Постанова
від 05.10.2011 по справі 11031/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Харківський окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

05 жовтня 2011 р.                                                                       Справа № 2-а- 11031/11/2070  

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Котеньова О.Г.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова до СКБ "Поліграфічних машин" про стягнення суми, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до СКБ "Поліграфічних машин", в якому просить суд стягнути з відповідача суму боргу в розмірі 342,86 грн. Посилаючись на факти викладені в позовній заяві, позивач просить задовольнити позов в повному обсязі.

Свого представника до судового засідання, позивач не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Відповідач свого представника до судового засідання не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, клопотання про розгляд даної справи без його участі, або про відкладення розгляду справи суду не надав.

Таким чином, на підставі ст.ст.41, 128 КАС України суд вважає, за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження за наявними в матеріалах справи доказами, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши доводи адміністративного позову, дослідивши наявні по справі докази, суд дійшов висновку про задоволення позову в повному обсязі, виходячи з наступних підстав.

Судом встановлено, що СКБ "Поліграфічних машин" зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до пенсійного фонду України.

На підприємстві відповідача працював робітник ОСОБА_1, якому було призначено пенсію згідно ст.24 Закону України "Про наукову та наукову технічну діяльність".  Пенсію вказаний громадянин отримує за місцем свого мешкання.

Відповідно до ч.5 ст.24 Закону України "Про наукову та наукову технічну діяльність", різниця між сумою призначеної пенсії за цим Законом та сумою пенсії, обчисленою до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансується наступним чином:

- для наукових (науково-педагогічних) працівників державних бюджетних наукових установ, організацій за рахунок коштів державного бюджету;

- для наукових (науково-педагогічних) працівників інших державних підприємств, установ, організацій за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів, а також коштів державного бюджету у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. При цьому за рахунок коштів державного бюджету науковим (науково-педагогічним) працівникам сплачується з розрахунку на одну особу 50 відсотків різниці пенсії, призначеної за цим Законом;

- для наукових (науково-педагогічних) працівників недержавних наукових установ, організацій за рахунок коштів цих установ, організацій та закладів.

Порядок фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково - педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств, установ  і організацій та вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність" та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України №372 від 24.03.2004 року.

Відповідно до п.5 зазначеного Порядку, розмір витрат на фінансування різниці у розмірі пенсії за рахунок коштів державних не бюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації визначається у розрахунку на рік органами Пенсійного фонду України до 20 січня поточного року та протягом 10 днів з дня призначення пенсії відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", про що відповідному підприємству, установі, організації або закладу відразу надсилається повідомлення встановленого зразка. Зазначені підприємства, установи, організації та заклади самостійно  визначають суму, що підлягає сплаті у розрахунку на місяць, та щомісячно до 25 числа перераховують до органу Пенсійного фонду за своїм місцезнаходженням кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, призначеної у минулому та поточному роках.

Згідно п.9 Порядку, різниця у розмірі пенсії наукових (науково-педагогічних) працівників недержавних наукових установ, організацій та вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ акредитації фінансується за рахунок коштів цих установ, організацій та закладів згідно з пунктами 3 - 8 Порядку.

Відповідно до Порядку, частка різниці в розмірі пенсій, що підлягає відшкодуванню СКБ "Поліграфічних машин" складає 342,86 грн.

Судом встановлено, що Управлінням Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова відповідачу - СКБ "Поліграфічних машин" своєчасно надсилались відповідні повідомлення, в яких повідомлялось про суми витрат на фінансування різниці між сумою пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів за період червень-липень 2011 року. Проте, кошти на відшкодування витрат відповідачем до пенсійного фонду не перераховані.

Доказів щодо спростування вимог позивача, згідно приписів ст.71 КАС України,  відповідач суду не надав.

На час розгляду справи заборгованість у розмірі 342,86 грн. відповідачем добровільно не сплачена, і тому підлягає примусовому стягненню на користь позивача.

Згідно ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного керуючись ст.ст.9, 71, 94, 159, 160-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова до СКБ "Поліграфічних машин" про стягнення суми - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з СКБ "Поліграфічних машин" (61082, м. Харків, вул. Лодзинська, 7, код ЄДРПОУ 00243903) на користь Управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова (61082, м. Харків, пр. Московський, 198/3, код 22645387, р/р №256083122088 ХОУ ВАТ "Державний Ощадний банк України", МФО 351823) суму заборгованості по відшкодуванню різниці у розмірі наукових пенсій (науково-педагогічних) працівників за період червень-липень 2011 року в сумі  342.86 грн. (триста сорок дві гривні 86 копійок).  

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          

          Суддя                                                                                      Котеньов О.Г.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.10.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18570367
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11031/11/2070

Ухвала від 09.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Ухвала від 19.08.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Постанова від 05.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні