Ухвала
від 07.09.2011 по справі 30/64-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

30/64-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         07.09.11 р.                                                                                             № 30/64-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Довгалюк  В.О., розглянувши матеріали за позовною заявою: Спільного українсько – російське підприємство "Донецьк-Лада" в формі закритого акціонерного товариства, м. Донецьк

до Відповідача: Відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України  в особі філії Ленінського відділення № 6111 Акціонерного товариства "Ощадбанк",

м. Донецьк

про: стягнення заборгованості у сумі 2 004,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

Спільне українсько – російське підприємство "Донецьк-Лада" в формі закритого акціонерного товариства, м. Донецьк, звернулось до господарського суду Донецької області з позовною заявою до Відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України  в особі філії Ленінського відділення № 6111 Акціонерного товариства "Ощадбанк", м. Донецьк про стягнення заборгованості у сумі 2 004,00 грн.

При поданні позову Позивачем допущено порушення вимог, встановлених  розділом VIII Господарського процесуального кодексу України. Зокрема, відповідно до                                  п. 3 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи,  які підтверджують сплату державного мита у встановлених законом порядку і розмірі. Такий порядок та розмір визначається положеннями Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито",  положення якого визначають ставки державного мита як для майнових, так і немайнових вимог.

Відповідно до п. 2 ст. 3 Декрету КМУ "Про державне мито", Позивач повинен надати докази сплати державного мита за майновою вимогою у розмірі 1% ціни позову, але не менше 6 (шість) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (102,00 грн.) і не більше 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як вбачається з позовних вимог, позивачем заявлені майнові вимоги про стягнення 2 004,00 грн. Позивачем до позовної заяви додано лише платіжне доручення № 242 від 02.09.2011р. яке свідчить лише про сплату 85,00 грн.

Відповідно до п. 4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо до позовної заяви не додано доказів сплати державного мита у встановлених порядку і розмірі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4-5, 4-7, 54, 57, 61, 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, –

УХВАЛИВ:

1. Повернути позовну заяву Спільного українсько – російське підприємство "Донецьк-Лада" в формі закритого акціонерного товариства, м. Донецьк до Відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України  в особі філії Ленінського відділення № 6111 Акціонерного товариства "Ощадбанк", м. Донецьк про стягнення заборгованості у сумі 2 004,00 грн. – без розгляду.

2. Роз'яснити Позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Додаток: позовна заява з доданими до неї документами на 15 арк.

    

Суддя                                                               Довгалюк В.О.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18589568
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/64-63

Ухвала від 14.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Довгалюк В.О.

Ухвала від 07.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Довгалюк В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні