Постанова
від 24.06.2011 по справі 2270/6855/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/6855/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 червня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Тарновецького І.І. р озглянувши у скороченому про вадженні адміністративну сп раву за позовом < в особі > < в ч иїх інтересах > Хмельницьког о обласного відділення Фонду соціального страхування з т имчасової втрати працездатн ості < 3-тя особа > до Фермерс ького господарства "Сенькова " < 3-тя особа > про стягнення з аборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Хмельницьке обласне в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності звернул ося до суду з адміністративн им позовом до Фермерського г осподарства "Сенькова" про ст ягнення заборгованості по ст рахових внесках.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов п ідлягає задоволенню з наступ них підстав.

Судом встановлено, що підприємство ФГ "Сенькова" за реєстроване Городоцькою рай онною державною адміністрац ією 16.01.2007 року, відповідно до До відки з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців.

Відповідно до ст.9 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання у зв'язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими народжен ням та похованням" (в редакції , яка діяла на момент виникнен ня спірних правоввідносин) ф онд соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності (далі - Фонд) є органом , який здійснює керівництво т а управління загальнообов'яз ковим державним соціальним с трахуванням у зв'язку з тимча совою втратою працездатност і та витратами, зумовленими п охованням, провадить збір і а кумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріальн ого забезпечення та соціальн их послуг, види яких передбач ені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а тако ж здійснює контроль за викор истанням цих коштів. Фонд нал ежить до цільових позабюджет них страхових фондів.

Згідно ч.2 ст. 27 Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими народженням та похованням" страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені ст роки та в повному обсязі стра хові внески.

Відповідно до ст.30 Закону ст рахувальник-роботодавець не се відповідальність за несво єчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у т ому числі страхових внесків, що сплачують застраховані о соби через рахунки роботодав ців, а також за порушення поря дку використання страхових к оштів.

Згідно зі Звітом про нарахо вані внески, перерахування т а витрати, пов'язані з загальн ообов'язковим державним соці альним страхуванням у зв'язк у з тимчасовою втратою праце здатності за перший квартал 2011 рік, який складено відповід ачем, прострочена заборгован ість за страхувальником скл адає 607,41 грн.

Відповідач свої зобов'язан ня по сплаті внесків до Фонду не виконує і станом на 01.04.2011 р. пр острочена заборгованість по сплаті страхових внесків ст ановить 607,41 грн. Дана заборгова ність підтверджується звіто м форми Ф4 - ФСС з ТВП, який був з даний відповідачем до Фонду , Оскільки ФГ "Сенькова" борг в розмірі 607,41 не сплачений, том у він підлягає стягненню

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтован і, підтверджені належними до казами, через що підлягають з адоволенню.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86. 94, 99, 104, 183-2 К АС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з Фермерського го сподарства "Сенькова" (с. Немир инці, Городоцький район, Хмел ьницька обл., код 22772192) на корист ь Хмельницького обласного ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності 607,41 грн. (шіс тсот сім грн. 41 коп.) заборгован ості по сплаті страхових вне сків.

< виконуються негайно >

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної си ли >

Суддя /підпис/ І.І. Тарновецький

"Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

Дата ухвалення рішення24.06.2011
Оприлюднено14.10.2011
Номер документу18515813
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/6855/11

Ухвала від 27.05.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Постанова від 24.06.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні