді йснені позивачем, з відповід ача не стягується.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з приватного підп риємства "Ніта" (33000, вул. А.Мельни ка, 16/162, м. Рівне, код ЄДРПОУ 31210981) на користь Рівненського обласн ого відділення Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності (33028, ву л. Кавказька, 2, м. Рівне, код ЄДР ПОУ 22568089) заборгованість зі спл ати страхових внесків в сумі 302 (триста дві) грн. 62 коп.

Постанова суду першої інс танції набирає законної сили після закінчення строку под ання апеляційної скарги, якщ о таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до Житомирського апеляцій ного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апел яційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, а також прийняття пос танови у письмовому провадже нні апеляційна скарга подаєт ься протягом десяти днів з дн я отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п'ятиденного строку з момен ту отримання суб'єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя < Підпис > Зозуля Д. П.

Постанова складена в по вному обсязі 26.07.11р.

Дата ухвалення рішення25.07.2011
Оприлюднено13.10.2011
Номер документу18513297
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/2870/2011

Постанова від 25.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 01.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 01.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні