Постанова
від 10.10.2011 по справі 2а/2470/2038/11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

Іменем України

10 жовтня 2011 року м. Чернівці Спра ва № 2а/2470/2038/11

Суддя Чернівец ького окружного адміністрат ивного суду Скакун О.П., розгля нувши у порядку скороченого провадження матеріали за адм іністративним позовом Держ авної податкової інспекції у м. Чернівці до Колективного п ідприємства “Сем” про припи нення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспе кція у у м. Чернівці звернулас ь з адміністративним позовом до Колективного підприємств а “Сем” про припинення юриди чної особи.

Виконавчим комітетом Черн івецької міської ради було п роведено державну реєстраці ю юридичної особи Коллективн ого підприємства “Сем”, іден тифікаційний код 31396714, юридичн а адреса: 58001, м.Чернівці, вул. Х ортицька, буд.7, кв.1.

Як вбачається з наданих поз ивачем довідок, відповідач н е має заборгованості зі спла ти податків і зборів та з черв ня 2009 року не подає до органів д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, передб ачених чинним законодавство м, що є порушенням чинного зак онодавства.

Згідно ст. 183-2 КАС України, ско рочене провадження застосов ується в адміністративних сп равах щодо припинення за зве рненням суб'єкта владних пов новажень юридичних осіб чи ф ізичних осіб - підприємців у в ипадках, передбачених законо м. Суддя розглядає справу в по рядку скороченого проваджен ня одноособово, без проведен ня судового засідання та вик лику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розг ляду справи у скороченому пр овадженні суддя, оцінивши по відомлені позивачем, відпові дачем обставини, за наявност і достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судо ве рішення.

На адресу відповідача було направлено ухвалу про відкр иття скороченого провадженн я та запропоновано подати за перечення на позов або заяву про визнання позову, однак ві дповідач зазначеним правом н е скористався.

Розглянувши матеріали спр ави, встановивши фактичні об ставини у справі, дослідивши докази, що мають юридичне зна чення для розгляду справи, пр оаналізувавши законодавств о, яке регулює спірні правові дносини, суд доходить виснов ку, що адміністративний позо в підлягає задоволенню.

Підпункт 4.1.4 пункт 4.1 статті 4 З акону України “Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами”(чинний до 01.01.2011р.) передб ачає подання декларацій прот ягом 40 календарних днів, насту пних за останнім календарним днем (податкового) кварталу (п івріччя).

Відповідно до п. 49.18.2 ст. 49 Подат кового кодексу України, пода ткові декларації, крім випад ків, передбачених цим Кодекс ом, подаються за базовий звіт ний (податковий) період, що дор івнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квар тальних або піврічних авансо вих внесків) - протягом 40 кален дарних днів, що настають за ос таннім календарним днем звіт ного (податкового) кварталу (п івріччя).

В п. 54.1 ст. 54 Податкового кодек су України зазначено, що крім випадків, передбачених пода тковим законодавством, платн ик податків самостійно обчис лює суму податкового та/або г рошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податков ій (митній) декларації або уто чнюючому розрахунку, що пода ється контролюючому органу у строки, встановлені цим Коде ксом.

Згідно положень ч. 2 ст. 38 Зако ну України “Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців ”, пі дставами для постановлення с удового рішення про припинен ня юридичної особи є неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону.

Пунктом 20.1.12 Податкового код ексу України визначено, що ор гани державної податкової сл ужби мають право у випадках, в становлених законом, звертат ися до суду щодо припинення ю ридичної особи та підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця про визнання недійсними установчих (засн овницьких) документів суб'єк тів господарювання.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Відповідач заперечення на позов не надав.

За таких обставин суд дійшо в висновку, що адміністратив ний позов Державної податков ої інспекції у м. Чернівці до К оллективного підприємства “ Сем” про припинення юридичн ої особи підлягає задоволен ню.

У процесі розгляду справи н е встановлено інших фактични х обставин, що мають суттєве з начення для правильного вирі шення спору, і доказів на підт вердження цих обставин.

Керуючись ст.ст.2,3,6-12,17,18,94,160-163,167,183-2 К одексу адміністративного су дочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити пов ністю.

2. Припинити юридичну особу Коллективного підприємства “Сем”, ідентифікаційний код 31396714, юридична адреса: 58001, м.Чер нівці, вул. Хортицька, буд.7, кв.1 .

3. Постанова підлягає негайн ому виконанню.

4.У день набрання постановою законної сили, направити її к опію державному реєстратору .

У разі подання апеляці йної скарги судове рішення, я кщо його не скасовано, набира є законної сили після поверн ення апеляційної скарги, від мови у відкритті апеляційног о провадження або набрання з аконної сили рішенням за нас лідками апеляційного провад ження

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається до Вінницького апел яційного адміністративного суду через Чернівецький окр ужний адміністративний суд протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови .

Суддя О.П. Скакун

Дата ухвалення рішення10.10.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18565627
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2470/2038/11

Постанова від 10.10.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

Ухвала від 02.09.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні