Постанова
від 20.07.2011 по справі 2а-0870/4888/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 20 липня 2011 року                                       Справа №  2а-0870/4888/11

 Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Нечипуренко О.М., при секретарі Бриль А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали адміністративної справи                     

За позовом: Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі, м. Запоріжжя

до: Товариства з  додатковою відповідальністю “Тріада-Сервіс 2000”, м. Запоріжжя

про: стягнення заборгованості 170 грн.

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя звернулось до суду із  позовом до Товариства з  додатковою відповідальністю “Тріада-Сервіс 2000”про стягнення заборгованості 170 грн. Позовні вимоги позивач обґрунтовує ст.20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та зазначає, що відповідач не відшкодовує до Пенсійного фонду України заборгованість по внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування і просить стягнути з відповідача суму заборгованості у розмірі 170грн.

Ухвалою суду від 24.06.2011 відкрито провадження в адміністративній справі                         №2а-0870/4888/11 та призначено до судового розгляду на 06.07.2011. Розгляд  справи було  відкладено на 20.07.2011.

Представник позивача у судове засідання не з’явився, проте надіслав на адресу суду клопотання про розгляд справи без його участі та зазначив що позов підтримує.

Відповідач в судове засідання не з’явився, направив на адресу суду клопотання про  розгляд справи за  його відсутності та  зазначив, що вказана заборгованість виникла у зв’язку із скрутним фінансовим становищем на підприємстві та позов визнав у повному обсязі.

Відповідно до п.4 ст. 122 КАС України, особа, яка бере участь в справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь в справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними в справі матеріалами.

У зв’язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши норми законодавства, оцінивши надані докази, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі з  наступних підстав.

З 01.01.2004 набрав чинності  Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», який визначив принципи, засади і механізм функціонування системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг з коштів Пенсійного фонду.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 64 зазначеного Закону серед інших повноважень територіальним органам Пенсійного фонду надано було право стягувати з платників страхових внесків несплачені суми страхових внесків.

Статтею 1 зазначеного Закону дано визначення страхових внесків, згідно з чим страховими внесками є кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно з законодавством, що діяло раніше, а також кошти, сплачені на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Статтею 1 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» визначено, що платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об’єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об’єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.  

Відповідач є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування», а також платником страхових внесків відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та повинен своєчасно і в повному обсязі сплачувати збір та внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нараховуються страхові внески. Згідно ч. 12 ст. 20 зазначеного Закону страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Рішенням №274 від 17.07.2006 до відповідача застосовано штраф у розмірі 170 грн.,за неподання розрахунку сум страхових внесків  на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

На час судового розгляду справи відповідач доказів сплати спірної суми не надав, доводів позивача не спростував.

На підставі викладеного, враховуючи положення ч. 1 ст. 71 КАС України (розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості) та ч. 1 ст. 71 КАС України (кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення) суд дійшов висновку, що заявлені позивачем вимоги про стягнення з відповідача 170 грн. заборгованості по сплаті страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, є законними, обґрунтованими, підтверджуються зібраними в справі доказами та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до приписів ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст.  94, 158, 160, 162, 163, 167 КАС  України, суд                                                     

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Товариства з додатковою відповідальністю «Тріада - Сервіс 2000» про стягнення заборгованості у розмірі 170 грн. - задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з додатковою відповідальністю «Тріада - Сервіс 2000» (код ЄДРПОУ 31067112) заборгованість у розмірі 170 (сто сімдесят) грн.  на користь Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя (р/р №25607301201077, МФО 313957, ЗОУ ВАТ «Державний ощадний банк України», ЄДРПОУ 20508427).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо  його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного  провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України – з дня складення її в повному обсязі, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку,  передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було  повідомлено про можливість отримання копії постанови суду  безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне  оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після  закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії  постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.                   

Постанову у повному обсязі, відповідно до вимог ст. 160 КАС України, оформлено і підписано 06.09.2011.

                     Суддя           (підпис)                        О.М. Нечипуренко   

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18563078
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4888/11

Постанова від 20.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні