Постанова
від 15.07.2008 по справі 45/169б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/169б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

15.07.08 р.                                                                        Справа № 45/169б

розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного Фонду України в м.Селидове Донецької області, м.Селидове

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю гірниче підприємство „Топ”, м.Селидове, м.Українськ (ЄДРПОУ 13490164)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового засідання Івашури О.А.

Представники:

Від кредитора: Давбиш Н. - довір.

Від боржника: не з'явились

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 04.07.2008р. за заявою Управління Пенсійного Фонду України в м.Селидове Донецької області, м.Селидове господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Топ”, м.Селидове, м.Українськ (ЄДРПОУ 13490164).

В судове засідання з'явились представник пенсійного фонду.

Представник боржника в засідання суду не з'явився, про день та час розгляду справи повідомлений в установленому порядку.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, господарським судом встановлено наступне:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Топ”, м.Селидове, м.Українськ (ЄДРПОУ 13490164) зареєстроване в Управлінні Пенсійного Фонду України в м.Селидове Донецької області як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Кредитор стверджує, що боржник має заборгованість перед фондом у загальній сумі 44 145 грн. 91 коп.

У відповідності з довідкою Красноармійської ОДПІ №5003/10/15 від 01.04.2008р. остання звітність боржником надана 13.01.2007р.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Ініціюючий кредитор стверджує про відсутність боржника за юридичною особою.

Відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачено, що заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором у разі, якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявністю інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Виходячи із зазначеного, за правилами цієї статті справа про банкрутство може бути порушена у разі наявності хоча б однієї з перелічених умов, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності.

За приписами ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник - суб'єкт підприємницької  діяльності,  неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого  строку  їх  сплати.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Статтею 18 цього Закону, яка визначає статус відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців,  передбачено, що якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

При цьому, якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.

У зв'язку з чим, при встановленні факту відсутності керівних органів боржника - юридичної особи за її місцезнаходженням суд повинен керуватися відомостями, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

До заяви ініціюючим кредитором надана довідка з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців серія АБ №799044, згідно якої 25.03.2008р. державним реєстратором внесена інформація щодо відсутності юридичної особи – Товариства з обмеженою відповідальністю „Топ” (ЄДРПОУ 13490164) за адресою: 85485, Донецька область, м.Селидове, м.Українськ, вул.Октябрська, 8/10.

Відповідно до ст.4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

За приписом ст.33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.

При цьому, з урахуванням вимог ст.43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Враховуючи викладене, господарський суд дійшов до висновку про задоволення заяви Управління Пенсійного Фонду України в Калінінському районі м. Горлівки, м. Горлівка про визнання банкрутом відсутнього боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю „Ярославна”, м. Горлівка (ЄДРПОУ 23597242).

До господарського суду Донецької області надане клопотання Управління Пенсійного Фонду України в м.Селидове Донецької області, м.Селидове про призначення ініціюючого кредитора ліквідатором відсутнього боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст. 22, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати банкрутом відсутнього боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю „Топ” (ЄДРПОУ 13490164), яке зареєстроване за адресою: 85485, Донецька область, м.Селидове, м.Українськ, вул.Октябрська, 8/10.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 15.10.2008р.

Ліквідатором по справі  призначити  – Управління Пенсійного Фонду України в м.Селидове Донецької області, м.Селидове.

Ліквідатору повідомити про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури власника боржника, всіх можливих кредиторів в тому числі Управління пенсійного фонду України, Фонди загальнообов'язкового державного соціального страхування, податкову інспекцію, а також органи державної виконавчої служби.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

                    

Суддя                                                                                                Плотніцький Б.Д.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :  господарському суду Донецької області -   ,  сторонам -   .

Дата ухвалення рішення15.07.2008
Оприлюднено31.07.2008
Номер документу1854234
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/169б

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.05.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 19.05.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні