Ухвала
від 29.09.2011 по справі 5010/1663/2011-п-15/86
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАН О-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29 вересня 2011 р. Справа № 5010/1663/2011-Пз-15/86

Господарський суд Івано-Фр анківської області у складі судді Деделюка Б.В.

при секретарі судового зас ідання Червак Н.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: прокурора Сняти нського району Івано-Франків ської області, майдан Січови х Стрільців, 65, м. Снятин, Івано- Франківська область, 78300, в інте ресах держави в особі: Держав ної податкової інспекції в С нятинському районі Івано-Фра нківської області, вул. В.Косн ятина, 62, м. Снятин, Івано-Франкі вська область, 78300, Заболотівсь кої селищної ради, пл. С.Бандер и, 3, смт. Заболотів, Снятинськи й район, Івано-Франківська об ласть, 78315,

до відповідача: Відкритого акціонерного товариства "Пр икарпаттютюн", вул. Млинська, 1 2, смт. Заболотів, Снятинський район, Івано-Франківська обл асть, 78315,

про визнання недійсним та с касування державного акта на право постійного користуван ня земельною ділянкою І-ІФ № 00 0872, зобов"язання відповідача п овернути земельну ділянку,

за участю представників ст орін:

від прокуратури Журавльов а Н.Є. - старший прокурор відді лу, посвідчення № 93 від 11.12.2008 року ,

від позивача Танюк І.Д. - сели щний голова, посвідчення №1 2010-2 015 рр.,

від відповідача ОСОБ А_1. - представник, довіреніст ь б/н від 28.09.2011 року,

встановив:

прокурор Сняти нського району Івано-Франків ської області в інтересах де ржави в особі Державної пода ткової інсперкції в Снятинсь кому районі Івано-Франківськ ої області та Заболотівської селищної ради звернувся в су д з позовною заявою до Відкри того акціонерного товариств а "Прикарпаттютюн" про визнан ня недійсним та скасування д ержавного акта на право пост ійного користування земельн ою ділянкою І-ІФ № 000872, зобов"яза ння відповідача повернути зе мельну ділянку.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповіда ч після зміни організаційно- правової форми не переоформи в право користування земельн ою ділянкою на умовах оренди .

Ухвалою господа рського суду Івано-Франківсь кої області від 25.08.2011 року прий нято позовну заяву і порушен о провадження у справі та при значено справу до розгляду в судовому засіданні на 01.09.2011 рок у.

Ухвалою суду ві д 01.09.2011 року відкладено розгляд справи на 29.09.2011 року.

Представники пр окуратури та Заболотівської селищної ради, в судовому зас іданні 29.09.2011 року, позовні вимог и усно підтвердили, з підстав викладених у позовній заяві , проте не виконали вимоги ухв ал суду від 25.08.2011 року та від 01.09.2011 року, зокрема не надали суду о ригінали документів, які до лучено до матеріалів позов ної заяви, для огляду в судово му засіданні, обґрунтування позовних вимог з урахуванням и приписів, які встановлено Г осподарським процесуальним кодексом України.

Представник ві дповідача, в судовому засіда нні 29.09.2011 року, проти позову зап еречує, з підстав викладених у відзиві на позовну заяву, пр осить позов залишити без роз гляду.

На адресу суду н адійшло клопотання Державно ї податкової інспекції в Сня тинському районі Івано-Франк івської області (вх. № 7715/2011-свх в ід 19.09.2011 року) про розгляд справ и без участі повноважного пе рдставника Державної податк ової інсперкції в Снятинсько му районі Івано-Франківської області.

Зазначене клопо тання, суд вважає таким, що під лягає задоволенню та вбачає можливим розглянути справу б ез участі повноважного предс тавника Державної податково ї інспекції в Снятинському р айоні Івано-Франківської обл асті.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Г ПК України сторони зобов'яза ні добросовісно користувати ся належними їм процесуальни ми правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронювани х законом інтересів другої с торони, вживати заходів до вс ебічного, повного та об'єктив ного дослідження всіх обстав ин справи.

Розглянувши док ументи і матеріали, подані ст оронами та витребувані судом , заслухавши пояснення предс тавників сторін, давши оцінк у доказам, які мають значення для справи, суд вважає за прав ильне взяти до уваги наступн е.

З матеріалів спра ви вбачається, що Приватне ак ціонерного товариства "Прика рпаттютюн" використовує земе льну ділянку площею 11,8313 га. в см т. Заболотів, Снятинський рай он, що передана у постійне кор истування для виробничих пот реб згідно державного акту н а право постійного користува ння землею серії І-ІФ № 000872.

Ухвалами суду в ід 25.08.2011 року та від 01.09.2011 року зобо в"язано прокурора та позивач а надати суду обґрунтування позовних вимог з урахуванням и приписів, які встановлено Г осподарським процесуальним кодексом України.

Зазначені докум енти мають суттєве значення для вирішення спору, щодо обг рунтованості позовних вимог в частині визнання недійсни м та скасування державного а кта на право постійного кори стування земельною ділянкою І-ІФ № 000872, зобов"язання відпові дача повернути земельну діля нку.

Відповідно до с т. 65 ГПК України суд вправі з ме тою правильного, всебічного і об"єктивного розгляду спра ви зобов"язати сторони, інші п ідприємства, установи, орган ізації, державні та інші орга ни, їх посадових осіб вчинити певні дії, витребувати від ни х документи, відомості необх ідні для вирішення спору.

Позивач без пов ажних причин не подав витреб увані господарським судом ма теріали, необхідні для виріш ення спору та представник Де ржавної податкової інспекці ї в Снятинському районі Іван о-Франківської області не з"я вився на виклик у засідання г осподарського суду, що переш коджає вирішенню спору.

Згідно п. 5 ст. 81 ГП К України суд залишає позов б ез розгляду , якщо позивач без поважних причин не подав вит ребувані господарським судо м матеріали, необхідні для ви рішення спору, або представн ик позивача не з"явився на вик лик у засідання господарсько го суду і його нез"явлення пер ешкоджає вирішенню спору.

За наведених об ставин в наявності всі три ум ови щодо залишення позову бе з розгляду, згідно приписів в становлених п. 5 ст. 81 ГПК Україн и, зокрема, документи було вит ребувано судом, без них спір в ирішити неможливо, відсутні пояснення щодо поважності пр ичин, в зв”язку з якими докуме нти не можуть бути подані.

Невиконання поз ивачем без поважних причин в имог ухвал суду щодо предста влення витребуваних судом д окументів, перешкоджає виріш енню спору по суті, а тому суд приходить до висновку про за лишення позову без розгляду.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або ого лошення фізичної особи помер лою, припинення діяльності с уб'єкта господарювання шляхо м реорганізації (злиття, приє днання, поділу, перетворення ), заміни кредитора чи боржник а в зобов'язанні, а також в інш их випадках заміни особи у ві дносинах, щодо яких виник спі р, господарський суд залучає до участі у справі правонаст упника відповідної сторони а бо третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому проце сі до вступу у справу правона ступника, обов'язкові для ньо го так само, як вони були обов' язкові для особи, яку правона ступник замінив. Про заміну а бо про відмову заміни сторон и чи третьої особи її правона ступником господарський суд виносить ухвалу.

Беручи до уваг и довідку Головного управлін ня статистики в Івано-Франкі вській області № 03-1/03/1-418-1486 від 31.08.201 1 року щодо Приватного акціон ерного товариства "Прикарпат тютюн", суд вбачає підстави дл я зміни найменування відпові дача, а саме: з Відкритого акці онерного товариства "Прикарп аттютюн" на Приватне акціоне рного товариства "Прикарпатт ютюн".

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 22, 25, 65, 86, п. 5 ч. 1 ст. 81 Г осподарського процесуально го кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

змінити найменування відповідача з Відкритого ак ціонерного товариства "Прика рпаттютюн" на Приватне акціо нерного товариства "Прикарпа ттютюн".

Позов прокурор а Снятинського району Івано- Франківської області в інтер есах держави в особі Державн ої податкової інспекції в Сн ятинському районі Івано-Фран ківської області, Заболотівс ької селищної ради до Приват ного акціонерного товариств а "Прикарпаттютюн" про визнан ня недійсним та скасування д ержавного акта на право пост ійного користування земельн ою ділянкою І-ІФ № 000872, зобов"яза ння відповідача повернути зе мельну ділянку залишити без розгляду.

Суддя Деделюк Б. В.

Виготовлено в КП "Доку ментообіг госп. судів"


Козло П. М. 29.09.11

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.09.2011
Оприлюднено19.10.2011
Номер документу18582185
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/1663/2011-п-15/86

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

Ухвала від 01.09.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні