Постанова
від 27.09.2011 по справі 11016/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Харківський окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

27 вересня 2011 р.                                                                       справа № 2-а-11016/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд  у складі головуючого судді Котеньова О.Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг", третя особа Виконавчий комітет Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи, -     

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податкова інспекція у Червонозаводському районі м. Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг", третя особа Виконавчий комітет Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради, в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача. Позивач, посилаючись на обставини, викладені в позовній заяві, просив задовольнити позов у повному обсязі.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав суду заяву про розгляд даної справи без його участі.

Відповідач та представник третьої особи в судове засідання не з’явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, клопотання про розгляд справи без їхньої участі, або про відкладення розгляду справи суду не надавали.

Таким чином, на підставі ст.ст.41, 128 КАС України суд вважає, за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження за наявними в матеріалах справи доказами, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив  наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг", код 36222297, зареєстрованого як юридична особа Виконавчим комітетом Харківської міської ради від 31.10.2008 року за №14801440002042482, та взято на облік державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова від 07.11.2008 року №15045.

Згідно зі ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Суд зазначає, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, згідно пп.16.1.2, 16.1.3 п.16.1 ст.16 якого, платник податків зобов’язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.  

В порушенні вимог чинного законодавства, відповідач не подає податкової звітності з 01 кварталу 2010 року, а саме: за 1 квартал 2010 року по строку 11.05.2010 року, за 1 півріччя 2010 року по строку 09.08.2010 року, за 3 квартали 2010 року по строку 09.11.2010 року, за 2010 рік по строку 09.02.2011 року, 1 квартал 2011 року по строку 10.05.2011 року.

Відповідно до ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 якого, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відповідач не надав до суду доказів, які підтверджували надання податкової та фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг".

Виходячи з вищевикладеного суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, доведеними та  таким, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного керуючись ст.ст. 9, 71, 94, 159, 160-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

< Текст >

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг", третя особа Виконавчий комітет Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ансвер-Консалтінг" (код 36222297).  < Сума задоволення > < Текст > 

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          

          Суддя                                                                                      Котеньов О.Г.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18570337
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11016/11/2070

Ухвала від 19.08.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Постанова від 27.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні