Постанова
від 22.08.2011 по справі 4-825а/11
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-825а/11

П О С Т А Н О В А

"22" серпня 2011 р. Суддя Дарницького районного суду м . Києва Сизова Л.А., розглянувш и подання слідчого СВ ПМ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва Острик М.М. про надання дозв олу на призначення позаплано вої документальної перевірк и ТОВ «Бриз Груп Україна» (код 34648308),

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло поданн я слідчого СВ ПМ ДПІ у Дарниць кому районі м. Києва Острик М.М. погоджене з в.о. начальн иком СВ ПМ ДПІ у Дарницькому р айоні м. Києва, про надання доз волу на призначення позаплан ової документальної перевір ки ТОВ «Бриз Груп Україна »(код 34648308).

Кримінальна справа №52-2788, пор ушена прокуратурою Дарницьк ого району м. Києва за відносн о службових осіб ТОВ «Стайл І нтер' єр» за ч. 3 ст. 212 КК Україн и.

Службові особи ТОВ «Стайл І нтер' єр»(код 32488518) у період 2008 ро ку, умисно, в порушення норм ЗУ «Про оподаткування прибутку підприємств»та ЗУ «Про пода ток на додану вартість», шлях ом створення видимості фінан сово-господарських операцій з підприємством з ознаками ф іктивності ТОВ «Сьомий Буд Т рест»завищили податковий кр едит з ПДВ та валові витрати п ідприємства, ухилились від с плати податків у відповідні періоди, в результаті чого до державного бюджету не надій шли кошти в особливо великих розмірах. ТОВ «Стайл Інтер' єр»(код 32488518) перебуває на облік у у ДПІ у Дарницькому районі м . Києва.

ТОВ «Сьомий Буд Трест»(код 3 4961481) зареєстроване 13.03.2007 року Виш городською районною Державн ою адміністрацією та перебув ало на обліку у ДПІ у Вишгород ському районі.

Директор та засновник ТОВ « Сьомий Буд Трест», громадяни н Республіки Білорусь, що зареєстрований та проживає там же - ОСОБА_4, дав показ ання, що наприкінці лютого 2007 р оку у зв' язку з потребою в гр ошах пристав на пропозицію з ' їздити до Києва та за винаг ороду підписати якісь докуме нти, при цьому змістом цих док ументів та іншими питаннями з цього приводу він не цікави вся. По приїзді до м. Києва ОС ОБА_4 разом з на даний час не встановленими слідством осо бами поїхали до нотаріальної контори, де він підписав відп овідні документи, потім отри мав грошові кошти за вищевка зані дії згідно домовленості . Підписуючи документи за вка зівкою невстановлених на дан ий час слідством особами, він не знав, що тим самим виступає засновником, директором та б ухгалтером ТОВ «Сьомий Буд Т рест»(34961481) - про це підприємст во чує вперше, його розміщенн я та вид фінансово-господарс ької діяльності йому не відо мі. Грошові кошти або інше май но до статутного фонду даног о підприємства - не вносив, т а не знає яким чином було сфор мовано його статутний фонд. П ечатку ТОВ «Сьомий Буд Трест » ОСОБА_4 ніколи не отриму вав та її ніколи не бачив.

ОСОБА_4 дав показання, що я кщо за підписаними ним за гро шову винагороду та за вказів кою невстановлених на даний час осіб він і став засновник ом, директором та бухгалтеро м ТОВ «Сьомий Буд Трест», прот е на території України він не мав за мету здійснювати жодн ої підприємницької діяльнос ті, а документи підписав лише за вказівкою не знайомих йом у осіб за винагороду. Чим мало займатися вказане підприємс тво, чи діє воно яким не будь ч ином досі та взагалі де знахо диться - не знає, до фінансов о-господарської діяльності Т ОВ «Сьомий Буд Трест»ОСОБА _4 ніколи жодного відношенн я не мав та не має на даний час . Родичів на території Україн и ОСОБА_4 не має та не мав у вищевказаний період, на тери торії України ніде не прожив ав, після підписання докумен тів у нотаріуса ОСОБА_4 от римував відповідні грошові к ошти та одразу відправлявся назад до Білорусії. Йому не ві домо, де знаходяться докумен ти ТОВ «Сьомий Буд Трест», печ атка підприємства, оскільки фактично він не мав жодного в ідношення до діяльності ТОВ «Сьомий Буд Трест», довірено стей від свого імені на право здійснення управління ТОВ « Сьомий Буд Трест»він також н е давав.

ОСОБА_4 стверджує, що окрім вказаних документів, підпис аних ним в нотаріальній конт орі щодо ТОВ «Сьомий Буд Трес т»- більше жодних документі в він не підписував.

В ході досудового слідства встановлено, що ТОВ «Бриз Г руп Україна»(код 34648308) задекл арувало фінансово-господарс ькі відносини з ТОВ «Сьомий Б уд Трест». Службовим особам Т ОВ «Бриз Груп Україна»(пі дприємство перебуває на пода тковому обліку у ДПІ у Дарниц ькому районі м. Києва) була ого лошена постанова слідчого пр о проведення виїмки завірени х належним чином копій докум ентів щодо фінансово-господа рських відносин з ТОВ «Сьоми й Буд Трест», проте службові о соби ТОВ «Бриз Груп Украї на»відмовились виконувати в казану постанову слідчого.

Вивчивши подання, матеріал и кримінальної справи, вислу хавши пояснення слідчого, вв ажаю, що дане подання підляга є задоволенню, оскільки з мет ою встановлення дійсних пода ткових зобов' язань ТОВ «Б риз Груп Україна» за резуль татами фінансово-господарсь ких відносин з ТОВ «Сьомий Бу д Трест», враховуючи, що «доку ментальна позапланова виїзн а перевірка здійснюється у р азі отримання постанову суду (ухвалу суду) про призначення перевірки (п.п. 78.1.11 п. 78.1 ст. 78 Подат кового Кодексу України), керу ючись ст. 4, 22, 65, 66 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Надати дозвіл на проведенн я документальної позапланов ої перевірки з питань дотрим ання вимог податкового закон одавства ТОВ «Бриз Груп У країна»(код 34648308) по фінансово-г осподарським відносинам з ТО В «Сьомий Буд Трест»(код 34961481) за весь період діяльності, коли дані відносини мали місце.

Проведення позапланової д окументальної перевірки ТО В «Бриз Груп Україна»(код 34648308) доручити ревізорам - інспе кторам ДПI у Дарницькому райо ні м. Києва.

Зобов' язати посадових ос іб ДПІ у Дарницькому районі м . Києва з моменту отримання по станови Дарницького районно го суду негайно видати наказ на проведення документально ї позапланової перевірки ТОВ «Бриз Груп Україна»(код 3 4648308) по фінансово-господарськи м відносинам з ТОВ «Сьомий Бу д Трест» (код 34961481) за весь періо д діяльності, коли дані відно сини мали місце.

Зобов' язати посадових ос іб ДПІ у Дарницькому районі м . Києва до початку проведення зазначеної перевірки у стро к протягом трьох днів з момен ту винесення відповідного на казу вручити під розписку сл ужбовим особам ТОВ «Бриз Гр уп Україна»(код 34648308) копію на казу про проведення документ альної позапланової перевір ки, після чого негайно розпоч ати документальну позаплано ву перевірку з питань дотрим ання вимог податкового закон одавства ТОВ «Стайл Інтер' є р»(код 32488518) по фінансово-господ арським відносинам з ТОВ «Сь омий Буд Трест»(код 34961481).

Результат проведеної доку ментальної позапланової пер евірки (акт) ТОВ «Бриз Груп Україна»(код 34648308) направити до СВ ПМ ДПІ у Дарницькому район і м. Києва.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.08.2011
Оприлюднено18.10.2011
Номер документу18596641
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-825а/11

Постанова від 22.08.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 22.08.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні