Постанова
від 29.09.2011 по справі 2а-2639/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТ ИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

29.09.11 місто Севасто поль Справа №2а-2639/11/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Прохорчук О.В., розгляну вши у скороченому провадженн і в приміщенні суду в місті Се вастополі адміністративну с праву за позовом Державної п одаткової інспекції у Гагарі нському районі міста Севас тополя до Обслуговуючого к ооперативу «Житлово-будівел ьне товариство індивідуальн их забудовників «Галактика» про припинення юридичної ос оби,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Гагарінському районі м іста Севастополя звернулась до Окружного адміністративн ого суду міста Севастополя з адміністративним позовом до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельне товарис тво індивідуальних забудовн иків «Галактика» про припин ення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем в имог діючого законодавства, що виразилося у ненаданні по даткових декларацій та іншої фінансової звітності до кон тролюючих органів більш року .

Ухвалою суду від 09.09.2011 відкри то скорочене провадження у а дміністративній справі.

Представником відповідача копія ухвали про відкриття с короченого провадження разо м з витягом про процесуальні права та обов' язки отриман і 16.09.2011, письмові заперечення пр оти позову з посиланням на до кази, якими вони обґрунтовую ться, чи заява про визнання по зову у встановлений судом ст рок не надані.

Розглянувши матеріали спр ави, всебічно і повно з'ясува вши всі фактичні обставини, н а яких ґрунтується позов, оці нивши докази, які мають юриди чне значення для розгляду сп рави і вирішення спору по сут і, суд дійшов висновку про обґ рунтованість позовних вимог з наступних підстав.

Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товарис тво індивідуальних забудовн иків «Галактика»зареєстров аний Гагарінською районною д ержавною адміністрацією у м істі Севастополі 05.04.2007 за № 1 076 102 0 000 002263 та знаходиться на обліку в Державній податковій інсп екції у Гагарінському район і міста Севастополя як платн ик податків та зборів.

Відповідно до підпункту 2 пу нкту 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування ” (Закон втратив чинність з 01.01.2001 згідно з Податковим кодексо м України) платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов'язані подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и усі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) та бухг алтерський облік результаті в своєї роботи, складати стат истичну інформацію, а також н адавати відповідно до вимог закону фінансову звітність т а статистичну інформацію щод о своєї господарської діяльн ості, інші дані, визначені зак оном.

Порядок та строки надання з вітності контролюючим орган ам визначені Законом України “Про порядок погашення зобо в' язань платниками податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” № 2181 ві д 21.12.2000 (Закон втратив чинність з 01.01.2011 згідно з Податковим код ексом України).

Згідно зі статтею 4 Закону У країни “Про порядок погашенн я зобов' язань платниками по датків перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами” платники податків зобов' яз ані в строки, встановлені зак оном, представляти в податко вий орган декларації за відп овідний звітний період.

У порушення вказаних вимог Закону відповідач з 16.10.2008 до Де ржавної податкової інспекці ї у Гагарінському районі міс та Севастополя податкові роз рахунки, звіти, декларації та інші документи, зв' язані зі сплатою податків, інших обов ' язкових платежів, не надає , що підтверджується довідко ю Державної податкової інспе кції у Гагарінському районі міста Севастополя про поруше ння податкового законодавст ва № 6271/9/15-149 (а.с. 6).

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів” № 755-IV від 15.05.2003 підставою для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, є, зо крема, неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Згідно з пунктами 6, 7 статті 5 9 Господарського кодексу Укр аїни суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасуван ня його державної реєстрації у випадках, передбачених зак оном. Скасування державної р еєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юрид ичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарюва ння вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинен ня його діяльності. Такий зап ис вноситься після затвердже ння ліквідаційного балансу в ідповідно до вимог цього Код ексу.

Відповідно до пункту 67.2 стат ті 67 Податкового кодексу Укра їни органи державної податко вої служби в установленому з аконом порядку мають право з вертатися до суду про винесе ння судового рішення щодо пр ипинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача щодо п рипинення Обслуговуючого ко оперативу «Житлово-будівель не товариство індивідуальни х забудовників «Галактика»о бґрунтованими та такими, що п ідлягають задоволенню.

Керуючись статтями 158-163, 167, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позо в задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товарис тво індивідуальних забудовн иків «Галактика»(місто Сев астополь, вул. Марінеско, 16, кв. 49, код ЄДРПОУ 35052712).

3. Проведення ліквідаційних заходів для державної реєст рації припинення юридичної о соби покласти на Обслуговуюч ий кооператив «Житлово-будів ельне товариство індивідуал ьних забудовників «Галактик а».

4. Надіслати копію постанов и державному реєстратору Гаг арінської районної державно ї адміністрації у місті Сева стополі, після набрання пост ановою законної сили, для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юриди чної особи.

Постанова може бути оскар жена у строки і порядку, встан овлені частинами першою, дру гою статті 186 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни до Севастопольського апел яційного адміністративного суду через суд першої інстан ції шляхом подачі апеляційно ї скарги в десятиденний стро к з дня отримання копії поста нови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и.

Суддя О.В. Прохорчук

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено14.10.2011
Номер документу18516260
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2639/11/2770

Постанова від 29.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Прохорчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні