Постанова
від 15.09.2011 по справі 2а-12185/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м. Київ, вул. К. Каменєва , 8, корп. 1

Вн. № 27/266

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

15 вересня 2011 року 10:49 Справа № 2а-12185/11 /2670

За позовом Управління Пенсійного фо нду України в Шевченківськом у районі м. Києва

До Дочірнього підприємства " Інститут педагогічних інфор маційних технологій"

Про стягнення заборгованост і у розмірі 9 852,47 грн.,

Суддя О.В . Головань

Секретар Г.А.Тітова

Представники:

Від позивача ОСОБА_2 (довіреність № 03/07 ві д 04.01.2011);

Від відповідача не з'яв.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Управління Пенсійного ф онду України в Шевченківсько му районі м. Києва звернулося до Окружного адміністративн ого суду м. Києва з позовом про стягнення з Дочірнього підп риємства "Інститут педагогіч них інформаційних технологі й" несплаченого єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я у розмірі 9 852,47 грн.

Ухвалою суду від 26.08.2011 р. відкр ито провадження у справі, зак інчено підготовче проваджен ня та призначено її до розгля ду в судовому засіданні на 15.09.2 011 р.

Представник відповідача у судове засідання 15.09.2011 р. не з'яв ився. Поштова кореспонденція , скерована на останню відому адресу згідно з копією Витяг у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, яка місти ться у матеріалах справи, - 04116, м . Київ, вул. Кирило-Мефодіївськ а, 14/2 - повернулась на адресу су ду з відміткою пошти "за даною адресою не зареєстровано".

В судовому засіданні 15.09.2011 р. о голошено вступну та резолюти вну частини постанови про за доволення позову.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач є юридичною особою, платником єдиного вн еску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння та знаходиться на обліку в Управлінні Пенсійного фон ду України в Шевченківському районі м. Києва.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" платниками єдиног о внеску є: роботодавці: підпр иємства, установи та організ ації, інші юридичні особи, утв орені відповідно до законода вства України, незалежно від форми власності, виду діяльн ості та господарювання, які в икористовують працю фізични х осіб на умовах трудового до говору (контракту) або на інши х умовах, передбачених закон одавством, чи за цивільно-пра вовими договорами (крім циві льно-правового договору, укл аденого з фізичною особою - пі дприємцем, якщо виконувані р оботи (надавані послуги) відп овідають видам діяльності, з азначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців), у тому числі філії, пр едставництва, відділення та інші відокремлені підрозділ и зазначених підприємств, ус танов і організацій, інших юр идичних осіб, які мають окрем ий баланс і самостійно ведут ь розрахунки із застраховани ми особами.

Статтею 5 Закону України "Пр о збір та облік єдиного внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування " передбачено, що облік осіб, з азначених у частині першій с татті 4 цього Закону, ведеться в порядку, встановленому Пен сійним фондом за погодженням з фондами загальнообов'язко вого державного соціального страхування. Взяття на облік осіб, зазначених у пункті 1 ча стини першої статті 4 цього За кону, здійснюється Пенсійним фондом шляхом внесення відп овідних відомостей до реєстр у страхувальників.

Отже, відповідач є страхува льником в розумінні Закону.

Порядок справляння та вико ристання єдиного внеску, пер едбачений Законом України "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я".

Частиною 2 ст. 6 Закону Україн и "Про збір та облік єдиного вн еску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння" передбачено, що платник є диного внеску зобов'язаний с воєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок; ве сти облік виплат (доходу) заст рахованої особи та нарахуван ня єдиного внеску за кожним к алендарним місяцем і календа рним роком, зберігати такі ві домості в порядку, передбаче ному законодавством.

Згідно ст. 7 Закону України "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я" єдиний внесок нараховуєть ся: для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомо го), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статт і 4 цього Закону, - на суму нарах ованої заробітної плати за в идами виплат, які включають о сновну та додаткову заробітн у плату, інші заохочувальні т а компенсаційні виплати, у то му числі в натуральній формі , що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суму винагороди фіз ичним особам за виконання ро біт (надання послуг) за цивіль но-правовими договорами.

Відповідно до ст. 8 Закону Ук раїни "Про збір та облік єдино го внеску на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування" порядок нарахування , обчислення і сплати єдиного внеску визначається виключн о цим Законом та прийнятими в ідповідно до нього нормативн о-правовими актами.

Статтею 9 вказаного Закону п ередбачено, що обчислення єд иного внеску територіальним и органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на під ставі актів перевірки правил ьності нарахування та сплати єдиного внеску, звітності, що подається платниками до тер иторіальних органів Пенсійн ого фонду, бухгалтерських та інших документів, що підтвер джують суми виплат (доходу), на суми яких (якого) відповідно д о цього Закону нараховується єдиний внесок.

Платники єдиного внеску зо бов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відпо відний базовий звітний періо д, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним пе ріодом.

Базовим звітним періодом є календарний місяць, а для пла тників, зазначених в абзацах третьому та четвертому пунк ту 1 частини першої статті 4 ць ого Закону, - календарний рік.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдино го внеску до платника застос овуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а по садові особи, винні в порушен ні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внес ку, несуть дисциплінарну, адм іністративну, цивільно-право ву або кримінальну відповіда льність згідно із законом.

Єдиний внесок підлягає спл аті незалежно від фінансовог о стану платника.

Як вбачається з матеріалів справи, Управлінням Пенсійн ого фонду України в Шевченкі вському районі м. Києва виявл ено факт несплати страхуваль ником єдиного соціального вн еску у розмірі 9 852,47 грн.

Оскільки сума єдиного внес ку у строки, встановлені Зако ном України "Про збір та облік єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування", відповідачем самостійно не була сплачена , позивач направив йому вимог у про сплату боргу № Ю-2488/430 від 01.0 6.2011 р. на суму 9 852,47 грн., яка відпов ідачем була отримана, що підт верджується копією корінця в имоги, яка міститься в матері алах справи.

Станом на день розгляду спо ру недоїмка у розмірі 9 852,47 грн. в ідповідачем не погашена.

При цьому, суд приймає до ув аги той факт, що відповідачем вищевказана вимога про спла ту боргу у судовому порядку н е оскаржувалась, у зв' язку з чим сума недоїмки вважаєтьс я узгодженою та підлягає стя гненню у заявленому позиваче м розмірі, який повністю відп овідає даним згідно з картко ю особового рахунку відповід ача.

Враховуючи вищевикладене, сума заборгованості, яка під лягає стягненню в судовому п орядку, складає 9 852,47 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про обґр унтованість позовних вимог п ро стягнення з відповідача з аборгованості в розмірі 9 852,47 г рн. та визнав їх такими, що під лягають задоволенню в повном у обсязі.

На підставі вищевикладено го, ст.ст. 160-163, 186 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги з адовольнити.

2. Стягнути з Дочірньог о підприємства "Інститут пед агогічних інформаційних тех нологій" (04116, м. Київ, вул. Кирило -Мефодіївська, 14/2; код 33350038) на кор исть Управління Пенсійного ф онду України в Шевченківсько му районі м. Києва (01054, м. Київ, вул. Воровського, 29, ко д 26087323) заборгованість у розмір і 9 852,47 грн. (дев'ять тисяч вісімс от п'ятдесят дві) грн. 47 коп., з як их:

- заборгованість по єдином у соціальному внеску у розмі рі 8 882 (вісім тисяч вісімсот віс імдесят дві) грн. 03 коп. (на р/р 371920 11002630 в ГУ ДКУ в м. Києві, МФО 820019);

- заборгованість по єдиному соціальному внеску у розмір і 897 (вісімсот дев'яносто сім) гр н. 76 коп. (на р/р 37197083002630 в ГУ ДКУ в м. К иєві, МФО 820019);

- заборгованість по єдиному соціальному внеску у розмір і 72 (сімдесят дві) грн. 68 коп. (на р /р 37196073002630 в ГУ ДКУ в м. Києві, МФО 820019 );

3. Постанова може бути ос каржена в порядку ст. 186 КАС Укр аїни.

Суддя О.В. Головань

Повний текст постано ви

виготовлено і підписано 19.09.1 1 р.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.09.2011
Оприлюднено14.10.2011
Номер документу18566451
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12185/11/2670

Постанова від 15.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні