Постанова
від 03.07.2008 по справі 1/300-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/300-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"03" липня 2008 р.                                                           Справа № 1/300-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Губіної І.В. при секретарі О.С.Бєловій, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Дніпровського району м. Херсона в інтересах держави в особіДержавної податкової інспекції, м. Херсон

до Оптово-роздрібного орендного підприємства орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс", м. Херсон  

про  припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця

за участю прокурора М'яснікова К.К.

представників сторін:

від  позивача   Мкртчан Л.С. - держ. подат. інспектор, дор. № 3806/9/10-105 від 19.03.08р.

від  відповідача   не прибули  

Прокурор Дніпровського району м. Херсона в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у м. Херсоні звернувся до суду з позовом про припинення підприємницької діяльності оптово-роздрібного орендного підприємства орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс", м. Херсона.

Свої вимоги ДПІ мотивує тим, що відповідач з 01.01.2002р. не надає до інспекції  податкову звітність, передбачену чинним законодавством. Тому на підставі п.2 ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців"  просить припинити підприємницьку діяльність відповідача.

Відповідач на первісне судове засідання не з'явився з підстави того, що поштою повернені до суду ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі та судова повістка на підставі того, що за даною адресою відповідач не проживає.

Суд вважає, що підприємець був належним чином попереджений про час і місце проведення судового засідання, так як визначені вище документи надсилались йому судом за його юридичною адресою.

За таких обставин, суд розглядає позов по суті за наявними у ній матеріалами у відсутності відповідача.

Заслухавши прокурора та представника позивача, розглянувши матеріали справи, суд

встановив:

          Оптово-роздрібне орендне підприємство орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс" створене в результаті реорганізації Херсонського дрібнооптового магазину Українського виробничо-торгового об'єднання "Союзторгобладнання" згідно з рішенням ради засновників. Зазначене підприємство та його статут зареєстровані Херсонським міськвиконкомом 19.12.1991р. за реєстраційним номером 94.

Як платник податків  Оптово-роздрібне орендне підприємство орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс" було взято на облік податковою інспекцією 16.12.1991р.

Згідно акту перевірки № 3/15-1/01437710 від 11.01.08р. відповідач з 01.01.02р. та на час складання позову не надає бухгалтерську звітність та податкові декларації до державної податкової інспекції у м. Херсоні. З цього ж акту вбачається, що Оптово-роздрібне орендне підприємство орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс" за вказаною юридичною адресою не знаходиться.

          У відповідності з вимогами статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків та зборів зобов'язані, зокрема, складати звітність про фінансово-господарську діяльність, подавати до державних податкових органів, серед інших, декларації та бухгалтерську звітність, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів. Такими платниками податків у відповідності зі статтею 4 зазначеного Закону є, в тому числі, юридичні особи, на яких, згідно з законами України, покладено обов'язок сплачувати податки і збори.

          Згідно до статті 38  Закону України  “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”  юридична особа підлягає припиненню на підставі  рішення суду у разі неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності  відповідно до закону.

           За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

          Держмито підлягає стягненню  за  рахунок відповідача.

          З  наведеного вище випливає, що відповідач не надає податкові декларації до державної податкової інспекції  з 01.01.2002р.

          Тому вимоги ДПІ про припинення підприємницької діяльності суб'єкта підприємницької діяльності - Оптово-роздрібного орендного підприємства орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс" є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, статей 4, 9 Закону України “Про систему оподаткування”, статті 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” і керуючись статтями 160-163 КАС України, суд

                                        

постановив:

1. Позов задовольнити.

          2. Припинити підприємницьку діяльність суб'єкта підприємницької діяльності -Оптово-роздрібне орендне підприємство орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс", за адресою: м. Херсон, вул. ЧПорт-Елеватор, 13, код ЄДРПОУ 01437710.

          3.Постанову надіслати сторонам. З дня набрання постановою законної сили примірник надіслати державному реєстратору.

          4.Державному реєстратору не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судової постанови у відповідності зі ст. 49 Закону України  “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, внести до Єдиного державного реєстру запис про судову постанову щодо припинення підприємницької діяльності - Оптово-роздрібного орендного підприємства орендної виробничо-торгівельної фірми "Укрторгсервіс" та повідомити суд про внесення цього запису.

Суддя                                                                     І.В. Губіна

Дата ухвалення рішення03.07.2008
Оприлюднено31.07.2008
Номер документу1853607
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/300-ап-08

Постанова від 03.07.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Губіна І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні