Ухвала
від 03.10.2011 по справі 17/109-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/109-11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

"03" жовтня 2011 р.                                                                  Справа № 17/109-11

  Суддя Горбасенко П.В., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „МСБУД”

до Товариства з обмеженою відповідальністю „Рокитнянська спеціалізована пересувна механізована колона № 6”

про розірвання договору                                                                                                                                               

                    

За участю представників:

від позивача       не з'явилися;

від відповідача  не з'явилися.

                                                               ВСТАНОВИВ:

              Товариство з обмеженою відповідальністю „МСБУД” (далі –позивач) звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю „Рокитнянська спеціалізована пересувна механізована колона № 6” (далі –відповідач) про розірвання договору поставки № 27/05 від 27.05.2011р., укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю „МСБУД” та Товариством з обмеженою відповідальністю „Рокитнянська спеціалізована пересувна механізована колона № 6”.

Позовні вимоги обгрунтовані неналежним виконання відповідачем своїх обов'язків за договором в частині своєчасної поставки товару.

Ухвалою господарського суду Київської області від 09.08.2011р. розгляд справи № 17/109-11 призначено на 19.08.2011р., зобов'язано позивача подати суду довідку з органу статистики про знаходження позивача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; довідку з органу статистики про знаходження відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; пропозиції стосовно складу осіб, які братимуть участь у справі; оригінали установчих документів (для огляду) та їх копії (для долучення до матеріалів справи), на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію тощо), власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; всі оригінали доданих до позовної заяви документів або письмові пояснення з зазначенням поважних причин їх відсутності; письмове правове обґрунтування позовних вимог з посиланням на певні норми чинного законодавства України, які регулюють відносини звернення позивача до господарського суду для вирішення цього спору; письмові пояснення, яким чином і які саме права позивача порушені з посиланням на норми чинного законодавства України, якими ці права та інтереси передбачені; явку сторін визнано обов'язковою.

Ухвалою господарського суду Київської області від 19.08.2011р. розгляд справи відкладено на 23.09.2011р., повторно зобов'язано позивача подати суду довідку з органу статистики про знаходження позивача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; довідку з органу статистики про знаходження відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; пропозиції стосовно складу осіб, які братимуть участь у справі; оригінали установчих документів (для огляду) та їх копії (для долучення до матеріалів справи), на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію тощо), власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; всі оригінали доданих до позовної заяви документів або письмові пояснення з зазначенням поважних причин їх відсутності; письмове правове обґрунтування позовних вимог з посиланням на певні норми чинного законодавства України, які регулюють відносини звернення позивача до господарського суду для вирішення цього спору; письмові пояснення, яким чином і які саме права позивача порушені з посиланням на норми чинного законодавства України, якими ці права та інтереси передбачені; явку сторін визнано обов'язковою.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.09.2011р. розгляд справи відкладено на 03.10.2011р., повторно зобов'язано позивача подати суду довідку з органу статистики про знаходження позивача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; довідку з органу статистики про знаходження відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; пропозиції стосовно складу осіб, які братимуть участь у справі; оригінали установчих документів (для огляду) та їх копії (для долучення до матеріалів справи), на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію тощо), власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; всі оригінали доданих до позовної заяви документів або письмові пояснення з зазначенням поважних причин їх відсутності; письмове правове обґрунтування позовних вимог з посиланням на певні норми чинного законодавства України, які регулюють відносини звернення позивача до господарського суду для вирішення цього спору; письмові пояснення, яким чином і які саме права позивача порушені з посиланням на норми чинного законодавства України, якими ці права та інтереси передбачені; явку сторін визнано обов'язковою.

          У судові засідання 19.08.2011р., 23.09.2011р. та 03.10.2011р. представник позивача не з'явився, витребувані судом документи (довідку з органу статистики про знаходження позивача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали; довідку з органу статистики про знаходження відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час винесення даної ухвали, оригінали установчих документів (для огляду) та їх копії (для долучення до матеріалів справи), на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію тощо)) не надав, про причини неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду даної справи був повідомлений належним чином, що підтверджується підписами представників позивача на повідомленнях про вручення поштового відправлення 09.08.2011р. та 23.08.2011р. (а.с. 4, 22) і  відмітками суду № 578 від 09.08.2011р., № 633 від 22.08.2011р. та № 673 від 23.09.2011р. на зворотніх сторонах ухвал господарського суду Київської області від 09.08.2011р., 19.08.2011р. та 23.09.2011р. (а.с. 2, 21, 26 на звороті).

Двохмісячний строк розгляду справи закінчується 09.10.2011р.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.  

Відповідно до абзацу шостого п. 3.6 роз'яснень Вищого арбітражного суду України „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України” № 02-5/289 від 18.09.1997р., у разі   нез'явлення   в   засідання   господарського  суду представника   позивача,   якщо   його  присутність  було  визнано обов'язковою,  суддя вправі притягти позивача до відповідальності, встановленої  пунктом  5  статті  83  ГПК,  або залишити позов без розгляду  (пункт  5  статті  81  ГПК),  або вжити обох цих заходів одночасно,  а  також  винести  окрему  ухвалу,  як  це передбачено частиною  першою  статті 90 ГПК.

Згідно п. 11 Інформаційного листа Вищого господарського суду України „Про деякі питання застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2008 року” № 01-8/482 від 13.08.2008р. неподання позивачем витребуваних господарським судом матеріалів, необхідних для вирішення спору, згідно з пунктом 5 частини першої статті 81 ГПК є підставою для залишення позову без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позов Товариства з обмеженою відповідальністю „МСБУД”  підлягає залишенню без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України, оскільки вирішення спору без участі представника позивача та без витребуваних господарським судом з нього матеріалів не вбачається можливим.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позов Товариства з обмеженою відповідальністю „МСБУД” до Товариства з обмеженою відповідальністю „Рокитнянська спеціалізована пересувна механізована колона № 6” про розірвання договору залишити без розгляду.

2.  Копію ухвали надіслати учасникам провадження.

 Суддя                                                                                            Горбасенко П. В.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.10.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18583957
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/109-11

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П. В.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П. В.

Ухвала від 23.09.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П. В.

Ухвала від 09.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні